Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Nyugdíjasként hitelfelvétel – lehetséges?

2020.11.21.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. november 21. 10:31

Nyugdíjasként a hitelfelvétel nehezebb, mint gondolhatnánk, hiszen nem elég, hogy az alapvető feltételeket teljesíteni kell, de akad még egy nehezítő tényező is, mégpedig a kor. Magyarországon a jelenlegi nyugdíjkorhatár 65 év, vagyis az átlagos nyugdíjas e kor felett jár; márpedig a bankoknak erre az életkorra is megvan a maguk szabálya.

Nyugdíjasként hitelfelvétel – lehetséges?

Mennyi a felső korhatár?

A legtöbb banknál azért problémás nyugdíjasként a hitelfelvétel, mert 70 évben szabják meg a felső korhatárt. Ez viszont nem azt jelenti, hogy ennél idősebb személy nem igényelhet kölcsönt, hanem azt, hogy a kölcsön futamidejének ekkorra le kell járnia! Ha egy 65 éves igénylő szeretne kölcsönhöz jutni, akkor tehát maximum 5 évre vehet föl hitelt, ennél többet pedig nem engedélyeznek. További nehezítés, hogy olyan nyugdíjas, aki a nyugdíjkorhatár elérésekor ment nyugdíjba, fedezet nélküli személyi kölcsönt nem is igényelhet, hiszen a 65. életév betöltése után a hitelkérelmét automatikusan el fogják utasítani.

Milyen egyéb lehetőségek vannak?

65 év feletti nyugdíjas hitelfelvevő esetén megoldást jelenthet a szabad felhasználású jelzáloghitel, ám ebben az esetben is igaz, hogy a futamidő lejáratakor az igénylő életkora nem haladhatja meg a 70. életévet. Ha ez sem járható út, akkor csak egyetlen megoldás marad: adóstársat kell bevonni a hitelügyletbe, aki megfelel a fentebb felsorolt feltételeknek. Lényeges, hogy szabad felhasználású jelzáloghitel igénylésekor az adóstársnak nem kell, hogy tulajdonrésze legyen a fedezetül felajánlott ingatlanban, de rendelkeznie kell a bank elvárásainak megfelelő jövedelemmel, és teljesítenie kell az egyéb feltételeket is.

Milyen dokumentumokra van szükség?

Ha nyugdíjasként hitelfelvételt tervezünk, akkor a jövedelmet, vagyis a nyugdíjat igazolni kell, hiszen ez az alapja a hiteligénylésnek. A nyugdíjas igazolvány bemutatásán túl szükség van a nyugdíjszelvény, vagy a nyugdíjat tartalmazó bankszámla kivonat bemutatására, valamint az év eleji nyugdíjértesítőre, rokkantnyugdíjas igénylő esetén pedig a végleges rokkantságot igazoló dokumentumot is kérik, mivel, ha ez nem véglegesített, akkor a bank nem tudja elfogadni a hitelbírálat során.

Amennyiben nyugdíjasként hitelfelvétel a célod, tekintsd megy ajánlatainkat, majd indítsd el a folyamatot online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Fizetési moratórium hatása a törlesztőrészletre

Fizetési moratórium hatása a törlesztőrészletre

2020.12.04.

Abban az esetben, ha valaki idén március 18-ig kapott hitelt – beleértve a kölcsönöket és a lízinges megállapodásokat is –, a kormány által kihirdetett moratórium hatása, illetve érvényessége kiterjed a következőkre: személyi kölcsön, lakásra felvehető hitel, Babaváró-támogatás, lízingelt autó, vagy a jelenleg is népszerű CSOK. Fontos viszont tisztában lennünk azzal, hogy a halasztás nem azt jelenti, hogy nem kell majd fizetnie az adósnak. Nézzük, mire érdemes odafigyelni.

Tovább olvasom
A legjobb ajánlat autóhitel helyett!

A legjobb ajánlat autóhitel helyett!

2020.11.14.

Sokan sokfélét ajánlanak, ha autóvásárlásra szeretnél kölcsönt felvenni, de egyik sem nyerte el a tetszésed? A legjobb ajánlatokat autóhitel helyett akár nálunk is megtalálhatod, hiszen személyi kölcsönt minden kereskedelmi bank kínál az ügyfeleinek, és a legjobbakat össze is gyűjtöttük!

Tovább olvasom
Babaváró támogatás – mit érdemes tudni róla?

Babaváró támogatás – mit érdemes tudni róla?

2019.05.22.

A kormány egyre újabb támogatási módokat mutat be a demográfiai problémák orvoslására; ennek első képviselője volt a CSOK, amit bemutatása óta folyamatosan finomítanak és kiegészítenek. Erre a legújabb példa a babaváró támogatás, ami tulajdonképpen egy kedvezményes hitelkonstrukció. Lássuk a részleteit!

Tovább olvasom
Három személyi kölcsön ajánlat összehasonlítva

Három személyi kölcsön ajánlat összehasonlítva

2020.08.14.

Ha három személyi kölcsön közül kellene választanod, melyik mellett döntenél? Másként is meg lehet közelíteni ezt a kérdést: mi alapján hoznád meg a döntésedet? Nem mindegy ugyanis, hogy miként választod ki a számodra legmegfelelőbb személyi kölcsönt, hiszen rengeteg szempontot kell megvizsgálnod, ahogy azt is mérlegelned kell, hogy melyik lényeges a számodra, és melyik kevésbé.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával