Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Minimális jövedelem, amivel személyi kölcsönt vehetek fel?

2020.07.10.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. december 16. 18:46

Ha vettél már fel személyi kölcsönt, vagy tájékozódtál, hogy miként is lehetséges, akkor tudod, hogy bizonyos feltételeknek kell megfelelned. Annak érdekében, hogy a bank folyósítsa is neked az igényelt hitelösszeget. Ilyenek például a minimum három hónapos munkaviszony, a betöltött 18. életév, illetve az érvényes személyazonosító okmányok, valamint a minimális jövedelem, amit a bank elvár.

Minimális jövedelem, amivel személyi kölcsönt vehetek fel?

Természetesen a feltételek bankonként eltérnek, így a minimális jövedelem mértéke is más és más. A betöltött évek száma is lehet akár 21, vagy a munkaviszony időtartamára vonatkozó feltétel is lehet hat hónap, de akár egy év is. Éppen ezért fontos, hogy felmérd a lehetőségeidet, majd ezeket is figyelembe vedd a hitelkonstrukció kiválasztásakor.

Visszatérve a minimális jövedelemre; ugyan a mértéke minden banknál más és más lehet, azonban hangsúlyozni kell, hogy „lehet”. A legtöbb személyi kölcsön igénylésekor ugyanis az aktuális minimálbért adja meg a legtöbb pénzintézet, és csupán néhány van, ami ettől eltér. Egyesek valamivel többet, mások valamivel kevesebbet írnak elő. Ha a Központi Statisztikai Hivatal által rendszeresen jelentett átlagjövedelem körül keresel, akkor ezzel nem is kell foglalkoznod, de akkor is megoldható a hitelfelvétel, ha be tudsz vonni az ügyletbe egy adóstársat, akinek jövedelmével együtt már tudod teljesíteni a minimális jövedelmi elvárást.

Ha azonban ez nem megy – és sajnos sokan vannak így ezzel a kérdéssel –, akkor alaposan meg kell válogatnod, hogy hová fordulsz személyi kölcsönért. A közmunkaprogramban résztvevők számára például szinte alig akad pénzintézet, ami kölcsönt kínálna. De azért természetesen akad lehetőséged még ebben az esetben is. A minimális jövedelem alsó határa egyes bankoknál 70-75 ezer forint környékén mozog, és ezzel már szinte bárki meg tudja oldani a hitelfelvételt, ám még így is légy körültekintő!

Nem szabad ugyanis megfeledkezned az „addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér” aranyszabályáról. Ez persze nem csak abban az esetben vonatkozik rád, ha alacsony a jövedelmed, ám ekkor hatványozottan. Számtalan dolgot kell kifizetned egy hónap során, és ha extra költséged lép fel, azt bele kell kalkulálnod a jövedelmedbe. Ha ehhez még egy törlesztőrészletet is hozzá kell számolnod, problémákat tapasztalhatsz, minimális jövedelem ide, vagy oda.

Amennyiben kérdésed lenne a témával kapcsolatban, tedd fel nekünk.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Online jövedelemigazolás – hamarosan már ez sem kell a hitelfelvételhez!

Online jövedelemigazolás – hamarosan már ez sem kell a hitelfelvételhez!

2020.03.24.

2020-ban az online jövedelemigazolás segítségével még egyszerűbben vehetsz majd fel személyi kölcsönt, mert sem a munkáltatói igazolásra, sem a számlakivonatokra nem lesz szükséged. Mindössze fel kell hatalmaznod a bankot, hogy lekérje a NAV-tól az online jövedelemigazolást, és ha megfelelsz a feltételeknek, már folyósítják is a kölcsönödet.

Tovább olvasom
A jövedelem beosztása hitel törlesztése mellett

A jövedelem beosztása hitel törlesztése mellett

2021.09.12.

A jövedelem beosztása a hitel törlesztése mellett nem könnyű, de nem is lehetetlen, csupán fel kell készülni rá.

Tovább olvasom
Ezért érdemes jövedelempótló biztosítást kötnöd!

Ezért érdemes jövedelempótló biztosítást kötnöd!

2022.01.26.

Sokan nem tudják mit jelent a jövedelempótló biztosítás, pedig egy egyre népszerűbb és egyre szélesebb körben elérhető termékről van szó. A szakértők közül szintén egyre többen mondják, hogy érdemes jövedelempótló biztosítást kötni.

Tovább olvasom
Készpénzben kapom a fizetésem, kaphatok kölcsönt?

Készpénzben kapom a fizetésem, kaphatok kölcsönt?

2018.10.07.

Ha hitelt szeretnél felvenni, akkor teljesítened kell bizonyos feltételeket ahhoz, hogy a hitelbírálat pozitív legyen. Ha csak az egyiknek nem felelsz meg, akkor el fogják utasítani a hitelkérelmedet.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával