Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Mekkora összegű hitelt vehetek fel minimálbérre 2021-ben?

2021.02.10.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. február 10. 16:36

Egy hitelügyintézés kapcsán kardinális kérdéskör a kérvényező jövedelemhelyzete, és miután az igénylést már egy ideje a kereset átvizsgálásához kötik, ami igazolásköteles is, így a fedezet nélküli kölcsönök ideje leáldozott. Ezzel kapcsolatosan jogosan merül fel a kérdés: mekkora a pénzintézetek által elvárt alapkereset? Minimálbérrel van esélyem labdába rúgni? Mekkora összegű hitelt kaphatok így? Nézzünk utána!

Mekkora összegű hitelt vehetek fel minimálbérre 2021-ben?

Mekkora összegű hitelt vehetek fel minimálbérre, ha személyi kölcsönben gondolkodom?

Mindenképpen külön kell venni a téma vizsgálata során a biztosíték, garancia és fedezet nélkül igényelhető személyi kölcsönök, illetve a jelzáloghitelek táborát. A személyi kölcsön rendkívül gyorsan és egyszerűen elérhető bárki számára, hatalmas banki szortimentből választhatod ki a leginkább megfelelőt, és a piaci versenynek köszönhetően ténylegesen jobbnál jobb ajánlatok közül szemezgethetsz. A kritériumrendszer annyit kíván meg tőled, hogy rendelkezz bejelentett munkaviszonnyal, illetve felnőtt és magyar állampolgár legyél. További előny, hogy a nyújtott összeg szabad felhasználású, vagyis nem kell elszámolnod a bank felé azzal, hogy mire költöd el, a bankok nem kérik ingatlanfedezet bevonását sem. Utóbbiból adódik egy hátrány is, hiszen fedezet nélkül a pénzintézet jóval nagyobb kockázati mutatóval lép be az ügyletbe, ezzel összefüggésben viszont szigorúbb hitelbírálattal referál az ügyfél bevételeinek vonatkozásában, aminek megrendítő következménye, hogy minimálbérrel korlátozottan vehetsz fel személyi hitelt, tehát a mekkora összegű hitelt igényelhetsz kérdésre a válasz, hogy van rá lehetőséged, elég korlátozottan.

Mekkora összegű hitelt igényelhetek minimálbérre a jelzáloghitelek frontján?

Ezen a területen születhetnek kedvező eredmények, minimálbéres konstrukciók is léteznek, hiszen a bankok ily módon már egy részről támaszkodhatnak az ügybe bevont ingatlan óvatosan felbecsült értékére. Az igény apropója lehet lakáscél, de kérheted szabad felhasználású vagy adósságrendező irányzattal is. A feltételbázis biztos pontja a minimum 3 hónapos munkaviszony aktív státusza, ami nem lehet felmondási idő és próbaidő üzemmód sem. Azt, hogy mekkora összegű hitelt kaphatsz, a bírálat során konstatálják, majd hitelezhetőségi limitként definiálják. A mérték függ a rendszeres havi kiadásoktól is, ami egy minimálbéres kalkulációval nyilván redukálja az igényelhető kölcsön lehetőségét, de az mindenképpen jó hír, hogy legalább van némi esély.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Banki ügyintézés – ha el akarod kerülni a koronavírust

Banki ügyintézés – ha el akarod kerülni a koronavírust

2020.04.21.

A fertőzésveszély az élet minden területén, így a banki ügyintézés során is valós kockázatot jelent, ezért ahol csak lehetséges, törekedni kell annak csökkentésére. Szerencsére vannak lehetőségek, amelyekkel el lehet kerülni a másokkal való érintkezést, és ezzel a vírus terjedését is akadályozhatjuk.

Tovább olvasom
Minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit jelent?

Minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit jelent?

2020.02.24.

Szögezzük le még a cikk legelején: minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön egyelőre nem létezik, ezzel a minősítéssel csak lakáshitelt lehet jelenleg igényelni, viszont a Magyar Nemzeti Bank tervezi a bevezetését. Ezt azért fontos tudni, mert a továbbiakban nem tényeket olvashatsz, hanem a mi véleményünket arról, hogy miért is lehetne ez előnyös, illetve milyen lehetne maga a konstrukció.

Tovább olvasom
Személyi kölcsönnel, mekkora összeget igényelhetek?

Személyi kölcsönnel, mekkora összeget igényelhetek?

2018.10.18.

Minden banknál megvan az a felső határ, amennyit hajlandó hitelezni fedezet nélkül. A személyi kölcsönnel is ez a helyzet.

Tovább olvasom
Munkanélküli segély – tudnivalók

Munkanélküli segély – tudnivalók

2020.05.27.

A koronavírus-járvány alaposan átrendezte a munkaerőpiacot, és ez egy darabig még így is marad. Annak, akinek nem sikerült az elmúlt hetekben munkát találnia, munkanélküli segélyért kell folyamodnia. Az alábbiakban a legfontosabb tudnivalókat foglaltuk össze.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával