Nézzük meg, mekkora a különbség a THM plafonos hitelek között!

2020.09.26.

Ha még nem hallottál volna a THM-plafonról, röviden összefoglalva az 5,75%-os THM-mel operáló személyi kölcsönökről van szó, amelyek esetében az adott naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamathoz képest lehet meghatározni a legfelső értéket. Nézzük meg a témát alaposabban!

Nézzük meg, mekkora a különbség a THM plafonos hitelek között!

Első körben nézzük meg, milyen különbségek vannak az egyes bankok által nyújtott személyi kölcsönök között. Az ugyebár tudható, hogy a THM plafon csak 2020. december 31.-ig tart, vagyis utána az eredeti, bankok által egyedileg megszabott THM-érték lesz a mérvadó. A különbségek tehát elsősorban abból adódnak, hogy mennyi lesz majd a THM a THM plafon lejárta után.

Lényeges azonban, hogy a THM-plafon azt jelenti, hogy ez a bizonyos 5,75% a teteje, vagyis e fölé egyik bank sem mehet az év végéig. Alá viszont probléma nélkül, és mivel a piaci verseny minden területen kiélezett. Több bank is meglépte azt, amire nem számítottunk. Az előírtnál alacsonyabb THM-értéken kínálja a személyi kölcsönét! Azt azonban érdemes szem előtt tartani, mielőtt eszünket vesztve rohannánk a legközelebbi bankba hitelt felvenni, hogy ez nem jelent óriási összegeket a törlesztőrészletek tekintetében. Sőt: minimális a különbség. Az viszont tény, hogy a lejárta után ezek a különbségek jócskán megnőhetnek!

Fontos tudni, hogy a plafon “futamideje” csak jelenleg tart 2020. december 30.-ig. Ha a járványhelyzet úgy alakul, a kormány bármikor mondhatja azt, hogy meghosszabbítja a fix THM időszakát. Beláthatatlan ideig úgy is tarthatja, ám erről egyelőre csak jóslatok születhetnek, amelyek nem feltétlenül váltják be a hozzájuk fűzött reményeket.

Hogy visszatérjünk a címben található felvetéshez, nézzük meg a különbségeket. Számszerűsíteni, illetve nevesíteni nem fogjuk az összes hitelt, hiszen a jelenleg elérhető lehetőségeket megtalálhatod oldalunk személyi kölcsön menüpontja alatt, ám egyetlen pillantással is felmérhető, hogy nem egy-két százalékpontos különbségekről van szó. Január elsejétől akár 15% különbség is lehet a legjobb és legrosszabb ajánlat értékei között, így mindenképp alaposan fontold meg, melyiket választod!

Ha kérdésed lenne, fordulj hozzánk elérhetőségeinken!

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

Megújuló Hitel

THM

20,74 - 24,60%

Futamidő

13-57 hónap

Hitelösszeg

100.000 - 1.500.000 Ft

§

Privát Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 2.990.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Kamat jelentése

Kamat jelentése

2019.02.14.

Mindenki tudja, mi az a kamat – vélik sokan, de ez nem biztos, hogy így is van, vagy legalábbis nem pontosan. Úgy gondoltuk, hogy érdemes erről a témáról is írnunk egy rövid értekezést, hiszen a jó pap is holtig tanul. Akkor nézzük mi a kamat jelentése.

Tovább olvasom
THM a fogyasztási hiteleknél 5,9% és egyéb rendelkezések

THM a fogyasztási hiteleknél 5,9% és egyéb rendelkezések

2020.03.21.

A szerdai bejelentés után csütörtökön a kormányrendelet is megjelent: a vállalati és a lakossági hitelek törlesztését felfüggesztették. A fizetési moratórium minden hitelre érvényes. THM a fogyasztási hiteleknél 5,9 százalék. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom