Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Olcsóbb a babaváró hitel, mint a személyi kölcsön?

2020.05.15.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 10:56

Valójában nem az a kérdés, hogy olcsóbb-e a babaváró hitel, mint a személyi kölcsön, vagy bármely más hitelkonstrukció, hanem az, hogy mennyivel, hiszen, ha minden feltételt teljesítesz, és a kormány, illetve a bankok által támasztott elvárásokat tudod teljesíteni, akkor ezzel jársz a legjobban.

Olcsóbb a babaváró hitel, mint a személyi kölcsön?

babaváró hitel kamatát az első öt évben átvállalja az állam, és a kamatmentesség folytatódik tovább, ha legalább egy gyermeketek születik ez idő alatt. Két gyermek születése esetén az állam elengedi a fennálló tartozás 30%-át, ha pedig a harmadik gyermek is megérkezik, akkor az egész fennálló tartozást, azaz a hitel átalakul egy vissza nem térítendő támogatássá. Lássuk be, ezt egyetlen hagyományos hitelkonstrukció sem képes felmutatni, tehát ha az a kérdés, hogy olcsóbb-e a babaváró hitel minden másnál, akkor a válasz egy egyértelmű igen, méghozzá igencsak sokkal!

A babaváró hitel összege maximum 10.000.000 forint lehet, és manapság már könnyen elérhetőek az ugyanekkora összegű személyi kölcsönök is. Be kell látnunk, hogy ha a teljes kamatmentességet nézzük az előbbi esetében, akkor lehet bármilyen olcsó is az utóbbi, nem tudja behozni a lemaradását. Fontos viszont, hogy a babaváró hitel 20 évre is igényelhető, míg személyi kölcsönt csupán maximum 9 éves futamidőre adnak, így ismét az előbbinek jár a pont.

Ami a havonta befizetendő törlesztőrészleteket és a szükséges jövedelmet illeti, az összefüggésben van a futamidő hosszával, és ez megint csak a babaváró hitel felé billenti a mérleg nyelvét, hiszen ha mindenből a maximumot igényeljük, azaz 10.000.000 forintot 20 évre, akkor alig valamivel több a törlesztése, mint 40.000 forint, míg ugyanez egy hagyományos, piaci alapú személyi kölcsön esetében – annak kamatozásától, illetve THM értékétől függően – akár a háromszorosát is megközelítheti. Ennek oka alapvetően a kamat megléte, illetve a fele olyan hosszú futamidő. A szükséges jövedelem tekintetében megint csak a babaváró hitellel járhatunk jobban, hiszen a hosszabb futamidő miatt alacsonyabb jövedelemmel is igényelhető, ráadásul a konstrukcióból adódóan csakis adóstárssal.

Amennyiben van még kérdésed a babaváró hitellel kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Decembertől kedvezőbb konstrukcióban érhető el a babaváró kölcsön!

Decembertől kedvezőbb konstrukcióban érhető el a babaváró kölcsön!

2019.12.22.

A babaváró hitel már új korában sem volt rossz konstrukció, nem véletlenül tett szert igen hamar komoly népszerűségre. Viszont decembertől kedvezőbb lett, bár ennek előnyét csak azok „élvezhetik”, akiknek nem születik gyermekük a megszabott öt éven belül.

Tovább olvasom
Növekszik a babaváró hitel népszerűsége

Növekszik a babaváró hitel népszerűsége

2021.07.26.

A babaváró hitel népszerűsége ismét emelkedni kezdett; ennek okára keressük a magyarázatot alábbi cikkünkben.

Tovább olvasom
Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

2020.07.02.

Az egyik legnépszerűbb családtámogatási formáról van szó, így jogosan merülhet fel a kérdés: a babaváró kölcsönt meddig lehet még igényelni?

Tovább olvasom
Mi lesz a Babaváró hitellel, ha ikrek születnek?

Mi lesz a Babaváró hitellel, ha ikrek születnek?

2022.09.09.

Ikrek születésére vonatkozó kérdést kaptunk, és kellőképpen érdekes problémának tűnik ahhoz, hogy megosszuk!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával