Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Átlagosan mennyibe kerül a bankkártyás készpénzfelvétel?

2020.09.18.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. október 16. 23:39

Az, hogy átlagosan mennyibe kerül a bankkártyás készpénzfelvétel, mondhatni napról napra változik, hiszen elég egyetlen banknak változtatnia a kondícióin, és máris más a végösszeg, ami az átlagszámítás után kijön.

Átlagosan mennyibe kerül a bankkártyás készpénzfelvétel?

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy nem az a lényeg, hogy átlagosan mennyibe kerül a bankkártyás készpénzfelvétel, hanem a minél alacsonyabb költségek. Ha az átlagösszeg mondjuk 500 forint alkalmanként, az soknak tűnhet, de ebből levonható a következtetés, hogy ennél sokkal magasabb is lehet, és persze lehet költségmentes is. Egyértelműen a költségmenteset kell választani, és nem az átlagosat. Hiszen mindenben a lehető legjobbra kell törekedni. Ám azt sem szabad elfelejteni, hogy a készpénzfelvételi díj csupán egy kis része a banki szolgáltatások díjának.

Ha érdekel, hogy átlagosan mennyibe kerül a bankkártyás készpénzfelvétel, akkor valószínűleg viszonylag sokszor veszel fel pénzt automatából. Mivel már több helyen fizethetsz kártyával, mint amennyinél nem, érdemes ezt a szokásodat szép lassan átformálnod, esetleg el is hagynod. Hiszen hamarosan már nem lesz olyan kereskedelmi, vagy vendéglátóipari egység, ahol ne használhatnád fizetésre a bankkártyádat. Ez a legtöbb banknál díjmentes, így semmilyen költséged nem keletkezik.

Ha viszont viszonylag ritkán veszel fel készpénzt automatából, akkor nem az a releváns a számodra, hogy ez átlagosan mennyibe kerül, hanem az, hogy az egyéb költségek mennyire magasak, illetve alacsonyak. A számlavezetési és egyéb díjak alapján kell ez esetben döntened, amelyek lehetnek akár minimálisak is, de van olyan pénzintézet, amely egyes számlacsomagokat 0, azaz nulla forintért kínál az ügyfeleinek. Persze ehhez különféle feltételeket kell teljesítened, ám ha sikerül, akkor rengeteget spórolhatsz anélkül, hogy bármiben is korlátozva lennél.

A lényeg tehát a pénzügyi tudatosság, azaz a bankolási szokásaidnak megfelelő választás, és a szokásaid korszerűsítése. Válassz olyan számlacsomagot, amelyik a leginkább megfelel az igényeidnek, és kezeld úgy a pénzed, hogy a legtöbbet hozhasd ki belőle! Amennyiben kérdésed lenne a témával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mire figyeljünk, ha online vásárlás során bankkártyával  fizetünk?

Mire figyeljünk, ha online vásárlás során bankkártyával fizetünk?

2021.01.14.

Az online vásárlás leggyakoribb veszélyeire szeretnénk felhívni a figyelmedet alábbi cikkünkkel.

Tovább olvasom
Minden, amit az ingyenes készpénzfelvételről tudni érdemes

Minden, amit az ingyenes készpénzfelvételről tudni érdemes

2023.12.13.

Ingyenes készpénzfelvételre mindenkinek egy jogszabály biztosít lehetőséget. És ez fontos. Ismernünk kell ezt a szabályt. Ezért utánajártunk, hogyan lehet ingyenesen készpénzt felvenni, és annak is, hogy mennyi pénzt lehet ezzel megtakarítani. Közérthetően és röviden írunk az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségéről.

Tovább olvasom
Nyaralj gondtalanul: Hasznos pénzügyi tippek a biztonságért

Nyaralj gondtalanul: Hasznos pénzügyi tippek a biztonságért

2024.07.17.

A nyaralás az év egyik legjobban várt pillanata, amikor végre kikapcsolódhatunk a mindennapi rutinból, és feltöltődhetünk új élményekkel. Azonban ahhoz, hogy a pihenés valóban gondtalan legyen, érdemes néhány pénzügyi szempontot figyelembe venni. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segítenek megőrizni pénzügyeid biztonságát, és elkerülni a váratlan kiadásokat.

Tovább olvasom
Dombornyomott, vagy vésett – milyen bankkártyát válasszunk?

Dombornyomott, vagy vésett – milyen bankkártyát válasszunk?

2022.03.25.

Dombornyomott, vagy vésett bankkártyát érdemesebb használni? Van különbség a használatukban? És a költségeikben? Az alábbiakból mindent megtudhatsz!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával