Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Nézzük át, milyen hitelfajták léteznek!

2020.12.28.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. április 26. 15:41

Az egyes hitelfajták között alapvető különbségek vannak, amelyekkel érdemes tisztában lenned, mielőtt beadnál egy hitelkérelmet – olvasd el cikkünket, és minden információt megkapsz!

Nézzük át, milyen hitelfajták léteznek!

Minden egyes hitelfajta más-más célra használható fel, és bár vannak átfedések, már csak az anyagiak miatt sem mindegy, hogy milyen hitelkonstrukciót választasz. Alapvetően kétféle hitelfajtát különböztetünk meg: a szabad felhasználású és a hitelcélhoz kötött konstrukciókat, bár természetesen más osztályozási lehetőségek is léteznek; ezekre alább kitérünk majd.

A szabad felhasználású hitelek

A szabad felhasználású hiteleket bármire elköltheted, a bank nem szól bele – a személyi kölcsön például ebbe a kategóriába tartozik, de ide sorolhatjuk a gyorskölcsönöket, amelyek valójában szintén személyi kölcsönök, a hitelkártyákat, az áruhiteleket, illetve a folyószámlahiteleket is, valamint létezik szabad felhasználású jelzáloghitel is. Fontos viszont, hogy a szabadon felhasználható hitelfajták esetében a kamat általában magasabb, mint a hitelcélhoz kötött típusoknál, hiszen ezek kockázatosabbak, amit a bank a magasabb költséggel ellensúlyoz.

A hitelcélhoz kötött hitelfajták

A hitelcélhoz kötött hitelek esetében konkrétan megszabja a bank, hogy mire lehet elkölteni az adott kölcsönt. Ilyenek például a lakáshitelek, az építési hitelek, az adósságrendező hitelek, vagy az autóhitelek, de akár a személyi kölcsön is lehet célhoz kötött. Komoly előny ezeknél a hitelfajtáknál, hogy alacsonyabb a költségük, ezért érdemes a célnak megfelelő hitelt keresni, és ha nincs, akkor választani egyet a szabad felhasználású hitelek közül.

Mint fentebb is említettük, vannak más csoportosítási lehetőségek is, amelyek alapján az egyes hitelfajták elkülöníthetőek. Ilyen például a fedezet szerinti, ami szerint vagy szükséges valamilyen fedezet, vagy elegendő csupán a jövedelmet igazolni, de a hitelösszeg is lehet csoportosítási szempont, bár napjainkban már a 10 millió forintos személyi kölcsön is lehetséges, ami régebben kizárólag a jelzáloghitelek territóriuma volt. Azonban bármilyen hitelfajtára is van szükséged, fontos, hogy csak alapos megfontolás után add be az igénylésedet!

Amennyiben hitelt szeretnél igényelni, tekintsd meg ajánlatainkat, hasonlítsd össze őket, válassz, majd indítsd el az igénylést online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mekkora jövedelemre van szükség 20 millió forint lakáshitelhez?

Mekkora jövedelemre van szükség 20 millió forint lakáshitelhez?

2023.10.24.

20 millió forint lakáshitel elég lehet ahhoz, hogy valaki megvásárolja álmai ingatlanát. De mekkora jövedelemre van szükség 20 millió forint lakáshitelhez? Mi számít még, a jövedelem nagyságán kívül? Hol találhatjuk meg a számunkra legmegfelelőbb lakáshitelt? Minden fontos információ a lakáshitel igényléshez szükséges jövedelem nagyságáról egy helyen.

Tovább olvasom
Hitelkérelem elutasításának leggyakoribb okai

Hitelkérelem elutasításának leggyakoribb okai

2020.12.20.

A hitelkérelem elutasításának számtalan oka lehet, és ezek egy része a bank „titka” marad; mi most összegyűjtöttük a leggyakoribbakat.

Tovább olvasom
Minden, amit a hitelfedezetről tudni érdemes

Minden, amit a hitelfedezetről tudni érdemes

2021.01.01.

Amit a hitelfedezetről tudni lehet, azt az alábbi cikkben megtalálhatod, sőt, még többet is!

Tovább olvasom
Felújítanál? Íme pár hasznos tipp, mielőtt személyi kölcsönt vennél fel!

Felújítanál? Íme pár hasznos tipp, mielőtt személyi kölcsönt vennél fel!

2023.11.24.

A lakásfelújítás fantasztikus ötlet. És ha nincs rá elég pénzed, személyi kölcsönből is megvalósíthatod. Segítünk megvalósítani ezt az ötletet. Szakértőink összeszedték a legfontosabb tippeket, mielőtt személyi kölcsönt vennél fel. Mutatjuk a lényeget, röviden!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával