Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Minimális jövedelem, amivel személyi kölcsönt vehetek fel?

2020.07.10.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. december 16. 18:46

Ha vettél már fel személyi kölcsönt, vagy tájékozódtál, hogy miként is lehetséges, akkor tudod, hogy bizonyos feltételeknek kell megfelelned. Annak érdekében, hogy a bank folyósítsa is neked az igényelt hitelösszeget. Ilyenek például a minimum három hónapos munkaviszony, a betöltött 18. életév, illetve az érvényes személyazonosító okmányok, valamint a minimális jövedelem, amit a bank elvár.

Minimális jövedelem, amivel személyi kölcsönt vehetek fel?

Természetesen a feltételek bankonként eltérnek, így a minimális jövedelem mértéke is más és más. A betöltött évek száma is lehet akár 21, vagy a munkaviszony időtartamára vonatkozó feltétel is lehet hat hónap, de akár egy év is. Éppen ezért fontos, hogy felmérd a lehetőségeidet, majd ezeket is figyelembe vedd a hitelkonstrukció kiválasztásakor.

Visszatérve a minimális jövedelemre; ugyan a mértéke minden banknál más és más lehet, azonban hangsúlyozni kell, hogy „lehet”. A legtöbb személyi kölcsön igénylésekor ugyanis az aktuális minimálbért adja meg a legtöbb pénzintézet, és csupán néhány van, ami ettől eltér. Egyesek valamivel többet, mások valamivel kevesebbet írnak elő. Ha a Központi Statisztikai Hivatal által rendszeresen jelentett átlagjövedelem körül keresel, akkor ezzel nem is kell foglalkoznod, de akkor is megoldható a hitelfelvétel, ha be tudsz vonni az ügyletbe egy adóstársat, akinek jövedelmével együtt már tudod teljesíteni a minimális jövedelmi elvárást.

Ha azonban ez nem megy – és sajnos sokan vannak így ezzel a kérdéssel –, akkor alaposan meg kell válogatnod, hogy hová fordulsz személyi kölcsönért. A közmunkaprogramban résztvevők számára például szinte alig akad pénzintézet, ami kölcsönt kínálna. De azért természetesen akad lehetőséged még ebben az esetben is. A minimális jövedelem alsó határa egyes bankoknál 70-75 ezer forint környékén mozog, és ezzel már szinte bárki meg tudja oldani a hitelfelvételt, ám még így is légy körültekintő!

Nem szabad ugyanis megfeledkezned az „addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér” aranyszabályáról. Ez persze nem csak abban az esetben vonatkozik rád, ha alacsony a jövedelmed, ám ekkor hatványozottan. Számtalan dolgot kell kifizetned egy hónap során, és ha extra költséged lép fel, azt bele kell kalkulálnod a jövedelmedbe. Ha ehhez még egy törlesztőrészletet is hozzá kell számolnod, problémákat tapasztalhatsz, minimális jövedelem ide, vagy oda.

Amennyiben kérdésed lenne a témával kapcsolatban, tedd fel nekünk.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Felvehet-e személyi kölcsönt, aki készpénzben kapja a jövedelmét?

Felvehet-e személyi kölcsönt, aki készpénzben kapja a jövedelmét?

2021.07.15.

Készpénzben kapod a jövedelmed, és személyi kölcsönt szeretnél igényelni? Nehezebb lesz a dolgod, de nem lehetetlen a küldetés!

Tovább olvasom
Minden, amit a jövedelempótló biztosítás igényléséhez tudni kell

Minden, amit a jövedelempótló biztosítás igényléséhez tudni kell

2021.08.19.

A jövedelempótló biztosítás igénylése egyszerűbb, mint gondolnád – mutatjuk, mit kell tudnod róla!

Tovább olvasom
Ezért érdemes jövedelempótló biztosítást kötnöd!

Ezért érdemes jövedelempótló biztosítást kötnöd!

2022.01.26.

Sokan nem tudják mit jelent a jövedelempótló biztosítás, pedig egy egyre népszerűbb és egyre szélesebb körben elérhető termékről van szó. A szakértők közül szintén egyre többen mondják, hogy érdemes jövedelempótló biztosítást kötni.

Tovább olvasom
Mekkora jövedelem elég a hitelfelvételhez?

Mekkora jövedelem elég a hitelfelvételhez?

2019.04.29.

Sokszor kapunk olyan kérdéseket tőletek, amikre hirtelenjében olyan választ kell adnunk, aminél csak a visszakérdezés lenne rosszabb. Az, hogy mekkora jövedelem kell a hitelfelvételhez, szintén ilyen, a válaszunk pedig csak annyi: az attól függ. És hogy mitől? Nos, ezt már könnyebb megválaszolni!

Tovább olvasom