Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen kölcsönnel számolhatnak a vállalatok? – A forgóeszközhitel

2020.10.26.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. október 26. 15:32

Szerencsére sokfélével, s ezen körből az egyik legfontosabb az úgynevezett forgóeszközhitel, amely elsősorban rövid-, vagy középtávú, nem beruházási célú célokat szolgál.

Milyen kölcsönnel számolhatnak a vállalatok? - A forgóeszközhitel

Készlet feltöltés, alapanyag beszerzés, működési költség finanszírozás

Milyen kölcsönnel számolhatnak azok a cégek, amelyeknek likviditási támogatásra van szükségük, például valamilyen készletre, amelyet fel kell halmozniuk az értékesítés előtt. Az értékesítés aztán majd bevételt hoz, így a hitel is megtérülhet. Ez az úgynevezett forgóeszközhitel, amelynek keretében igényelt összeg többek között – ahogy említettük – készlet feltöltésre, alapanyag beszerzésre, illetve különféle működési költségek finanszírozására költhető el.

Rulírozó és nem rulírozó

Miért előnyös a forgóeszközhitel a vállalkozásoknak? Például azért, mert rugalmas a lejárati ideje és a finanszírozási formája. Ennek a kölcsöntípusnak a törlesztése ráadásul egyszerű, nincsenek speciális előírások ezzel kapcsolatban. A hitel futamideje a legtöbbször 1 és 3 év között van, az igényelhető összeg akár több tíz, vagy százmillió forint is lehet. A kölcsön típusa lehet rulírozó vagy nem rulírozó, az összeg pedig több részletben is lehívható. A nem rulírozó típust azt jelenti, hogy a cég igényel egy hitelt, amit megkap, majd törleszti azt. A rulírozó pedig azt, hogy a bank egy hitelkeretet biztosít az igénylő vállalatnak, kamatot az után az összeg után kell fizetni, amelyet a vállalat ebből a (folyamatosan megújuló) keretből elköltött. A keret nagyságát természetesen a hitelező állapítja meg, elsősorban a cég bevételei alapján.

Állami támogatással is igényelhető

Az, hogy milyen kölcsönnel számolhatnak a cégek, vagyis, hogy mik a piacon szereplő termékek részletei, feltételei, természetesen változóak. Forgóeszközhitelt jelenleg állami támogatással is lehet igényelni, méghozzá a Széchényi Kártya Program, vagy az NHP Hajrá! Keretében.

Mik az alapfeltételei a hiteltípusnak?

A forgóeszközhitel felvételét természetesen többféle feltételhez kötik a hitelintézetek. Ezek közül a legfontosabb az, hogy az igénylő vállalkozás hazánkban bejegyzett legyen és legalább egy éve működjön. A cég ellen nem lehet folyamatban csőd-, felszámolási-, végrehajtási-, végelszámolási eljárás, illetve nem lehet lejárt hitel-, és köztartozása, valamint cégbírósági változás sem lehet nála folyamatban. A forgóeszközhitellel kapcsolatban fontos tudni, hogy a már említett hitelkeret nagysága rugalmasan alkalmazkodhat a vállalkozás finanszírozási igényeihez. Érdemes átnézni az ajánlatokat és olyan hitelkonstrukciót választani, amely a leginkább megfelelő cégünk aktuális helyzetének.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Vállalati hitel sorozatunk 2. - Forgóeszköz hitel

Vállalati hitel sorozatunk 2. - Forgóeszköz hitel

2020.11.04.

A forgóeszköz hitel egy rugalmas forma a vállalati hitelek világában. Számos előnye van, például az, hogy személyre (cégre) szabottan vehetjük igénybe, s ezáltal igencsak hasznos lehet vállalkozásunk működését tekintve.

Tovább olvasom
Pénzügyi nehézségekkel küzd a vállalkozásom – mit tehetek?

Pénzügyi nehézségekkel küzd a vállalkozásom – mit tehetek?

2021.01.12.

Egy jól működő vállalkozás is küzdhet pénzügyi nehézségekkel, ilyenkor jól jön a külső anyagi segítség. Ilyen esetben faktoringban érdemes gondolkodni? Esetleg hitelt célszerű felvenni? Összegyűjtöttünk néhány lehetőséget a pénzügyi nehézségekkel küzdő vállalkozások számára.

Tovább olvasom
Széchenyi kártya, mit kell tudni?

Széchenyi kártya, mit kell tudni?

2020.02.20.

A Széchenyi Kártya egy államilag támogatott, kedvezményes feltételrendszerű, akár tárgyi biztosíték nélküli folyószámlahitel. A kis- és középvállalkozásokat célozza, és rövid átfutási idővel igényelhető. Jelen cikkünkben a főbb tudnivalókat foglaljuk össze.

Tovább olvasom
8 kérdés és válasz a forgóeszközhitelről

8 kérdés és válasz a forgóeszközhitelről

2022.11.08.

A forgóeszközhitel sokat segíthet abban, hogy vállalkozásod sikeresebb lehessen – az alábbiakból mindent megtudhatsz róla.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával