Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Azonnali fizetési rendszer – indult!

2020.03.26.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 10:29

Március 2.-án indult az azonnali fizetési rendszer, amelynek segítségével könnyebb és gyorsabb az átutalás. Eddig órákat kellett várni egy átutalás megérkezésére, hétvégén pedig nem is lehetett utalni, de ennek most vége! Mutatjuk a részleteket!

Azonnali fizetési rendszer – indult!

Az azonnali fizetési rendszer lényege, hogy a hét minden órájában 5 másodpercen belül célba érnek a 10.000.000 forint alatti, lakossági utalások. Ehhez azonban elektronikus utalásra van szükség, vagyis csak a net-, illetve mobilbankon keresztül indított átutalások esetében igaz az öt másodpercen belüli teljesítés. Ha a számlacsomagodban nem szerepel az online bankolás lehetősége, akkor érdemes azt is igényelned, hiszen enélkül nem fogod tudni használni az azonnali fizetési rendszert.

Ennek kapcsán érdemes alaposan átnézned azt a kimutatást, amit a bankod januárban küldött. Mert ebből kiderül, hogy mennyit költöttél banki szolgáltatásokra. Például mennyibe kerül az átutalás a Te bankodnál. A kimutatás segítségével részletesen meg tudod tervezni a további költéseidet. Hiszen teljesen egységes elszámolásról van szó, tehát az egyes bankszámlák költségei is egyértelműen összehasonlíthatóak. Ha magasnak találod a bankod által megszabott díjakat, akkor válthatsz, és akár még ingyenes számlacsomagod is lehet!

Ha viszont valamilyen okból nem tudod elhagyni a jelenlegi bankodat – például babaváró hitel miatt –, akkor azt javasoljuk, hogy várj türelemmel. Így is marad számodra lehetőség az olcsóbb bankolásra! A Magyar Nemzeti Bank ugyanis már többször jelezte, hogy olyan számlacsomagokat szeretne látni a piacon, amelyek használatakor egy fix havi díjért megszabott mennyiségű utalást biztosítanának a bankok, mert ezekért jelenleg külön-külön kell fizetni. Ez a lehetőség jelenleg még nem elérhető, de hamarosan bevezetésre kerül, és ha igen, akkor olyan számlacsomagra válthatsz a saját bankodon belül, amivel kihasználhatod az azonnali fizetési rendszer előnyeit!

Amennyiben kérdésed lenne az azonnali fizetési rendszerrel kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén! Azonnali fizetési rendszerről bővebben, itt olvashatsz. 

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával