Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

5 tanács, mielőtt befektetnél

2021.01.27.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. január 27. 10:51

Mielőtt befektetnél, érdemes elolvasnod ezzel kapcsolatos tanácsainkat, hogy elkerülhesd a problémákat! A pénz gyakorlatilag az életünk mozgatórugója, bármit is állítsanak a filozófusok! Ezért takarékoskodunk, és ezért helyezzük el a megtakarításainkat különféle befektetési alapokban és más, a pénzt fialtató megoldásokban.

5 tanács, mielőtt befektetnél

Akad néhány kiemelten fontos tényező, amire érdemes figyelned, mielőtt befektetnél, ezeket pedig az alábbiakban összegeztük Neked.

1. Határozd meg az összeget, illetve a befektetés típusát!

Az összeg valószínűleg adott, illetve elhatároztad, hogy mennyi is lesz az, amit az adott befektetésre szánsz. Többféle lehetőség közül választhatsz, amelyek mindegyike más és más módon, illetve mértékben növeli a vagyonodat, és neked kell döntened, mielőtt befektetnél, hogy az alacsonyabb haszon és a biztonság, vagy a magasabb kockázat és pénzösszeg mellé teszed le a voksod – sajnos olyan nincs, ami egyszerre biztonságos és magas hozamú.

2. Tűzd ki a céljaidat!

Mindenképpen meg kell határoznod a céljaidat, mielőtt befektetnél, és a legfontosabb, hogy ehhez tartsd is magad! A célnak nem szabad irreálisnak lennie, illetve nem szabad elfeledkezned róla; mondhatjuk úgy is, hogy ennek kell lebegnie a szemeid előtt. A végcél természetesen változhat, ám az összeg, amit kitűztél, csak abban az esetben, ha muszáj!

3. Vállalj kockázatot!

Tudnod kell, hogy nincs olyan befektetés, ami nem kockázatos, csupán annak szintje változhat a minimálistól az óriásiig. Az alacsony kockázatú befektetések közé tartozik például az állampapír. Az államcsőd már előre látható, ráadásul az államok ritkábban mennek csődbe, mint a cégek, ezért ez egy igen alacsony kockázatú befektetés – emiatt viszont a hozama is viszonylag alacsonynak mondható. Közepes kockázati szinten találhatod meg például a kötvényeket, magas kockázattal pedig a részvények rendelkeznek. Bármelyiket is választod azonban, a kockázat jelen lesz, ahogy a hozam is.

4. Alakíts ki portfóliót!

Igen lényeges a megfelelő portfólió kialakítása, mielőtt befektetnél, mivel így csökkenteni tudod a befektetésed kockázatát, és közben a hozamod sem csökken. Ez egy úgynevezett befektetési csomag, ami különböző kockázatú befektetésekből áll, vagyis a befektetések megosztásával az egyedi kockázatokat alacsonyabb szinten tarthatod.

5. Foglalkozz a befektetéseiddel!

Mielőtt befektetnél, érdemes elsajátítanod a pénzed menedzselésének különféle módjait is. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy ki kell alakítanod egy meghatározott befektetési stratégiát. Tartsd magad az előre meghatározott kockázati mértékhez, és ha venned, vagy eladnod kellene az értékpapírjaidból, akkor eszerint cselekedj, és ne próbálj meg spekulálni, mert az még a képzett szakembereknek sem sikerül mindig!

Hasonlítsd össze több bank és pénzintézet ajánlatát, majd indítsd el hitelkérelmedet, akár azonnal!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mibe fektessük a pénzünket 2023-ban?

Mibe fektessük a pénzünket 2023-ban?

2023.03.29.

Hogy mibe fektesd a pénzedet 2023-ban, az bizony egy fogós kérdés, de megpróbáljuk megválaszolni; olvasd el alábbi cikkünket!

Tovább olvasom
5 tipp, hogy ne kelljen anyagi gondokkal küzdened

5 tipp, hogy ne kelljen anyagi gondokkal küzdened

2021.08.31.

Anyagi gondokkal küzdesz, avagy tartasz tőle, hogy bekövetkezhetnek? Olvasd el alábbi cikkünket!

Tovább olvasom
Milyen állampapírokba fektethetünk 2024-ben?

Milyen állampapírokba fektethetünk 2024-ben?

2024.01.19.

Alacsony kockázat, stabil hozam: ez az állampapír. A már eddig is népszerű befektetés várhatóan továbbra is az marad. 2024-ben pedig új lehetőséget is kínál majd az állampapír. Utánajártunk, hogy miért tökéletes befektetés az állampapír, és annak is, hogy melyiket válasszuk idén.

Tovább olvasom
Az öt leggyakoribb befektetői hiba

Az öt leggyakoribb befektetői hiba

2023.07.12.

Gyakran emlegetett kritika a magyar társadalommal kapcsolatban, hogy pénzügyi szempontból nem vagyunk túl tudatosak és jól képzettek. Persze nem lehet mindenki szakértője a témának, de az alapokat azért érdemes és hasznos elsajátítani. Azért, hogy elkerüljük az anyagi kárt, amelyet sokszor okoz rossz döntés. Nézzük, mik lehetnek ezek a rossz döntések, mi az öt leggyakoribb befektetői hiba!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával