Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A vállalati folyószámlahitelről mit érdemes tudni?

2020.05.31.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 11:03

A vállalati folyószámlahitelek ugyanúgy a hétköznapi likviditási problémák kezelésére szolgálnak, mint a lakosság számára kifejlesztett társaik. Egy magánember számára is problémát okozhat egy váratlan kiadás, pedig rendszeresen jut pénzhez, egy vállalkozásnál azonban a megrendelők fizetési hajlandóságától, illetve a határidők betartásától függ minden. A vállalati folyószámlahitel az ilyen esetekre nyújt megoldást.

A vállalati folyószámlahitelről mit érdemes tudni?

Gyakori probléma a cégek mindennapjaiban, hogy a bevételeik és a kiadásaik nem rendszeresen érkeznek a bankszámláikra. Ha nincs rajta tartalék, akkor előfordulhatnak késedelmes teljesítések, a vállalati folyószámlahitel viszont egy rövidtávú, áthidaló tartalékot képez a mindennapi pénzügyekben. Ha tudatosan használjuk a hitelkeretünket, akkor nem lehet gond, ám állandó kihasználtság esetén valószínűleg más fajta hitelre is szükség lehet.

A folyószámlahitelek nagyságát a cégek elmúlt éveinek árbevétele alapján határozzák meg. Általában az éves árbevétel 20%-ában érdemes gondolkodni, de ez valójában a biztosítékként felajánlott fedezettől és a pénzügyi múlttól függően 10-25% között mozoghat – ugyanis van lehetőség olyan vállalati folyószámlahitelt is igényelni, ami alá fedezetet vonnak be. Emellett persze az sem mindegy, hogy melyik banknál kérjük a hitelkeretet, hiszen nagy különbségek lehetnek a különböző bankok között.

Természetesen a folyószámlahitelek is feltételek teljesítése esetén adhatóak; ilyen például a fentebb említett pénzügyi múlt kérdése is, ami legalább egy év végi, lezárt mérleg- és eredmény-kimutatást jelent. Vannak bankok, ahol viszont még ez sem elég, hanem teljes lezárt évvel is rendelkezni kell, azaz január 1.-től december 31.-ig tartó időszakra kell vonatkoznia a beszámolónak. Emellett tulajdonosi kézfizető kezességvállalásra is szükség van és a legtöbb banknál kötelező biztosítéki elem a Hitelgarancia igénybevétele is.

Érdemes alaposan felmérni a vállalati folyószámlahitelek piacát, mert számos jó és kevésbé jó konstrukcióval találkozhatunk. A legjobb azonban a Széchenyi kártya, amit az állami támogatás emel ki a mezőnyből, ám ennek extra feltételei is vannak, amelyeket nem könnyű teljesíteni, és nem is minden vállalkozás képes rá.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a vállalati folyószámlahitel lehetősége, és kérdésed lenne a témával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Széchenyi kártya, mit kell tudni?

Széchenyi kártya, mit kell tudni?

2020.02.20.

A Széchenyi Kártya egy államilag támogatott, kedvezményes feltételrendszerű, akár tárgyi biztosíték nélküli folyószámlahitel. A kis- és középvállalkozásokat célozza, és rövid átfutási idővel igényelhető. Jelen cikkünkben a főbb tudnivalókat foglaljuk össze.

Tovább olvasom
Nézzük át a vállalati folyószámlahitelt részletesen!

Nézzük át a vállalati folyószámlahitelt részletesen!

2020.11.11.

Ezzel a kölcsöntípussal remekül kezelhető vállalkozásunk átmeneti forráshiánya, mivel a pénzintézet által biztosított hitelkeret szabad felhasználású. Nézzük át a vállalati folyószámlahitel részleteit!

Tovább olvasom
5+1 lényeges kérdés a hitelkiváltásról

5+1 lényeges kérdés a hitelkiváltásról

2023.12.30.

A hitelkiváltással csökkenthető a havi törlesztőrészletet. A hitelkiváltással kevesebbet kell havonta fizetni. És ez nagyon jó lehet a hitelesnek. És a hitelkiváltás egyáltalán nem bonyolult dolog. Megmutatjuk, hogy mit is jelent pontosan kiváltani egy hitelt, és azt is, hogy ez milyen hatással lehet ez a pénztárcánkra. Részletek a cikkben.

Tovább olvasom
Minden, amit a vállalati folyószámlahitel igénylésekor tudni érdemes

Minden, amit a vállalati folyószámlahitel igénylésekor tudni érdemes

2021.01.29.

A vállalati folyószámlahitelek kisebb és nagyobb cégek számára egyaránt megoldást jelenthetnek a mindennapi, likviditási gondok fedezésére. Ha vállalkozó vagy, akkor nyilván te is tudod, hogy az üzletmenetben bizony előfordulhatnak hullámvölgyek, amikor nem úgy folyik be a pénz a kasszába, ahogy az megszokott.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával