Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A lehető legtöbb lakáshitel igénylése

2020.03.16.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 10:15

Az ingatlanárak emelkedésével a hitelösszegek is nőnek, hiszen a legtöbben csak így tudják megoldani a lakásvásárlást. Az alábbiakban arra teszünk kísérletet, hogy összeszedjük azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével a lehető legtöbb lakáshitelhez juthatsz hozzá.

A lehető legtöbb lakáshitel igénylése

A lehető legtöbb lakáshitelhez jutást leginkább a JTM szabályozás befolyásolja, hiszen kimondja, hogy a jövedelem maximum 50%-ig terhelhető hiteltörlesztéssel. Illetve nettó 500.000 forint felett 60%-ig. Fontos, hogy a lakáshitelek esetében, 10 éves kamatperiódus alatt ennél alacsonyabb értékkel számol a bank, vagyis az 50%-ot sem éri el a terhelhetőség.

Ha szeretnéd megkapni a lehető legtöbb lakáshitelt, akkor meg kell növelned az esélyeidet. Tudnod kell, hogy egyes jövedelemtípusok bankonként más-más elbírálás alá esnek, így például a kismamák jövedelme bizonyos esetekben egyáltalán nem számít bele az összjövedelembe. A vállalkozásból származó jövedelem hasonlóan változó elbírálás alá esik. Hiszen nem fix, hanem változó mértékű bevételről van szó. Érdemes épp ezért alapos megfontolás után bankot választani, mert egy jó döntés akár több százezer forintot is jelenthet a folyósítható hitelösszegben.

Jó, ha tudod, hogy a JTM szabályozás figyelembe veszi a hitelkártyákat, illetve a folyószámla-hitelkereteket is. Még abban az esetben is, ha azok egyáltalán nincsenek használva – ekkor a hitelkeret 5%-a kerül beszámításra. Ha tehát a lehető legtöbb lakáshitelhez szeretnél jutni, ezeket a hiteltermékeket meg kell szüntetned!

Ha még ez is kevés lenne, akkor a lehető legtöbb lakáshitel egy adóstárs bevonásával is elérhető, ám ehhez szükség van egy olyan személyre, akit be tudsz vonni a hitelügyletbe. Ez azonban súlyos, bizalmi kérdés, amit nem könnyű megvalósítani, hacsak nem a házastársadról van szó. Adalékként válaszd a leghosszabb futamidőt, mert így alacsonyabb lehet a törlesztőrészleted, vagy másik opcióként magasabb a hitelösszeged. Ekkor azonban tartsd szem előtt azt is, hogy a hitel összköltsége ezáltal magasabb lesz, vagyis összesen többet kell fizetned a banknak a futamidő végéig.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

5 tipp első lakás vásárlásához

5 tipp első lakás vásárlásához

2021.03.03.

Az első lakásodat vásárolnád meg a közeljövőben? Fogadd meg tanácsainkat, és egyszerűbb lesz minden!

Tovább olvasom
Mikor érdemes ingatlant vásárolni hitelből?

Mikor érdemes ingatlant vásárolni hitelből?

2019.05.01.

Szögezzük le még a legelején. A címben feltett kérdésre nincs jó, vagy rossz válasz. Egy gyors, internetes keresés, és órákig lehet olvasni a különböző cikkeket arról, hogy most érdemes ingatlant vásárolni, illetve ennek az ellenkezőjét is.

Tovább olvasom
Falusi CSOK – mit kell tudni róla?

Falusi CSOK – mit kell tudni róla?

2019.05.16.

Mindig is vidéki életről álmodoztál? Belefáradtál a nagyvárosi zűrzavarba, és nyugodtabb életre vágysz? A következő projekt a családalapítás, és a gyermekeidnek a legjobbat szeretnéd adni? Akkor ideje megismerkedned a falusi CSOK-kal!

Tovább olvasom
Lakáshitelnél elfogadható a zártkerti ingatlan?

Lakáshitelnél elfogadható a zártkerti ingatlan?

2019.08.27.

Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás, így mi is mondhatjuk azt, hogy ahány jelzáloghitel, annyi ingatlan. Fontos viszont, hogy milyen típusú ingatlanról beszélünk, hiszen például a vályogházakat manapság már csak kevés bank fogadja el fedezetként, mivel igen korszerűtlennek minősül, bár tény, hogy számos előnye van a modern házakkal szemben. De vajon lakáshitelnél elfogadható a zártkerti ingatlan is?

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával