Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Jelzáloghitel kiváltás folyamata

2020.12.02.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. december 2. 17:40

Jelzáloghiteled van, de nem vagy elégedett a kondícióival? Régóta fizeted, és jól láthatóan elszállt felette az idő? Akkor itt az ideje, hogy változtass a helyzeten! A jelzáloghitel kiváltásának folyamata nem bonyolult, Neked csupán annyi a teendőd, hogy megtaláld azt a hitelt, amire lecserélheted a régit!

Jelzáloghitel kiváltás folyamata

A jelzáloghitel kiváltásának folyamata egy elhatározással indul: márpedig változtatsz a helyzeten, mert nem akarod tovább fizetni a magas kamatokat és az égbe szökő törlesztőrészleteket! Ha az első lépést sikerült megtenned, akkor jöhet a neheze, mármint számodra. A bankok egyre több olyan konstrukcióval állnak elő, ami megfelelhet, ám nem mindegy, hogy csak rövid-, vagy hosszútávon is elégedett leszel-e az új hiteleddel. Érdemes tehát minden oldalról megvizsgálni a lehető legtöbb lehetőséget, hiszen könnyen belefuthatsz egy csapdába, amiből csak egy újabb hitelkiváltással fogsz tudni megszabadulni; rosszabb esetben még úgy sem.

Ha megvan a megfelelő kölcsön, akkor máris továbbléphetsz a jelzáloghitel kiváltásának folyamatában, vagyis felkeresheted azt a pénzintézetet, amelyiknél le akarod adni az igénylésedet. Ha jelzáloghitellel váltod ki a korábbi jelzáloghiteledet, akkor hasonló procedúrára számíthatsz, mint az eredeti kölcsön felvételekor, ráadásul egy-másfél hónapos várakozási idővel is számolnod kell, cserébe viszont alacsony kamatozással veheted igénybe a bank pénzét.

A „jelzáloghitelt jelzáloghitellel” kérdését azért hoztuk szóba, mert ha 10.000.000 forint alatti összeget szeretnél kiváltani, akkor ezt már személyi kölcsönnel is megteheted. Fontos azonban tudni, hogy nem feltétlenül jársz jobban, ugyanis a személyi kölcsönök kamatai minden esetben magasabbak, mint egy jelzáloghitelé, viszont az igénylés is sokkal gyorsabb, és így a jelzáloghitel kiváltásának folyamatát is lerövidíti!

A következő lépés a megfelelő dokumentumok beszerzése, illetve a hiteligénylés leadása, és ez után már csak az van hátra, hogy türelmesen kivárd a hitelbírálat végét. Ha ez pozitív, akkor lezárult a jelzáloghitel kiváltásának folyamata, és hátradőlhetsz!

Tekintsd meg oldalunkon a jelenleg elérhető legjobb ajánlatokat, és hasonlítsd is össze őket, hogy megtalálhasd a számodra leginkább megfelelőt!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Oney személyi kölcsöne – mit kell tudni róla?

Oney személyi kölcsöne – mit kell tudni róla?

2019.01.30.

Ha rendszeresen olvasod a blogunkat, akkor biztos észrevetted már, hogy két célunk van vele: egyrészt fel akarjuk hívni az emberek figyelmét a felelős hitelfelvétel fontosságára, másrészt igyekszünk minél szélesebb képet mutatni a magyarországi hitelezési helyzetről. Ez utóbbi kapcsán be szoktuk mutatni azokat a hiteleket, illetve a kibocsájtó pénzintézeteket, amik viszonylag frissek; ilyen az Oney is. Tekintsük át, mit tud nyújtani az érdeklődők számára az Oney személyi kölcsöne!

Tovább olvasom
Akár hitelkiváltásra is használható a Babaváró hitel!

Akár hitelkiváltásra is használható a Babaváró hitel!

2021.04.23.

Egyre nagyobb terhet jelentenek a korábbi hitelek törlesztései? Hiába igyekszünk visszafizetni havonta a hitelkártya-tartozásunkat, valahogy mégsem akar csökkenni az összeg megfelelő ütemben? Lehet, hogy itt a megoldás! A Babaváró hitel ugyanis hitelkiváltásra is felhasználható.

Tovább olvasom
Ismerd meg a hitelkiváltás feltételeit 2024-ben!

Ismerd meg a hitelkiváltás feltételeit 2024-ben!

2024.02.23.

A hitelkiváltás 2024-ben is hozhat hasznot. A hitelkiváltás célja többnyire az alacsonyabb kamatozással elért kisebb törlesztőrészlet, és az ezzel járó megtakarítás. Körbejártuk a hitelkiváltás témakörét, és megmutatjuk, hogy 2024-ben milyen feltételekkel lehet egy hitelt kiváltani.

Tovább olvasom
Mekkora futamidő lehet a személyi kölcsönnél?

Mekkora futamidő lehet a személyi kölcsönnél?

2018.03.12.

Ha hitelfelvételről van szó, akkor – a lakáscélú hiteleket leszámítva – a legtöbben a személyi kölcsönt választják, mert az igénylése egyszerű, nem szükséges hozzá fedezetet bevonni, többnyire fix kamatozású, a törlesztőrészletei viszonylag alacsonyak, a futamidő pedig viszonylag rövid.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával