Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

5 tanács, mielőtt befektetnél

2021.01.27.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. január 27. 10:51

Mielőtt befektetnél, érdemes elolvasnod ezzel kapcsolatos tanácsainkat, hogy elkerülhesd a problémákat! A pénz gyakorlatilag az életünk mozgatórugója, bármit is állítsanak a filozófusok! Ezért takarékoskodunk, és ezért helyezzük el a megtakarításainkat különféle befektetési alapokban és más, a pénzt fialtató megoldásokban.

5 tanács, mielőtt befektetnél

Akad néhány kiemelten fontos tényező, amire érdemes figyelned, mielőtt befektetnél, ezeket pedig az alábbiakban összegeztük Neked.

1. Határozd meg az összeget, illetve a befektetés típusát!

Az összeg valószínűleg adott, illetve elhatároztad, hogy mennyi is lesz az, amit az adott befektetésre szánsz. Többféle lehetőség közül választhatsz, amelyek mindegyike más és más módon, illetve mértékben növeli a vagyonodat, és neked kell döntened, mielőtt befektetnél, hogy az alacsonyabb haszon és a biztonság, vagy a magasabb kockázat és pénzösszeg mellé teszed le a voksod – sajnos olyan nincs, ami egyszerre biztonságos és magas hozamú.

2. Tűzd ki a céljaidat!

Mindenképpen meg kell határoznod a céljaidat, mielőtt befektetnél, és a legfontosabb, hogy ehhez tartsd is magad! A célnak nem szabad irreálisnak lennie, illetve nem szabad elfeledkezned róla; mondhatjuk úgy is, hogy ennek kell lebegnie a szemeid előtt. A végcél természetesen változhat, ám az összeg, amit kitűztél, csak abban az esetben, ha muszáj!

3. Vállalj kockázatot!

Tudnod kell, hogy nincs olyan befektetés, ami nem kockázatos, csupán annak szintje változhat a minimálistól az óriásiig. Az alacsony kockázatú befektetések közé tartozik például az állampapír. Az államcsőd már előre látható, ráadásul az államok ritkábban mennek csődbe, mint a cégek, ezért ez egy igen alacsony kockázatú befektetés – emiatt viszont a hozama is viszonylag alacsonynak mondható. Közepes kockázati szinten találhatod meg például a kötvényeket, magas kockázattal pedig a részvények rendelkeznek. Bármelyiket is választod azonban, a kockázat jelen lesz, ahogy a hozam is.

4. Alakíts ki portfóliót!

Igen lényeges a megfelelő portfólió kialakítása, mielőtt befektetnél, mivel így csökkenteni tudod a befektetésed kockázatát, és közben a hozamod sem csökken. Ez egy úgynevezett befektetési csomag, ami különböző kockázatú befektetésekből áll, vagyis a befektetések megosztásával az egyedi kockázatokat alacsonyabb szinten tarthatod.

5. Foglalkozz a befektetéseiddel!

Mielőtt befektetnél, érdemes elsajátítanod a pénzed menedzselésének különféle módjait is. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy ki kell alakítanod egy meghatározott befektetési stratégiát. Tartsd magad az előre meghatározott kockázati mértékhez, és ha venned, vagy eladnod kellene az értékpapírjaidból, akkor eszerint cselekedj, és ne próbálj meg spekulálni, mert az még a képzett szakembereknek sem sikerül mindig!

Hasonlítsd össze több bank és pénzintézet ajánlatát, majd indítsd el hitelkérelmedet, akár azonnal!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Már nem mindenkinek éri meg a Babaváró hitelt állampapírba fektetni

Már nem mindenkinek éri meg a Babaváró hitelt állampapírba fektetni

2021.12.28.

A babaváró hitelt állampapírba fektetni hasznos fogás volt az elmúlt időszakban, de a szabályok és körülmények változásával ez ma már nem minden esetben jó lépés.

Tovább olvasom
Milyen ingatlanba érdemes fektetni jelenleg?

Milyen ingatlanba érdemes fektetni jelenleg?

2021.06.24.

Vajon újépítésű házat, panel- vagy téglalakást érdemes leginkább befektetési céllal vásárolni jelenleg? Eláruljuk, milyen ingatlanba érdemes fektetni, továbbá arra is kitérünk, milyen egyéb szempontokat ajánlott figyelembe venni a vásárlás során.

Tovább olvasom
Mi az infláció, és hogyan védekezhetünk ellene?

Mi az infláció, és hogyan védekezhetünk ellene?

2023.08.22.

Az infláció része a mindennapi életünknek. Az infláció ellen nem tudunk védekezni, az nem tőlünk függ. Az infláció hatásai ellen azonban tehetünk. Az Expresszkölcsön pénzügyi szakértői röviden és közérthetően írnak az inflációról, és arról, hogy mit tehetünk a hatásai ellen.

Tovább olvasom
Mibe fektessük a pénzünket 2023-ban?

Mibe fektessük a pénzünket 2023-ban?

2023.03.29.

Hogy mibe fektesd a pénzedet 2023-ban, az bizony egy fogós kérdés, de megpróbáljuk megválaszolni; olvasd el alábbi cikkünket!

Tovább olvasom