Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

E-autóra mennyibe kerül a biztosítás?

2020.12.09.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. december 9. 12:50

Az elektromos autózás egyre népszerűbb, aminek számos oka van: a klímaváltozás elleni küzdelemtől az alacsony fenntartási költségeken át egészen a divatosságig bármi lehet, ami miatt valaki az e-autó mellett dönt. Az alacsony fenntartási költségekről szóló híreket azonban érdemes fenntartással kezelni, hiszen igaz ugyan, hogy az áram olcsóbb, mint a benzin/gázolaj, viszont egy autónak akadnak még egyéb költségei is. Ilyen például a biztosítás.

E-autóra mennyibe kerül a biztosítás?

Nézzük, milyen biztosítási díjjal kell számolnunk az e-autóra!

Akinek volt valaha autója, az tudja, hogy minimum a kötelező biztosítást fizetnie kell, és ennek összege meglehetősen változékony, hiszen különféle besorolások vannak, amik mind a sofőrre, mind az utóra vonatkoznak. Ebből következik, hogy ha valaki felteszi nekünk a fenti kérdést, vagyis hogy mennyibe kerül a biztosítás e-autóra, vagy tulajdonképpen bármi másra, akkor nagyjából húsz kérdéssel fogunk neki válaszolni.

Tegyük fel, hogy az illető tudja a saját biztosítási besorolását; ezzel megspórolja nekünk a kérdések kétharmadát. Ekkor már csak az marad, hogy milyen e-autóról is van szó, illetve az, hogy melyik biztosítónál szeretné megkötni a kötelező biztosítását (valamint még néhány apróság). Nem mindegy ugyanis, hogy egy elektromos kisautóról, vagy egy luxuslimuzinról van szó.

Az e-autózás még az állami támogatás igénybe vételével együtt is igen magas induló költségeket jelent, és egy drága autóhoz sajnos a biztosítók is drága biztosítással számolnak. Érdemes tudni viszonyításképpen, hogy egy bizonyos német kisautó benzines, illetve dízel változatának alapára 3.000.000 forint fölött van egy kicsivel, míg ugyanez elektromos hajtáslánccal majdnem a háromszorosa, azaz 8.000.000 forint felett van. Az állami támogatással ez ugyan levihető hatmillió körüli összegre, de cserébe el kell fogadni, hogy a biztosítása annyi lesz, mint egy középkategóriás autóé, aminek nem csak a méretei jobbak, de az ár-érték aránya is. Sajnos be kell látnunk, hogy ma, Magyarországon egyszerűen magasak az e-autózás költségei, de természetesen a technológia fejlődésével ez még változhat. 

Tekintsd meg oldalunkon a jelenleg elérhető legjobb biztosítási ajánlatokat, és hasonlítsd is össze őket!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Miért célszerű önálló lakásbiztosítást is kötni a társasházi biztosítás mellé?

Miért célszerű önálló lakásbiztosítást is kötni a társasházi biztosítás mellé?

2022.11.29.

Önálló lakásbiztosítást is kötni egy társasházi lakásra nem rossz ötlet, hiszen számtalan előnye van – az alábbiakban ezeket mutatjuk be.

Tovább olvasom
Hogyan működik az egészségbiztosítás?

Hogyan működik az egészségbiztosítás?

2023.07.25.

Az egészségbiztosítás szóról sokaknak a TB jut eszébe, jogosan. Hiszen a társadalombiztosítás (TB) nem más, mint egy állami egészségbiztosítás. Van azonban alternatívája és kiegészítője az állami ellátásnak, és ez a magán egészségbiztosítás. Nem akarunk hónapokat várni egy vizsgálatra? Magas szintű orvosi ellátást szeretnénk? Csak fizetnünk kell érte, és megkaphatjuk. Vagy köthetünk egészségbiztosítást, és a biztosító fizet majd helyettünk.

Tovább olvasom
Milyen típusai vannak az életbiztosításoknak?

Milyen típusai vannak az életbiztosításoknak?

2022.04.11.

Az életbiztosítások piaca rendkívül sokrétű, hiszen ezek a termékek egyaránt alkalmasak arra, hogy biztosítékot nyújtsanak valamilyen életeseményre, nem várt tragédiára, illetve arra is, hogy megtakarítást képezzünk a segítségükkel. Milyen típusai vannak az életbiztosításoknak?

Tovább olvasom
Megjelent a rendelet: így változnak a lakásbiztosítások szabályai

Megjelent a rendelet: így változnak a lakásbiztosítások szabályai

2023.03.17.

Változnak a lakásbiztosítások szabályai májustól; az alábbiakból megtudhatod, mire kell számítanod, ha rendelkezel lakásbiztosítással.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával