Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mik a hitelkártya előnyei és hátrányai?

2020.11.27.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. november 27. 09:59

Ha a hitelkártya kerül szóba, mint hiteltermék, a legtöbbeknek az adósságspirál jut eszébe. Tény, hogy a hitelkártyák elterjedése utáni években sokan estek abba a hibába, hogy nem megfelelően használták a kártyájukat, azaz elköltötték a teljes hitelkeretet, majd csodálkoztak, hogy hiába a törlesztés, nem csökken az adósságuk.

Mik a hitelkártya előnyei és hátrányai?

Ez a termék alaptulajdonságainak köszönhető, ám léteznek a hitelkártyáknak előnyei is, nem csak hátrányai – sőt!

A hitelkártya előnye például, hogy a segítségével ingyen használhatjuk a bank pénzét a sajátunk helyett, és a kártyás fizetéseink után többnyire még pénzvisszatérítést kaphatunk. Ehhez azonban a kártya megfelelő használata szükséges, amivel sokan nincsenek tisztában. Fontos, hogy addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér, vagyis csak annyit költsünk, amennyit gond nélkül és egyben vissza is tudunk fizetni a megadott határidő előtt, ugyanis ebben az esetben a hitelkártya keretének használata abszolút díj- és kamatmentes. A költési időszakot követi egy 2-3 hetes visszafizetési időszak, ami alatt a megelőző hónap végén fennálló tartásunkat rendezhetjük; ebből következik, hogy a kamatmentes periódus 45-50 nap. Fontos, hogy a visszafizetési időszak része a következő, 1 hónapos költési időszaknak is!

A hitelkártya további előnye, hogy csupán néhány díjtétellel kell szá molni a megfelelő használat mellett, mint például a kártyadíj, ami a legtöbbször éves díjat jelent, illetve a számlavezetési díj, ami viszont sok hitelkártyánál egyszerűen nem létezik – erre figyelni kell a szerződés megkötésekor, hiszen a minimális elmaradást is komoly kamatokkal „honorálja” a bank!

Ahhoz azonban, hogy élvezhessük a hitelkártya előnyeit, tisztában kell lennünk a hátrányaival is. Tudni kell, hogy a felhasznált hitelkeret 5%-a a minimum befizetendő díj, ez azonban kb. 80%-ban kamat. Épp ez volt az oka annak, hogy annak idején olyan sokan estek a hitelkártya-adósság csapdájába, és ennek köszönhető a hitelkártyák meglehetősen rossz megítélése is. Fontos, hogy azoknak, akik nem tudják időben rendezni a teljes tartozásukat, inkább való egy folyószámlahitel, még akkor is, ha ennek lényegesen kevesebb az előnye.

Amennyiben hitelkártyát szeretnél igényelni, keresd fel az oldalunkat, és válogass a bankok legjobb ajánlataiból!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Így csökkentheted a hitelkártya-adósságodat

Így csökkentheted a hitelkártya-adósságodat

2021.01.22.

A hitelkártya-adósság sokáig függhet a fejed felett, de ha megfogadod tanácsainkat, hamarabb szabadulhatsz meg tőle!

Tovább olvasom
5+1 lényeges kérdés a hitelkiváltásról

5+1 lényeges kérdés a hitelkiváltásról

2023.12.30.

A hitelkiváltással csökkenthető a havi törlesztőrészletet. A hitelkiváltással kevesebbet kell havonta fizetni. És ez nagyon jó lehet a hitelesnek. És a hitelkiváltás egyáltalán nem bonyolult dolog. Megmutatjuk, hogy mit is jelent pontosan kiváltani egy hitelt, és azt is, hogy ez milyen hatással lehet ez a pénztárcánkra. Részletek a cikkben.

Tovább olvasom
Ha megtetszik valami, megengedhetem magamnak

Ha megtetszik valami, megengedhetem magamnak

2020.09.21.

A hitelkártya belföldön és külföldön egyaránt a szabadság élményét nyújthatja, s ha pénzügyileg tudatosan élünk, akár a takarékosság eszköze is lehet.

Tovább olvasom
Válogass több bank ajánlatából!

Válogass több bank ajánlatából!

2020.01.20.

Ki ne szeretne jól járni egy hitelügylettel? Ha te is így gondolod, és a legjobbat keresed, semmiképp se csapj le az első, kihagyhatatlannak tűnő hitelkonstrukcióra, hanem inkább válogass több bank ajánlatából oldalunk segítségével!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával