Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Így vezesd a kiadásaid!

2021.02.18.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. február 18. 14:09

Így vezesd a kiadásaid, hogy mindig tisztában lehess a pénzügyi helyzeteddel, és többet tudj megtakarítani!

Így vezesd a kiadásaid!

A tudatosság az élet minden területén kiemelkedő fontosságú, így természetesen a pénzügyekben is. Ha vezeted a kiadásaid, illetve a bevételeidet is, mindig tudni fogod, hogy mire és mennyit költöttél, ebből pedig leszűrheted, hogy melyek azok a tételek, amelyek gyakorlatilag teljesen feleslegesek. Fontos azonban, hogy ez nem jelent automatikusan változást, sőt; mindent ugyanúgy kell csinálnod, hogy rájöhess, min kell majd változtatnod és ehhez csupán az első lépés az, hogy elkezded vezetni a kiadásaidat!

Mik az előnyei annak, ha vezeted a kiadásaid?

Pontosabban fogsz tudni tervezni, és ezt nem szabad alábecsülnöd! Amikor elkezded vezetni a kiadásaid, akkor jó, ha megadsz egy, vagy több célt is; ilyen lehet például egy nyaralás, vagy egy autó megvásárlása. Ha ezeket meg tudod oldani spórolással is, akkor nem kell hitelt igényelned, és így egy felesleges költségtől kíméled meg magad.

Nyilván cél kell, hogy legyen a vésztartalék képzése is, amire mindenkinek szüksége lehet, amikor valamilyen problémába ütközik, így ezt se felejtsd el, amikor tervezni kezdesz – hacsak nincs már ilyened.

Hogyan vezesd a kiadásaid?

Gyakorlatilag mindegy, hogy hogyan és miben vezeted a kiadásaid: rengeteg applikáció létezik erre, de akár egy táblázatkezelő program is megfelelő, sőt, egy jegyzetfüzet is. Ha vásárolsz valamit, azonnal jegyezd le, de legalábbis rövid időn belül, mielőtt elfelejtenéd. Ne gondold, hogy ez rengeteg idődbe telik majd, hiszen mindössze pár percről van szó napi szinten. Határozd meg a havi, illetve napi keretedet, add meg a bevételeid összegét, állítsd be a fix kiadásokat, a rezsit és a hasonló dolgokat a legelejére, és azonnal vond is le, majd a maradékkal gazdálkodhatsz.

Ha vezeted a kiadásaid, akkor rövid időn belül fel fog tűnni, hogy a hónap végén valahogy egyre több és több pénzed marad meg, amit félretehetsz, de akár szórakozásra is költhetsz. A lényeg, hogy tudatosan kezeld a pénzedet!

Hasonlítsd össze több bank és pénzintézet ajánlatát, majd indítsd el hitelkérelmedet, akár azonnal!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

5 pénzügyi tipp egyedülálló szülőknek

5 pénzügyi tipp egyedülálló szülőknek

2022.06.10.

Egyedülálló szülőként az esetek többségében nem mindennapi próbatételt jelent a gyermek/gyermekek felnevelése, mindennapi ellátása. Mindehhez időre, energiára és bizony, pénzre van szükség. Mi tehetünk annak érdekében, hogy az anyagi háttérrel ne legyen gondunk? 5 pénzügyi tipp egyedülálló szülőknek.

Tovább olvasom
Fontos tudnivalók a mindennapi bankoláshoz

Fontos tudnivalók a mindennapi bankoláshoz

2022.01.25.

A mindennapi bankoláshoz nincs szükség ördöngösségre, viszont érdemes tisztában lenni a trendekkel, a legújabb fejlesztésekkel, azért, hogy a lehető legjobb szolgáltatásokhoz férjünk hozzá.

Tovább olvasom
Nyolc tipp az új évre a nagyobb pénzügyi tudatosságért

Nyolc tipp az új évre a nagyobb pénzügyi tudatosságért

2022.01.14.

Az elmúlt időszak járványhelyzete és az abból adódó gazdasági gondok okán még azok is a bőrükön érezhették a tudatos pénzügyi tervezés hiányát, akiknek korábban nem voltak anyagi gondjaik. A megfelelő pénzügyi tudatosságért nem elég terveket szőni, hanem tenni is kell – ez a tanács napjainkban egyre hangsúlyosabbá válik.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával