Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Miért éri meg a hitelkiváltás a lakáshitelek esetében?

2020.02.07.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 21. 10:11

Azt, hogy miért éri meg a hitelkiváltás általában, már többször tárgyaltuk itt, a blogon, azonban arra eddig nem áldoztunk cikket, hogy kiderítsük, miért éri meg specifikusan a lakáshiteleknél. Pótoljuk az elmaradást; az alábbiakban erről olvashatsz.

Miért éri meg a hitelkiváltás a lakáshitelek esetében?

Ha követed a pénzügyi híreket, akkor tudhatod, hogy az utóbbi években folyamatosan csökkent a hitelek, köztük a lakáshitelek kamata és minden költsége, vagyis egyre olcsóbb lett hitelhez jutni a korábbi időszakhoz képest. Gyakorlatilag mostanra már sikerült a 2008-as értékek alá is beesnie a mai THM-eknek. Ezért mondhatjuk, hogy mostanában jobban megéri lakáshitelt felvenni, mint valaha. Ezek után nem is kérdéses, hogy miért éri meg a hitelkiváltás lakáshitelek esetében.

hitelkiváltás lényege ugyanis az, hogy csökkentsd a költségeidet. Ha egy korábbi években igényelt lakáshitelt törlesztesz, akkor annak kamatai, illetve THM értéke valószínűleg jóval magasabb, mint a manapság felvehető konstrukcióké, hiszen attól, hogy a hitelpiacon csökkennek az árak, a te szerződésed még nem fog változni. Éppen ezért Neked kell lépéseket tenned annak érdekében, hogy a hiteledet egy olyanra cseréld, ami „olcsóbb”, hiszen ezzel számos előnyre tehetsz szert.

Elsőnek mindjárt a költségeid csökkenése. Vagy a törlesztőrészleted lesz valamivel alacsonyabb, vagy a futamidőt tudod rövidebbre venni, ezáltal pedig a teljes visszafizetendő összeg lesz alacsonyabb. Ha viszont kitolod a futamidőt az új hitel esetében, akkor olyan drasztikus csökkenést érhetsz el a havi költségeid tekintetében, amivel akár megtakarításokat is indíthatsz, vagy megemelheted az életszínvonaladat, ami manapság sajnos egyre nehezebb. A hitelkiváltás ugyan egy viszonylag bonyolult folyamat, ám – mint láthatod – megéri belevágni, hiszen annyi az előnye, mint égen a csillag!

Amennyiben meggyőztünk, és hitelkiváltásra adnád a fejed, tekintsd meg lakáshitel-ajánlatainkat, hasonlítsd össze őket, majd válaszd a számodra legmegfelelőbbet! Kérdésed van? Tedd fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

KHR (BAR) listásként, vehetek fel hitelt?

KHR (BAR) listásként, vehetek fel hitelt?

2017.12.19.

A KHR, a hazai pénzügyi szolgáltatást nyújtó intézmények által közösen fenntartott információs rendszer és adatbázis, amely az adatkezelést elektronikus eszközökkel, automatizáltan végzi.

Tovább olvasom
CIB Előrelépő személyi kölcsön 7.77% kamatra: Érje el céljait még előbb!

CIB Előrelépő személyi kölcsön 7.77% kamatra: Érje el céljait még előbb!

2017.04.09.

CIB Előrelépő személyi kölcsön igazi segítség kitűzött céljai eléréséhez! Alacsony, akár 7.77%-os kamattal, kedvező, rugalmas igénylési feltételekkel nyújtunk segítséget, hogy céljait mielőbb elérhesse! 2017. március 17- június 1. között többféle kedvezménnyel is igényelhető!

Tovább olvasom
KHR lista - BAR lista – Általános információk, tippek meglepetések helyett

KHR lista - BAR lista – Általános információk, tippek meglepetések helyett

2017.08.19.

A KHR teljes neve Központi Hitelinformációs Rendszer, melynek régebben BAR lista (Bankközi Adós-és Hitelinformációs Rendszer) néven ismerhettünk. A KHR vagy BAR lista a bankok által közösen létrehozott és fenntartott ún. negatív adóslista. Egyik célja, hogy nyilvántartsák és minden bank számára elérhetővé tegyék a megbízhatatlan adósokat.

Tovább olvasom
Így csökkentheted a hitelkártya-adósságodat

Így csökkentheted a hitelkártya-adósságodat

2021.01.22.

A hitelkártya-adósság sokáig függhet a fejed felett, de ha megfogadod tanácsainkat, hamarabb szabadulhatsz meg tőle!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával