Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Babaváró hitel az Erste banknál, feltételek és igénylési lehetőség

2020.06.30.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. március 22. 15:00

Babaváró hitel az Erste banknál? Természetesen lehetséges, nézzük, mik a feltételek és az igénylés módja!

Babaváró hitel az Erste banknál, feltételek és igénylési lehetőség

A magyar állam családtámogatási csomagjának fontos része a babaváró hitel. A babaváró hitel az Erste banknál is igényelhető, lássuk hogyan!

Ami a feltételeket illeti: a házaspárok mindkét tagjának magyar állampolgárnak kell lennie és magyarországi lakcímmel rendelkeznie, a feleségnek be kell töltenie a 23. életévét, de még nem lehet 41 esztendős, a házaspár egyik tagjának legalább három év folyamatos TB jogviszonnyal kell rendelkeznie. Ezek mellett a házaspároknak büntetlen előéletűnek kell lenniük és nem lehet köztartozásuk, valamint egyikük sem szerepelhet a negatív adóslistán.

Amennyiben a bank feltételeinek megfelelve jogosultak vagyunk a babaváró hitel igénylésére, meg kell adnunk a megfelelő adatokat, majd regisztrálnunk. Ahogyan az összes többi kölcsönnél, a babavárónál is van hitelbírálat, és azon is meg kell felelni ahhoz, hogy valóban megkapjuk a kívánt összeget. A bírálati idő maximum 10 nap. Az Erste szabályzata kimondja, hogy a hitelintézet belső kockázatkezelési és hitelbírálati szabályai szerint végzi a hitelbírálatot. Az igénylő pedig vállalnia kell, hogy a munkabérének megfelelő összegű bért vagy jóváírást a banknál meglévő, vagy a babaváró hitel igénylésekor megnyitásra kerülő bankszámlájára utal. Így működik tehát a babaváró hitel az Erste banknál.

A babaváró kölcsön egy maximum 10 millió forintos, kamatmentes hitel, amely szabad felhasználású. A futamidő legfeljebb 20 év, a havi törlesztőrészlet 50 ezer forintban van maximalizálva. A hitelösszeg biztosítása mellett az állami támogatás része a törlesztés szüneteltetése, valamint a hitelből való elengedés. Ez úgy működik, hogy a hitel akkor lesz kamatmentes, ha a szerződéskötéstől számítva öt éven belül gyermek születik. Ekkor három évig szünetel a törlesztés. Ha két gyermek születik, a második baba érkezésekor ismét három évig szünetel a törlesztés, ráadásul az állam 30 százalékot elenged tartozásunkból. A harmadik gyermek megszületését követően pedig a teljes tartozás megszűnik.

Ha nem sikerül a gyermekvállalás, akkor a hitel piaci hitellé alakul és az igénybe vett kamattámogatás összegét egy összegben vissza kell fizetni.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Kamatmentes hitel a babaváró kölcsön?

Kamatmentes hitel a babaváró kölcsön?

2019.10.08.

Röviden: igen, de kifejtjük hosszabban is, hiszen vannak olyan pontok a szerződésben, illetve a feltételek között, amik miatt ez a kamatmentes hitel is átváltozhat olyanná, aminek kamata van. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
Három éve elérhető a babaváró hitel: így alakult a születések és házasságok száma

Három éve elérhető a babaváró hitel: így alakult a születések és házasságok száma

2022.06.17.

A születések és házasságok száma a babaváró hitel fényében lehet érdekes, ezért az alábbiakban ezeket nézzük át.

Tovább olvasom
Babaváró hitelhez milyen dokumentumok szükségesek?

Babaváró hitelhez milyen dokumentumok szükségesek?

2019.08.05.

Rengeteg információ jelent már meg a babaváró hitelről, és mi is közzéteszünk szinte mindent, amit tudni lehet róla, ám egyvalami eddig kimaradt: az, hogy a babaváró hitelhez milyen dokumentumok szükségesek. Ezzel a cikkel pótoljuk ezt a mulasztást; lássuk a dokumentumok listáját!

Tovább olvasom
Hogyan igényelhetünk OEP igazolást babaváró hitel felvételekor?

Hogyan igényelhetünk OEP igazolást babaváró hitel felvételekor?

2021.08.22.

Az OEP igazolásra szükség van a babaváró hitel igényléséhez – mutatjuk, hogy szerezheted be egyszerűen!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával