Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mire jó a casco biztosítás?

2020.01.10.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 21. 09:57

Ha van autód, akkor tudhatod, hogy mire jó a casco biztosítás, bár tény, hogy nem kötelező megkötni. Épp ezért sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy milyen előnyöket nyújt ez az alapjában véve. Kedvező árú és mégis sokrétű biztosítástípus. Éppen ezért jelen cikkünkben a lényeges részletekre is kitérünk.

Mire jó a casco biztosítás?

A „mire jó a casco” kérdésre a legrövidebb válasz. Az autókban, vagy egyéb közlekedési eszközökben bekövetkezett káresemények anyagi fedezeteként szolgál. A casco azokban az esetekben fizet, amelyek előre nem láthatóak. Kárt okoznak az autóban, és amiknek következtében az autó javításra szorul. A casco egy alapbiztosításból és kiegészítő biztosításokból áll; az előbbi rongálás, vagy elemi kár, például árvíz, szélvihar, vagy jégeső esetén nyújt fedezetet, de a lopásra és az üvegtörésre is vonatkozik. Kiegészítő biztosításként kérhető a casco mellé poggyász-, illetve közlekedésibaleset-biztosítás, és az extra és utólag beépített felszerelések is így vonhatóak fedezet alá.

Azt, hogy mire jó a casco, gyakorlatilag össze is foglaltuk. Most lássuk az egyéb tudnivalókat is! A forgalmi engedélybe bejegyzett tulajdonos, vagy üzembentartó kötheti meg bármelyik biztosítótársaságnál, illetve az a személy is, akinek a biztosított gépjármű a vagyoni érdekeltségébe tartozik; ilyen lehet például a flottakezelő. A Magyarországon kötött casco egész Európára érvényes, vagyis az Európai Unión túl Lettország, Litvánia európai területe és Észtország is ide tartozik, valamint a volt Szovjetunió utódállamai és Törökország egész területe, rövidebben kifejezve a földrajzi Európára.

Ha eddig nem tudtad, mire jó a casco, most már biztos fellebbent néhány fátyol. De természetesen ez a cikk nem teljes körű, és rengeteg tudnivaló, illetve érdekesség létezik még ezzel a biztosítástípussal kapcsolatban, amikre a további cikkeinkben fogunk kitérni. Ha casco-t szeretnél kötni, tekintsd meg ajánlatainkat, és válaszd azt, amelyik a leginkább megfelel Neked. Ha pedig kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, és szívesen megválaszoljuk!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

5+1 érv az egészségbiztosítás mellett

5+1 érv az egészségbiztosítás mellett

2021.02.09.

Az egészségbiztosítás mellett számtalan érvet lehet felsorakoztatni, amelyeket megosztunk Veled alábbi cikkünkben.

Tovább olvasom
Miért érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

Miért érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

2020.08.17.

A hitelfelvétel nem csak a számodra, de a banknak is kockázatos lépés, és mint mindennél, itt is érdemes a lehető legnagyobb biztonságra törekedni, amihez a hitelfedezeti biztosítás kínál megoldást. És hogy miért érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

Tovább olvasom
Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

2022.05.13.

Nem fizet az életbiztosítás bizonyos helyzetekben, hiába fizetted azt éveken át – érdemes tudnod róla, hogy mire kell figyelned!

Tovább olvasom
E-autóra mennyibe kerül a biztosítás?

E-autóra mennyibe kerül a biztosítás?

2020.12.09.

Az elektromos autózás egyre népszerűbb, aminek számos oka van: a klímaváltozás elleni küzdelemtől az alacsony fenntartási költségeken át egészen a divatosságig bármi lehet, ami miatt valaki az e-autó mellett dönt. Az alacsony fenntartási költségekről szóló híreket azonban érdemes fenntartással kezelni, hiszen igaz ugyan, hogy az áram olcsóbb, mint a benzin/gázolaj, viszont egy autónak akadnak még egyéb költségei is. Ilyen például a biztosítás.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával