Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Tények és tévhitek a Babaváró hitellel kapcsolatban

2021.03.09.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. március 9. 12:33

Mit érdemes tudni a Babaváró hitellel kapcsolatban? Mi a Babaváró hitel? Kik igényelhetik? Milyen dokumentumok szükségesek az igényléshez? Megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket a Babaváró hitellel kapcsolatban.

Tények és tévhitek a Babaváró hitellel kapcsolatban

Fontos információk a Babaváró hitellel kapcsolatban

A Babaváró hitellel kapcsolatban fontos tudni, hogy ez egyfajta támogatás, mely 2019. július 1-jétől igényelhető 2022. december 31-ig. Maximum 10 millió forint igénylésére van lehetőség. A futamidő pedig nem lehet több, mint 20 év. A Babaváró hitel a folyósítást követő 5 éven át teljesen kamatmentes. Azonban azzal fontos tisztában lenni, hogyha ez alatt az 5 év alatt nem születik gyermek, a kapott kamattámogatást 120 napon belül egy összegben vissza kell fizetni. Amennyiben a gyermekvállalás meghiúsulásának oka egészségügyi probléma vagy megváltozott munkaképesség, akkor az illetékes járási hivataltól kérhető méltányossági felmentés. Kik igényelhetik a Babaváró hitelt? Azok a házaspárok, akik mindketten rendelkeznek magyarországi lakcímmel, elmúltak 18 évesek és a feleség még nem töltötte be a 41. életévét. Feltétel még, hogy büntetlen előéletűek legyenek és legalább az egyik félnek rendelkeznie kell három év folyamatos társadalombiztosítási jogviszonnyal. Továbbá nem szerepelhetnek a KHR-rendszerben és nem lehet NAV-nál nyilvántartott köztartozásuk. A családi otthonteremtési kedvezménnyel ellentétben a Babaváró hitellel kapcsolatban nem feltétel, hogy a házaspár mindkét tagja ugyanarra a lakcímre legyen bejelentve. További feltételek az ide vonatkozó (44/2019.) kormányrendeletben találhatóak.

Mi történik a gyermekek megszületésekor?

Az első gyermek megszületésekor a hitel a futamidő végéig kamatmentessé válik és a havi törlesztés felfüggeszthető három évre. A második gyermek megszületésekor elengedik a fennálló tőketartozás 30 százalékát és további három éven át szüneteltethető a törlesztés. A harmadik gyermek világrajöttét követően megszűnik a hitel, teljes mértékben elengedésre kerül a tőketartozás. Milyen dokumentumok szükségesek az igényléshez? Az igazolványokon kívül 30 napnál nem régebbi munkáltatói jövedelemigazolás, NAV-jövedelemigazolás, bankszámlakivonat, három évnyi TB-jogviszony igazolás. Mindemellett várandósgondozási kiskönyvre is szükség lehet, amennyiben az igényléssel egy időben kerül sor a gyermek bejelentésére, hiszen csak így függeszthető fel a folyósítást követően három évre a hiteltörlesztés. A dokumentumok benyújtása mellett az igénylőknek nyilatkozniuk kell a házasságról, a NAV-felé való tartozásmentességről és a büntetlen előéletről.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

A Babaváró hitel feltételei 2023-ban

A Babaváró hitel feltételei 2023-ban

2023.03.03.

A Babaváró hitel feltételei 2023-ban nem változtak a korábbiakhoz képest, de, ha igényelni szeretnéd, fontos tisztában lenned a részletekkel is!

Tovább olvasom
Babaváró hitel felfüggesztése – mit jelent ez?

Babaváró hitel felfüggesztése – mit jelent ez?

2019.10.31.

Számos kérdést kapunk a babaváró hitellel kapcsolatban, ami nem is csoda, hiszen páratlan konstrukcióról van szó. Ami piaci körülmények között nem is jöhetett volna létre, csak így, az állami támogatás segítségével. Annyi előnye van, mint égen a csillag, és ezek közül csak egy a babaváró hitel felfüggesztése. Lássuk, mi is ez pontosan!

Tovább olvasom
Elköltözhetünk külföldre, ha Babaváró hitelt vettünk fel?

Elköltözhetünk külföldre, ha Babaváró hitelt vettünk fel?

2021.09.28.

A Babaváró hitel, ami a feltételek teljesülése estén vissza nem térítendő támogatássá alakul át, az egyik legnépszerűbb támogatási forma. Szabadon felhasználható, bármire elkölthető, nem szükséges ingatlan vásárlására fordítani, és ingatlanfedezet sem kell hozzá. Ennek azonban ára van. Szigorúan szabályozzák, hogy mit tehetsz és mit nem, és ha a szabályok sérülnek, komoly anyagi teherré válhat ez a nagyszerű támogatási forma. Az állam a futamidő végéig, húsz évig is szab nekünk feltételeket. Nézzük, mik ezek.

Tovább olvasom
Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

2021.10.07.

A Babaváró hitelt az állam az Otthonteremtési program keretében folyósítja az igénylőknek. A legspeciálisabb támogatási forma jelenleg, hiszen a feltételek teljesülése esetén vissza nem térítendő támogatássá alakul át.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával