Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mikor érdemes kiváltani a lakáshitelt?

2020.10.27.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. október 27. 11:02

Azt, hogy mikor érdemes egy lakáshitel kiváltására időt és energiát áldozni, számos tényező határozza meg, ám talán a legfontosabb az, hogy mi az oka a kiváltási szándék felbukkanásának. Ehhez persze még azt is hozzá kell venni, hogy milyen típusú lakáshitelt szeretnénk lecserélni, mi a célunk a cserével, illetve mennyire sürgős ennek végrehajtása. Milyen okok lehetségesek? Mint látható, a valódi […]

Mikor érdemes kiváltani a lakáshitelt?

Azt, hogy mikor érdemes egy lakáshitel kiváltására időt és energiát áldozni, számos tényező határozza meg, ám talán a legfontosabb az, hogy mi az oka a kiváltási szándék felbukkanásának. Ehhez persze még azt is hozzá kell venni, hogy milyen típusú lakáshitelt szeretnénk lecserélni, mi a célunk a cserével, illetve mennyire sürgős ennek végrehajtása.

Milyen okok lehetségesek?

Mint látható, a valódi kérdés nem az, hogy mikor érdemes kiváltást indítani, hanem, hogy miért, illetve mire. A leggyakoribb ok a spórolás szokott lenni, ám előfordulhat, hogy valamilyen egyéb indokkal történő bankváltás áll a háttérben. A lényeg, hogy alaposan fontoljuk meg, melyik hiteltípussal váltjuk ki a meglévőt, hiszen többféléből is választhatunk, ezt pedig tovább nehezíti, hogy szinte minden kereskedelmi banknál más és más kondíciókkal vehető igénybe ugyanaz a konstrukció.

Mikor érdemes mindenképpen elindítani a lakáshitel kiváltását?

A lakáshiteleket kamatozásuk szerint két csoportra oszthatjuk: változó és fix kamatozásúakra. A változó kamatozás jelenleg sokkal népszerűbb, mint a fix, ami leginkább az olcsóságának tudható be – jellemzően akár 2% eltérés is lehet a két típus között. Az alacsony kamat azonban a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott jegybanki alapkamathoz igazodik, ami jelenleg szintén igen alacsony, ám ez a helyzet bármikor megváltozhat, ami magával vonja a változó kamatozású hitelek kamatának drasztikus növekedését, ami akár egy fix kamatozású hiteléhez képest 1-2%-kal magasabbra is nőhet. Amennyiben és amikor ez bekövetkezik, komoly problémákra lehet számítani nem csak a hitelezésre, de a gazdaság egészére nézve is, és ilyenkor gyakorlatilag nem kérdéses, hogy mikor érdemes kiváltani a lakáshitelt – azonnal!

Mivel a hitelkiváltás gyakorlatilag bármikor megvalósítható – a hitelszerződésbe foglaltak szerint –, fontos, hogy valamilyen szinten mindenki kövesse a pénzügyi változásokat, és időben lépjen, ha úgy hozza a szükség. Ha pedig úgy alakul, hogy elérkezett a pillanat a hitelkiváltásra, akkor fontos, hogy olyan hitelkonstrukciót válasszunk, amely lefedi az igényeinket, egyúttal pedig jól is járunk vele.

Amennyiben hitelkiváltás a cél, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést oldalunk segítségével!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

KHR lista - BAR lista – Általános információk, tippek meglepetések helyett

KHR lista - BAR lista – Általános információk, tippek meglepetések helyett

2017.08.19.

A KHR teljes neve Központi Hitelinformációs Rendszer, melynek régebben BAR lista (Bankközi Adós-és Hitelinformációs Rendszer) néven ismerhettünk. A KHR vagy BAR lista a bankok által közösen létrehozott és fenntartott ún. negatív adóslista. Egyik célja, hogy nyilvántartsák és minden bank számára elérhetővé tegyék a megbízhatatlan adósokat.

Tovább olvasom
Hitel KHR-es ügyfeleknek lehetséges?

Hitel KHR-es ügyfeleknek lehetséges?

2019.01.25.

Hitel KHR-es ügyfeleknek? Ma már ez sem lehetetlen! Mivel a KHR negatív adóslistájára nem csak olyanok kerülhetnek fel, akik notórius nemfizetők, hanem egy egyszeri hiba is okozhatja, manapság már találhatunk olyan bankokat, amelyek a KHR-es ügyfeleket is kiszolgálják. 

Tovább olvasom
Hitelkiváltó ajánlatok – kezdje a nyarat nyugodtan, jusson nyaralni is!

Hitelkiváltó ajánlatok – kezdje a nyarat nyugodtan, jusson nyaralni is!

2017.05.17.

Hitelkiváltó ajánlatok több, régi hitel törlesztésével küszködőknek! Miért hagyja, hogy megkeserítse mindennapjait a régi, magas kamatra felvett hitel? Egyre nehezebb fizetni, miközben a megélhetésre mégis alig marad? Az is gond, hogy egyre nehezebb követni a határidőket? Melyiket, mikor és mennyit kell fizetnie, hogy ne csússzon el?

Tovább olvasom
Kölcsön hitelkiváltásra? Megoldható!

Kölcsön hitelkiváltásra? Megoldható!

2019.09.24.

Nem vagy elégedett a hiteled kondícióival? Úgy érzed, hogy elkapkodtad a hiteligénylést, vagy régebben vetted fel, és azóta jobbnál jobb hitelkonstrukciókat látsz, amerre csak nézel? Akkor ideje felvenned egy kölcsönt hitelkiváltásra!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával