Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mitől függ a kötelező biztosítás díja?

2021.03.11.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. március 11. 13:50

A kötelező biztosítás díja több tényezőtől is függ, melyekről mindent megtudhatsz alábbi cikkünkből!

Mitől függ a kötelező biztosítás díja?

kötelező biztosítás díját a biztosító határozza meg, azt viszont Te, hogy melyiknél kötöd meg a szerződést. Ennek, illetve a piaci versenynek köszönhetően mindig fogsz találni olyan biztosítót, amelynek portfóliója olyan, a kötelező biztosításra vonatkozó ajánlatot tartalmaz, amelyre nem fogsz tudni nemet mondani. Lássuk, hogy alapvetően mi határozza meg a kötelező biztosítás díját, amelyek által előnyhöz juthatsz!

A jármű típusa

A kötelező biztosítás díját befolyásoló egyik leglényegesebb tényező a jármű típusa, illetve más tulajdonságai. Személyautóra, teherautóra, motorkerékpárra, rendszám nélküli robogóra, utánfutóra, mezőgazdasági gépekre és lakókocsira kötelező megkötni a kötelező biztosítást – a kisebb méretű járművekre olcsóbb, a nagyobbakra pedig drágább lesz.

A jármű teljesítménye

A kötelező biztosítások díjának kiszámításánál régebben a hengerűrtartalmat vették alapul, , ma viszont már a teljesítménnyel számolnak a biztosítók – minél nagyobb a teljesítmény, annál drágább a kötelező biztosítás.

A bonus-malus rendszer

A kötelező biztosítás díját a jogosítvány megszerzésének időpontja óta eltelt idő, illetve az ezalatt bekövetkezett káresemények száma is befolyásolja. Ha még nem voltál Te a vétkes fél egy balesetben, akkor a kötelező biztosításod díja jelentősen csökken, viszont, ha csak egy kisebb balesetet is okoztál, az már jelentősen megnövelheti a díjat. A bonus-malus besorolás kategóriái erre vonatkoznak, és ez alapján állapítja meg a biztosító a kötelező biztosításod díját is.

A kedvezmények

Amennyiben olyan biztosítónál kötöd meg a kötelező biztosításodat, ahol összevonhatod a kedvezményeket, akkor nagyon sokat spórolhatsz! Sokan jogosultak különféle kedvezményekre, így például a közalkalmazottak, a köztisztviselők és a nyugdíjasok, gyermekkedvezményre pedig akkor lehetsz jogosult, ha a szerződés megkötésének pillanatában van legalább egy kiskorú gyermeked. Jó, ha tudod, hogy ha minden biztosításodat ugyanannál a biztosítótársaságnál kötöd meg, további kedvezményeket kaphatsz, illetve az is a kötelező biztosítás díját befolyásoló tényező, hogy milyen módon és milyen időközönként fizeted.

Ha kötelező biztosítást szeretnél kötni, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el a szerződéskötési folyamatot online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Casco biztosítás – mire terjed ki, és mikor nem fizet?

Casco biztosítás – mire terjed ki, és mikor nem fizet?

2020.11.20.

A Casco biztosítás megkötése ugyan nem kötelesség, de megéri, mert ma számtalan biztosítóval lehet kiváló feltételek mellett szerződést kötni. Az, hogy egy adott Casco biztosítás mire terjed ki, mikor és mennyit fizet, biztosítónként eltérő lehet, ám minden esetben szerződésbe foglalják, ahol Te is elolvashatod.

Tovább olvasom
E-autóra mennyibe kerül a biztosítás?

E-autóra mennyibe kerül a biztosítás?

2020.12.09.

Az elektromos autózás egyre népszerűbb, aminek számos oka van: a klímaváltozás elleni küzdelemtől az alacsony fenntartási költségeken át egészen a divatosságig bármi lehet, ami miatt valaki az e-autó mellett dönt. Az alacsony fenntartási költségekről szóló híreket azonban érdemes fenntartással kezelni, hiszen igaz ugyan, hogy az áram olcsóbb, mint a benzin/gázolaj, viszont egy autónak akadnak még egyéb költségei is. Ilyen például a biztosítás.

Tovább olvasom
Költséges lehet, ha elfelejted befizetni a kötelező biztosítást

Költséges lehet, ha elfelejted befizetni a kötelező biztosítást

2023.01.27.

Befizetted a kötelező biztosításodat időben? Ha nem, komoly költségekkel kell számolnod; mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
A kárbejelentés menete

A kárbejelentés menete

2021.10.14.

Amikor egy gépjárművel baleset történik, a kárt be kell jelenteni. Személyi sérülés esetén minden esetben értesíteni kell a rendőrséget és a mentőket is. Ha nincs személyi sérülés, csak az autók sérültek meg, ki kell tölteni a kék- sárga kárbejelentő lapot. A kárbejelentő lap egy formanyomtatvány, amit a biztosító bocsát a rendelkezésünkre, vagy egy nyomtatványboltban is beszerezhetjük.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával