Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Hiteligénylési lehetőségek GYES és GYED alatt

2020.11.09.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. november 9. 17:16

Sokan keresnek meg bennünket azzal, hogy GYES és GYED alatt hogyan tudnának hitelt felvenni. Alapvetően a válaszunk az, hogy csak GYES és GYED jövedelemmel nem lehetséges a hitelfelvétel, mivel ezek úgynevezett másodlagos jövedelemnek számítanak, azaz kiegészítésnek megfelelnek, ám önmagukban nem számolhatóak bele a jövedelem kérdésébe. Azoknak tehát, akik csak a GYES, illetve a GYED jövedelemmel rendelkeznek, nem lehetséges a hitelfelvétel.

Hiteligénylési lehetőségek GYES és GYED alatt

Milyen jövedelemtípusokat fogad el egy bank a hiteligénylés során?

A bankok a legtöbb esetben a munkabért, a nyugdíjat, az ösztöndíjat, a táppénzt, az illetménykiegészítést, az életjáradékot, a nevelési díjat, a nevelőszülői díjat, a megbízási díjat, a tiszteletdíjat, az ápolási díjat, a megváltozott munkaképességűek keresetkiegészítését, a fogyatékossági támogatást, illetve a vakok személyi járadékát fogadják el alapvető jövedelemként. A családi pótlékot, a GYES-t, a GYED-et, az anyasági támogatást, a gyermektartási díjat, a gyermekgondozási díjat, az önkormányzati gyermektartási díj megelőlegezését, valamint az önkormányzati rendszeres kiegészítő családi pótlékot maximum kiegészítő jövedelemként hajlandóak elfogadni a hitelbírálat során.

Akad azonban egy kiskapu

Mivel a házaspárok, párok, élettársak, vagy épp a szülők hajlandóak segíteni ilyen esetekben, a legjobb, és tulajdonképpen egyetlen megoldás, ha a GYES-en, illetve GYED-en lévő hiteligénylő a hiteligénylési folyamatba bevon egy adóstársat. Olyan személyre van szükség, aki legalább három hónapja kap rendszeres jövedelmet, ehhez pedig kiegészítő, avagy másodlagos jövedelemként meg lehet adni a GYES és a GYED jövedelmet, ami növeli a hitelfelvételi esélyeket.

Milyen hiteleknél alkalmazható ez a módszer?

Gyakorlatilag az összes hitelnél bevethető ez a fajta kiskapu, ami segít a GYES-en, vagy GYED-en lévőkön, de a legtöbbször személyi kölcsönök igénylésénél merül fel, mint „kényszermegoldás”, hiszen az ingatlanhitelek igényléséhez amúgy is szükség van az esetek többségében adóstársra. Bármilyen hitelről is van azonban szó, az elsődleges lépés a lehető legjobb, az igényeknek leginkább megfelelő hitelkonstrukció megtalálása.

Amennyiben hitelt szeretnél felvenni, tekintsd meg ajánlatainkat, majd az összehasonlításuk és a megfontolt döntés után indítsd el az igénylésedet online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

A lakáshitel kérelmemet hogy tudom most elindítani?

A lakáshitel kérelmemet hogy tudom most elindítani?

2020.05.29.

A lakáshitel kérelmek beadása mindig is a legnehezebb hiteligénylési folyamat volt, hiszen számtalan dokumentumot kellett hozzá összegyűjteni, többször is fel kellett keresni a bankfiókot, emellett értékbecslésre is szükség volt, és közjegyzőt, illetve ügyvédet is kellett keríteni annak érdekében, hogy a folyamat lezajlása zökkenőmentes legyen.

Tovább olvasom
Kölcsön futamideje hogy változhat?

Kölcsön futamideje hogy változhat?

2019.09.18.

A fenti kérdésre a válasz igen egyszerű: szerződésmódosítással. A kölcsön futamideje mindig attól függ, hogy Te mit választasz az igénylés leadásakor, ám lehetnek olyan helyzetek, amikor változtatni szeretnél, esetleg muszáj. Lássuk a menetét!

Tovább olvasom
Adósságrendező hitellel, kiválthatok egyszerre több kölcsönt is?

Adósságrendező hitellel, kiválthatok egyszerre több kölcsönt is?

2018.10.14.

Ha olyan hitellel rendelkezel, amit már nem tudsz biztonsággal fizetni, és felemészti a családod havi jövedelmét. A hiteled kondíciói már jócskán elavultnak számítanak, és jobbnál jobb ajánlatok jönnek szembe veled minden nap, akkor ideje elgondolkodnod, hogy adósságrendező hitellel kiváltsd a hitelidet.

Tovább olvasom
Spórolj az online ügyintézéssel!

Spórolj az online ügyintézéssel!

2020.04.17.

Biztosak vagyunk benne, hogy nem kell mondanunk, mekkora veszélyt jelent a koronavírus-járvány az egészségre és a gazdaságra egyaránt, hiszen a csapból is ez folyik, ráadásul sokan a saját bőrükön érzik a hatásait. A járvány lelassítása – és idővel megfékezése – érdekében kerülni kell a személyes kontaktust, és ahol csak lehetséges, át kell állni, hogy online ügyintézéssel intézzük ügyeinket, illetve telefonon.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával