Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

CSOK igénylése 2021-ben – összegyűjtöttük a változásokat!

2021.02.16.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. február 16. 13:25

Idén már ötödik éve dübörög az ingatlanpiac, amit a 2016-ban két kormányrendelettel életre hívott Családi Otthonteremtési Kedvezmény nagyban elősegít. Szinte azonnal megkedvelték az emberek, ezért tud ennyi idő után is ennyire kapós lenni a családok körében. Sokan élnének a lehetőséggel, ezért nézzük meg, miben változott a CSOK igénylése 2021-ben.

CSOK igénylése 2021-ben – összegyűjtöttük a változásokat!

Sokat változott a CSOK igénylése 2021-ben?

A kormány folyamatosan apró változtatásokat, finomításokat hajt végre rajta, de a lényeg ugyanaz: elősegíteni a családok saját otthonhoz jutását, és természetesen a gyermekvállalást. A CSOK igénylése 2021-ben is azt a célt szolgálja, hogy aki szeretné, meg tudja valósítani nagycsaládos terveit. A változtatások ezért általában arra irányulnak, hogy a Családi Otthonteremtési Kedvezményt minél többen igénybe tudják venni. Ezért jött létre a falusi CSOK is, és ezért próbálja a kormány további kedvezmények bevonásával egyre szélesebb körben szimpatikussá tenni minden arra jogosultnak. Túl sokat nem változtat persze, de minden könnyítéssel, vagy kedvezménnyel eléri, hogy újabb családok döntsenek a CSOK felvétele mellett. És jól is teszik. De nézzük meg, milyen konkrét változások léptek életbe idén januártól.

Miben változott a CSOK igénylése 2021-ben?

A legfontosabb változás, hogy az újépítésű ingatlanok áfája az eddigi 27-ről 5 százalékra csökken. Sőt a CSOK igénylése 2021-ben lehetővé teszi, hogy ezt az 5 százalékos áfát is visszaigényelhesse, aki Családi Otthonteremtési Kedvezmény felhasználásával vásárol új ingatlant. Apró megkötés, hogy az újonnan vett lakás maximum százötven négyzetméter, míg a ház maximum háromszáz négyzetméter lehet. Azonban ez az „apró betűs” kiegészítés a CSOK-ot igénybe vevők népes táborának elenyésző hányadát érinti csak, aki meg nagyobb, így valószínűleg drágább ingatlant szeretne, fizesse meg az áfáját, valószínűleg meg is tudja – így gondolkodhattak a rendelet megalkotói. További változás, amivel sokat lendíthetnek a családok ingatlanvásárlási kedvén, hogy az idei évben aláírt adásvételi szerződéssel és CSOK-kal megtámogatott ingatlanvásárlás után nem kell illetéket fizetni. Ezzel a két módosítással szó szerint milliókat lehet spórolni, illetve akár nagyobb lakás vagy ház vásárlásában is gondolkodhatnak a családok. Bővítették továbbá a CSOK felhasználásának lehetőségeit, ugyanis a külön bejárattal, konyhával, fürdőszobával és vécével felszerelt vagy felszerelhető tetőterek beépítésére a maximális 10 milliós összeg igénybe vehető.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Miben különbözik a CSOK és a babaváró hitel?

Miben különbözik a CSOK és a babaváró hitel?

2021.06.03.

A CSOK és a babaváró hitel csupán egyetlen dologban hasonlít, ám gyakorlatilag minden másban különböznek egymástól.

Tovább olvasom
Mennyit nyerhetünk a kamatmentes CSOK hitellel?

Mennyit nyerhetünk a kamatmentes CSOK hitellel?

2021.11.19.

A CSOK hitel egy kamattámogatott, kedvezményes hitel, ami a CSOK-ot igénylők számára érhető el. Három százalékos kamatával jóval kedvezőbb számunkra a piaci jelzáloghiteleknél. A CSOK hitel kamatmentes is lehet, ha az MNB zöld hitelével együtt igényeljük. Megnéztük, mennyit nyerhetünk a kamatmentes CSOK hitellel.

Tovább olvasom
Milyen otthonteremtési támogatásokat kaphatnak a kétgyermekes családok?

Milyen otthonteremtési támogatásokat kaphatnak a kétgyermekes családok?

2022.10.28.

A kétgyermekes családok számára számos otthonteremtési támogatás elérhető; az alábbiakban ezeket gyűjtöttük egy csokorba.

Tovább olvasom
Milyen kamattámogatott hitelek igényelhetőek az OTP Banknál?

Milyen kamattámogatott hitelek igényelhetőek az OTP Banknál?

2022.04.18.

Kamattámogatott hiteleket keresel? Az OTP Banknál megtalálhatod azt a konstrukciót, amely mindenben megfelel az elvárásaidnak!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával