Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A hiteligénylést befolyásolja a koronavírus

2020.04.07.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 10:33

A banki ügyeink intézésének nagy részére igaz az, hogy online is megoldható, hiszen az utalásokat eddig is lehetett mobilalkalmazáson, vagy netbankban intézni, és egy személyi kölcsön, hitelkártya, vagy egyéb hiteligénylés is megoldható volt eddig is az interneten keresztül. A lakáshitelek esetében azonban más a helyzet, hiszen rengetegszer kell személyesen befáradni a bankfiókba, mire folyósításra kerül az összeg. Lássuk, mi a teendő ebben az esetben most, a koronavírus-járvány idején, a hiteligénylést mennyire befolyásolja.

A hiteligénylést befolyásolja a koronavírus

Fontos tudnivaló, hogy a 2020. március 18.-ig folyósított hitelek esetében a kormány fizetési moratóriumot adott. Amelynek értelmében a törlesztés 2020. december 31.-ig szünetel, amennyiben az adós nem jelzi a banknak, hogy mégis inkább fizetne. Ez elsősorban a munkahelyüket elvesztő családoknak jelent segítséget. Ám nem jelenti azt, hogy a szüneteltetés alatt esedékes törlesztőrészletek eltűnnének. Hiszen a moratórium a futamidő meghosszabbításával jár együtt. Az alatta felgyűlt kamatokat pedig a meghosszabbított futamidő alatt arányosan elosztva kell majd fizetni. Ez viszont egyáltalán nem érinti azokat a hiteligényléseket, amelyek még folyamatban vannak.

A március 18.-án, vagy azóta is folyamatban lévő lakossági jelzáloghitel-ügyletek esetében az értékbecslések és a közjegyzői okiratok elkészítése átmenetileg felfüggesztésre került, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen kimaradnak a hiteligénylés folyamatából, csupán annyit, hogy a folyósítást követően pótolni kell őket. Ha az értékbecslés a járvány miatti korlátozások miatt nem megoldható, akkor emiatt nem fog csúszni a hiteligénylés, de ugyanez vonatkozik a közjegyzői okiratok megkötésére is.

A lakáshiteleket egyelőre nem lehetséges online intézni, így a hiteligénylést és a szerződéskötés is csak személyesen történhet. A bankok azt tanácsolják, hogy csak szükséges esetben és minél kevesebbszer válasszuk a személyes ügyintézést, ezért érdemes összeszedni a hiteligényléshez szükséges dokumentumokat.

Amennyiben lakáshitelt szeretnél felvenni, egy lépést a mi segítségünkkel is biztonságossá tehetsz: válogass a legjobb ajánlatok között online, oldalunk segítségével! Amennyiben kérdésed lenne a hiteligényléssel kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Szempontok, amiket érdemes figyelembe venni lakáshitel felvétele előtt

Szempontok, amiket érdemes figyelembe venni lakáshitel felvétele előtt

2021.08.29.

Lakáshitel felvétele előtt számos szempontot kell figyelembe venni a pozitív hitelbírálat érdekében – ezeket nézzük át alábbi cikkünkben.

Tovább olvasom
Lakáshitel mértéke egy átlagos bérrel

Lakáshitel mértéke egy átlagos bérrel

2020.06.15.

A járandóság, az, hogy mennyit keresünk az egyik legmeghatározóbb dolog egy kölcsön-felvételnél. A lakáshitel mértéke nagyban függ attól, hogy milyen havi jövedelmet tudsz igazolni. Lássuk, hogy egy átlagos hazai jövedelemmel milyen mértékű lakáskölcsönhöz lehet jutni!

Tovább olvasom
Jelentős könnyítés jöhet a fiatal lakásvásárlóknak

Jelentős könnyítés jöhet a fiatal lakásvásárlóknak

2021.11.09.

A fiatal lakásvásárlóknak igyekszik segíteni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) azzal, hogy lazítani tervez a hitelezési szabályokon, egészen pontosan a hitelfedezeti mutató korlátját emelné. Nem könnyű első lakáshoz jutni, az ingatlanárak gyors emelkedése ráadásul folyamatosan tovább nehezíti ezt a helyzetet.

Tovább olvasom
Az ingatlanvásárlás menete – minden tudnivaló egy helyen

Az ingatlanvásárlás menete – minden tudnivaló egy helyen

2023.10.20.

Az ingatlanvásárlás nagy döntés, amelyre alaposan fel kell készülni. A folyamat több lépésből áll, amiket érdemes sorrendben végigvinni. Bár egy ingatlan megvásárlása nem mindennapos az életben, még egy átlagembernek sem okoz gondot. Ingatlanvásárlás kisokos a szakértőinktől.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával