Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Személyi kölcsön kizáró okai 2020-ban

2020.02.18.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 21. 10:18

A személyi kölcsön kizáró okai 2020-ban is ugyanazok, mint korábban, hiszen a törvényi szabályozás nem változott. A bankoknak pedig ehhez kell igazodniuk, azonban mindegyiknek megvan a saját feltételrendszere is, ami alapján elutasíthatnak egy hitelkérelmet. Alábbi cikkünkben összefoglaljuk, miért utasíthatja el egy bank a személyi kölcsön-kérelmedet.

Személyi kölcsön kizáró okai 2020-ban

Alapvetően a személyi kölcsön kizáró okait 2020-ban is a következő kritériumok alapján vizsgálja a bank. Életkor, igazolható lakhely, munkaviszony, jövedelem. Ha még nem töltötted be az elvárt életkort, vagy meghaladtad azt, ameddig még hajlandó hitelezni a bank. Ha nincs állandó, bejelentett, magyarországi lakcímed, ha nincs meg az elvárt idejű munkaviszonyod, illetve ha nem elegendő a jövedelmed az igényelt összeghez, el fogják utasítani a kérelmedet. Ezeken felül rendelkezned kell érvényes személyazonosító okmánnyal, elérhetőséggel, bankszámlával. Nem lehet lejárt tartozásod sem közműszolgáltatóknál, sem bankoknál – ehhez kapcsolódik, hogy a KHR rendszerben sem szerepelhetsz.

Jó, ha tudod, hogy a bankoknak vannak úgynevezett nem nyilvános feltételei is. Bár ezek speciális esetekre vonatkoznak, könnyen beléjük futhatsz. Hitelkiváltásnál előfordulhat, hogy ha nem törleszted a kiváltandó hitelt elegendő ideje, vagy elmaradásban vagy, akkor hiába a törlesztési szándék, elutasítanak. Ha külföldi állampolgár vagy, akkor egy magyar állampolgárságú társigénylőre is szükséged lesz a hitelfelvételhez, ha pedig magyar állampolgár vagy, de külföldi a jövedelmed, egy teljes év munkaviszonyt kell igazolnod. Létezik olyan személyi kölcsön kizáró ok is, ami szerint még társigénylővel sem vehetsz fel hitelt, ha nem az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamok egyikének állampolgára vagy.

Mint láthatod, a személyi kölcsön kizáró okai 2020-ban sem gyarapodnak, és annak ellenére, hogy ez a cikk hosszúnak tűnik, egyáltalán nem kell aggódnod, ha tudod teljesíteni a választott bank feltételeit. A választáshoz használd oldalunkat, ha pedig kérdésed lenne, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Lakáshitel mellé, önerőként személyi kölcsön?

Lakáshitel mellé, önerőként személyi kölcsön?

2018.03.15.

A lakáshitel közös jellemzője, hogy a néhány éve bevezetett adósságfék-szabályozás egyik eleme miatt a felvett hitel összege a megvásárolni kívánt ingatlan piaci értékének maximum 80%-a lehet, tehát 20% önerőre mindenkinek szüksége van, aki hitelből szeretné megoldani az ingatlanvásárlást. De mit tehet az, akinek nem áll a rendelkezésére a megfelelő összeg, tehát lakáshitel mellé igényelhető-e kölcsön?

Tovább olvasom
Ezek a hitelfelvétel alapvető személyi feltételei, amelyeknek minden esetben teljesülniük kell.

Ezek a hitelfelvétel alapvető személyi feltételei, amelyeknek minden esetben teljesülniük kell.

2017.10.06.

Ugyan van egy seregnyi elvárás, ami bankonként és hitelfelvételenként eltér, de vannak olyan személyi feltételek, amelyeknek minden esetben teljesülniük kell a hitelfelvétel során. Ezek a hitelfelvétel alapvető személyi feltételei.

Tovább olvasom
Lakáskölcsön – hol és hogyan?

Lakáskölcsön – hol és hogyan?

2019.03.05.

Ingatlant szeretnél vásárolni? Lakáskölcsön, amiből rengetegféle létezik, és mivel az ingatlanpiac jelenleg még mindig felívelőben van, az ehhez kapcsolódó banki termékek piaca is folyamatosan változik. Nem egyszerű eligazodni ebben a rengetegben, ezért jelen cikkünkben ehhez adunk Neked néhány támpontot.

Tovább olvasom
Válogass több bank ajánlatából!

Válogass több bank ajánlatából!

2020.01.20.

Ki ne szeretne jól járni egy hitelügylettel? Ha te is így gondolod, és a legjobbat keresed, semmiképp se csapj le az első, kihagyhatatlannak tűnő hitelkonstrukcióra, hanem inkább válogass több bank ajánlatából oldalunk segítségével!

Tovább olvasom