Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Hogy hat a koronavírus járvány a pénzügyeidre?

2020.04.20.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 10:44

A koronavírus járvány mindannyiunk életét megváltoztatta néhány hét leforgása alatt – kiét kisebb, kiét nagyobb mértékben, és ez igaz a pénzügyeinkre is. Akármilyen hihetetlen is, de a járvány, illetve a karantén pozitív hatással is lehet az életünkre, de legalábbis vannak olyan előnyei, amelyek valószínűleg sokak előtt rejtve maradnak a rengeteg hátrányt látva. Alábbi cikkünkben ezekre szeretnénk felhívni a figyelmet, illetve adunk néhány tanácsot is.

Hogy hat a koronavírus járvány a pénzügyeidre?

Alapvető, hogy ilyenkor kevesebbet költünk, hiszen az élelmiszereken és a háztartásban szükséges dolgokon túl nem nagyon vásárolunk semmit, ha bizonytalan a helyzet, és erre most rátesz egy lapáttal az is, hogy nem mozdulunk ki otthonról, tehát szórakozásra, öltözködésre egyáltalán nem fordítunk semekkora összegeket. Nyilván megvan ennek az árnyoldala is, de a spórolásban nagyon sokat segít.

Hallhattuk a hírekben, hogy sokan pánikszerű bevásárlásba kezdtek, és a boltok teljesen kiürültek ennek hatására. Ez nem csak azért probléma, mert így sokaknak nem jutott az alapvető cikkekből, de azért is, mert olyan termékek felhalmozása kezdődött meg, ami aztán vagy évekig nem fog elfogyni, vagy egyszerűen megromlik, és így rengeteg pénz ment el feleslegesen. A lényeg a mértékletesség: érdemes kicsit jobban odafigyelni arra, hogy a kamra fel legyen töltve, de a túlzásokat kerülni kell.

És most lássuk a hitelekkel kapcsolatos részt, hiszen ezzel foglalkozunk. A törlesztési moratórium szerencsére megmenti a hitelállományt, de ez csak pillanatnyi könnyebbséget jelent. Hiszen a lejárata után, azaz 2021. januártól újraindul a törlesztés, és a futamidő meghosszabbodásával a teljes visszafizetendő összeg is megnő. Nyilvánvalóan hatalmas terhet jelent ez a bankszektornak, és így hatással van a teljes gazdaságra is a koronavírus járvány. Begyűrűzik minden ágazatba így, vagy úgy. Éppen ezért, ha megtehetjük, inkább mondjunk le a moratórium lehetőségéről. Így nem csak magunknak, de mindenki másnak is segítünk átvészelni ezt a nehéz időszakot.

A legfontosabb tanácsunk azonban csak most jön: Ne ess pánikba! Gondold át alaposan a pénzügyeidet, vezess bevételi-kiadási naplót, és hozz racionális döntéseket, ha pedig kérdésed van, keress bennünket elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Erste hitelkártya részletek

Erste hitelkártya részletek

2019.05.20.

Hitelkártyát igényelnél, de nem tudod, melyik banknál érdemes? Nos, ebben a cikkben nem fogjuk konkrétan megmondani, melyiket kell választanod, csak bemutatjuk neked az Erste hitelkártyáit, majd adunk egy tanácsot, hogy mit tegyél, ha döntésre szeretnél jutni.

Tovább olvasom
Kedvezményes személyi kölcsön, 5,9% THM – jobb, mint a jelzáloghitel!

Kedvezményes személyi kölcsön, 5,9% THM – jobb, mint a jelzáloghitel!

2020.05.28.

Kedvezményes személyi kölcsönöket eddig is lehetett találni, ám ezek vagy csak bizonyos feltételek teljesítése esetén voltak elérhetőek, vagy megmaradtak a 7%-os THM érték fölött. A koronavírus-járvány azonban az életünk szinte minden szegmensét, így a hitelpiacot is alaposan felforgatta, és a kormányzatnak meg kellett tennie bizonyos lépéseket, amelyek szükségesek voltak ahhoz, hogy a válság elvonulásáig legalább nagyjából meg lehessen őrizni nem csak a lakosság egészségét, de a gazdaság viszonylagos stabilitását is.

Tovább olvasom
Meghatalmazással tudom igényelni a babaváró hitelt?

Meghatalmazással tudom igényelni a babaváró hitelt?

2020.09.15.

Ha valamit meghatalmazással tudsz igényelni, az nagyban megkönnyítheti az ügyintézést, ám sajnos ez sok esetben nem megoldható. A babaváró hitelnél is van lehetőséged bizonyos dolgokat meghatalmazással elintézni, ám sajnos nem mindent.

Tovább olvasom
Banki hitelek – személyi kölcsön- és lakáshitel-ajánlatok egy helyen, válogatottan!

Banki hitelek – személyi kölcsön- és lakáshitel-ajánlatok egy helyen, válogatottan!

2019.06.17.

Aki érdeklődik a banki hitelek iránt, az tudja, hogy rengetegféle van belőlük, és egy laikus számára nagyon nehezen átláthatóak. Oldalunk viszont azért jött létre, hogy segítséget nyújtson ebben. Az alábbiakban kifejtjük, hogy mit találhatsz nálunk, ha most jársz itt először.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával