Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás – mit jelent?

2020.05.25.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 10:59

A „minősített fogyasztóbarát” minősítést eddig csupán lakáshitel kaphatta meg, ám már egy ideje lehet arról is hallani, hogy a biztosításoknál, elsősorban a lakásbiztosítások esetében be fogják vezetni. Ez nemrég meg is történt: megjelent az első minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás, amit hamarosan a többi is követni fog, hiszen csak a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyására van szükség hozzá, így minden biztosítótársaságnak megvan a lehetősége arra, hogy maga is előálljon egy ilyen konstrukcióval.

Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás – mit jelent?

Szerencsére akadnak is erre utaló jelek, hiszen nem csupán a meglévő biztosítók szállnak be ebbe a piaci versenybe, de akadnak olyan szereplők is, amelyek újonnan lépnek be ebbe az üzletágba. Ebből levonhatjuk a következtetést, hogy a minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás jó üzletet jelent a számukra, és nem feltétlenül az ebből beszedett díjak miatt, inkább annak okán, hogy minél előbb jelennek meg a saját minősített fogyasztóbarát lakásbiztosításukkal a piacon, annál nagyobb szeletet hasíthatnak maguknak a tortából, vagyis annál több ügyfelet szerezhetnek.

Erre természetesen minden esélyük megvan, hiszen a minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás meglehetősen előnyös az ügyfelek szempontjából is, ugyanis ugyanakkora díjért, fölösleges többletszolgáltatások és kiadások nélkül, egyszerűen összehasonlítható módon magasabb szintű szolgáltatást tud nyújtani, mint a minősítést nem szerzett konstrukciók.

minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás elemi károk és egyéb, a háztartásokat érintő tipikus kockázatok esetén nyújt fedezetet, ám ez csak az alapcsomag. Kiegészítőként a más, gyakoribb káresemények is biztosíthatóak az adott biztosítótól függően. További újdonság, hogy a kommunikáció, a kárbejelentés és a kárrendezés teljes folyamata online is megoldható lesz, ami ugyan eddig is elérhető volt némelyik biztosítónál, ám nem teljes mértékben, és többnyire inkább a személyes ügyintézést preferálták. Erre most, a koronavírus-járvány idején amúgy sem nyílik lehetőség, tehát a jelenlegi helyzet nem csak a minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás korszerűségre törekvésének előnyös, de egy komplett rendszer főpróbája is lehet, ami a későbbiekben további fejlesztések előtt nyitja meg az utat.

Ha szeretnél többet is megtudni a minősített fogyasztóbarát lakásbiztosításról, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen előnyei vannak a unit-linked életbiztosításoknak?

Milyen előnyei vannak a unit-linked életbiztosításoknak?

2023.07.14.

A megtakarítási célú életbiztosítás, vagy a szakértők kedvelt kifejezésével unit-linked biztosítás talán a legismertebb befektetési forma. Ma már teljesen elfogadott, hogy egy biztosítás nem csak egy biztosítási esemény bekövetkeztekor fizet, hanem befektetéssel is kombinálják. És ez igazán jó lehet nekünk.

Tovább olvasom
Ne spórolj az utasbiztosításon: százezreket takaríthatsz meg egy kis összegért!

Ne spórolj az utasbiztosításon: százezreket takaríthatsz meg egy kis összegért!

2023.11.09.

Utasbiztosítást utazáskor kötünk. Ha kötünk. Gondolkodhatunk úgy is, hogy biztos nem lesz rá szükség. És inkább nem költünk rá. De jó ötlet ez? Utánajártunk, hogy miért érdemes utasbiztosítást kötni, és hogy bizony érdemes egy kisebb összeget kifizetni, mint egy nem várt eseménykor esetleg egy hatalmasat. Érvek az utasbiztosítás megkötése mellett a cikkben.

Tovább olvasom
Miben különbözik az egészségpénztár az egészségbiztosítástól?

Miben különbözik az egészségpénztár az egészségbiztosítástól?

2023.09.05.

Az egészségpénztár nem egészségbiztosítás. A két fogalom bár hasonló, és az élet azonos területén nyújthat segítséget, mégis két nagyon különböző dologról van szó. Közérthetően mutatjuk meg, hogy miben különbözik az egészségpénztár az egészségbiztosítástól.

Tovább olvasom
Költséges lehet, ha elfelejted befizetni a kötelező biztosítást

Költséges lehet, ha elfelejted befizetni a kötelező biztosítást

2023.01.27.

Befizetted a kötelező biztosításodat időben? Ha nem, komoly költségekkel kell számolnod; mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával