Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

CSOK igénylése 2021-ben – összegyűjtöttük a változásokat!

2021.02.16.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. február 16. 13:25

Idén már ötödik éve dübörög az ingatlanpiac, amit a 2016-ban két kormányrendelettel életre hívott Családi Otthonteremtési Kedvezmény nagyban elősegít. Szinte azonnal megkedvelték az emberek, ezért tud ennyi idő után is ennyire kapós lenni a családok körében. Sokan élnének a lehetőséggel, ezért nézzük meg, miben változott a CSOK igénylése 2021-ben.

CSOK igénylése 2021-ben – összegyűjtöttük a változásokat!

Sokat változott a CSOK igénylése 2021-ben?

A kormány folyamatosan apró változtatásokat, finomításokat hajt végre rajta, de a lényeg ugyanaz: elősegíteni a családok saját otthonhoz jutását, és természetesen a gyermekvállalást. A CSOK igénylése 2021-ben is azt a célt szolgálja, hogy aki szeretné, meg tudja valósítani nagycsaládos terveit. A változtatások ezért általában arra irányulnak, hogy a Családi Otthonteremtési Kedvezményt minél többen igénybe tudják venni. Ezért jött létre a falusi CSOK is, és ezért próbálja a kormány további kedvezmények bevonásával egyre szélesebb körben szimpatikussá tenni minden arra jogosultnak. Túl sokat nem változtat persze, de minden könnyítéssel, vagy kedvezménnyel eléri, hogy újabb családok döntsenek a CSOK felvétele mellett. És jól is teszik. De nézzük meg, milyen konkrét változások léptek életbe idén januártól.

Miben változott a CSOK igénylése 2021-ben?

A legfontosabb változás, hogy az újépítésű ingatlanok áfája az eddigi 27-ről 5 százalékra csökken. Sőt a CSOK igénylése 2021-ben lehetővé teszi, hogy ezt az 5 százalékos áfát is visszaigényelhesse, aki Családi Otthonteremtési Kedvezmény felhasználásával vásárol új ingatlant. Apró megkötés, hogy az újonnan vett lakás maximum százötven négyzetméter, míg a ház maximum háromszáz négyzetméter lehet. Azonban ez az „apró betűs” kiegészítés a CSOK-ot igénybe vevők népes táborának elenyésző hányadát érinti csak, aki meg nagyobb, így valószínűleg drágább ingatlant szeretne, fizesse meg az áfáját, valószínűleg meg is tudja – így gondolkodhattak a rendelet megalkotói. További változás, amivel sokat lendíthetnek a családok ingatlanvásárlási kedvén, hogy az idei évben aláírt adásvételi szerződéssel és CSOK-kal megtámogatott ingatlanvásárlás után nem kell illetéket fizetni. Ezzel a két módosítással szó szerint milliókat lehet spórolni, illetve akár nagyobb lakás vagy ház vásárlásában is gondolkodhatnak a családok. Bővítették továbbá a CSOK felhasználásának lehetőségeit, ugyanis a külön bejárattal, konyhával, fürdőszobával és vécével felszerelt vagy felszerelhető tetőterek beépítésére a maximális 10 milliós összeg igénybe vehető.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Több otthonteremtési támogatás véget érhet idén

Több otthonteremtési támogatás véget érhet idén

2022.03.14.

Az elmúlt időszakban tekintélyesre duzzadt magyar otthonteremtési támogatás módjainak sorából több is az utolsó évét élheti 2022-ben. Lássuk, melyek azok a konstrukciók, amelyeket ez év végéig lehet igényelni!

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel lehet igényelni CSOK-ot nyugdíjasként?

Milyen feltételekkel lehet igényelni CSOK-ot nyugdíjasként?

2021.03.02.

Igényelhetsz CSOK-ot nyugdíjasként? Van rá lehetőséged! Az alábbi cikkből megtudhatod, milyen feltételeket kell teljesítened hozzá!

Tovább olvasom
CSOK építkezésre – mire érdemes odafigyelni?

CSOK építkezésre – mire érdemes odafigyelni?

2022.06.07.

A Családi Otthonteremtési Kedvezményt lakásépítésre is fordíthatjuk. Támogatással építhetünk egy szép otthont a családunknak. A támogatással és a kamattámogatott hitellel 25 millió forinthoz is juthatunk. Megnéztük, hogy ha CSOK támogatással akarunk építkezni, mire érdemes odafigyelni.

Tovább olvasom
CSOK-os ingatlanban vállalkozás – lehetséges?

CSOK-os ingatlanban vállalkozás – lehetséges?

2021.06.07.

Egy CSOK-os ingatlant egy vállalkozás székhelyeként használni sokáig lehetetlen volt, ám azóta változott a helyzet – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom