Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Lakáshitelhez általános dokumentumok – mit kell beszerezni?

2019.12.16.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 21. 09:43

Ha lakáshitelt szeretnél felvenni, akkor már most készülj fel egy hosszadalmas procedúrára, és arra is, hogy számos dokumentumot kell majd beszerezned annak érdekében, hogy megkaphasd az igényelt hitelösszeget. A lakáshitelhez általános dokumentumok listája igencsak hosszú, és az alábbiakban fel is soroljuk őket, nehogy kimaradjon valami, és ezért elutasítsák a kérelmedet.

Lakáshitelhez általános dokumentumok – mit kell beszerezni?

A lakáshitelhez általános dokumentumok egy része megegyezik a személyi kölcsönök esetében elvártakkal, vagyis szükség van a személyazonosító okmányra. Ami lehet személyi igazolvány, jogosítvány, illetve útlevél, lakcímkártyára, munkáltatói igazolásra és bankszámlakivonatokra. Bankonként eltérő, hogy hány hónapra visszamenőleg kell bemutatnod a pénzforgalmadat, de a legtöbb esetben háromhavi bankszámlakivonatra van szükség, amit a számlavezető bankfiókodban igényelhetsz. Érdemes erre rákérdezned annál a banknál, ahol a hitelt akarod felvenni, hiszen így megspórolhatsz magadnak egy plusz utat. Fontos, hogy a kivonatok nem lehetnek 30 napnál régebbiek, ahogy a munkáltatói igazolás sem, ezért ezeket érdemes a legvégére hagyni.

További, a lakáshitelhez általános dokumentumok még az adásvételi szerződés, a tulajdoni lap, az alaprajz, egyes esetekben a helyszínrajz. Az építési engedély, a költségvetés és a használati megosztási szerződés. Ezek egy része általánosan, minden pénzintézetnél kötelező, de vannak olyan iratok is, amit nem minden bank kér be. Attól függetlenül, hogy hol igényled a hiteledet, érdemes rákérdezned pontosan, hogy mit kell bemutatnod, hiszen ezzel is csak időt spórolsz magadnak.

Ha viszont igazán komoly mennyiségű időt és energiát szeretnél megtakarítani, akkor a legjobb döntés, ha az egész procedúrát rábízod egy hitelszakértőre. Ő vagy megmondja, hogy mit kell beszerezned, vagy maga gyűjti össze a lakáshitelhez általános dokumentumokat. Ráadásul, mivel tudja, mikor, mit és hogyan kell elintézni, nagyságrendekkel rövidítheti le az egész hitelezési folyamatot!

Ezek lennének tehát a lakáshitelhez általános dokumentumok. Ha kérdésed lenne a témával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Tekintsd meg partnerünk legjobb személyi kölcsön, lakáshitel és hitelkártya ajánlatait is, kattints ide. 

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Nézzük, mik voltak a legnépszerűbb hitelek 2020-ban!

Nézzük, mik voltak a legnépszerűbb hitelek 2020-ban!

2021.02.01.

Ha visszaemlékszünk 2020-ra, valószínűleg először mindenkinek a koronavírus-járvány ugrik be. De az élet nem áll meg, az emberek megpróbálnak együtt élni a helyzettel, bízva abban, hogy minél hamarabb túl lesznek rajta. Ugyanúgy szeretnének új tévét, kocsit, házat, mint a COVID–19 előtt. És vesznek is. Hitelből. De vajon mik voltak a legnépszerűbb hitelek 2020-ban? 

Tovább olvasom
Expresszkolcson.hu oldalon, hogy tudok kölcsönt igényelni?

Expresszkolcson.hu oldalon, hogy tudok kölcsönt igényelni?

2018.08.25.

Ha valamilyen kölcsönt igényelnél, akkor több lehetőség közül választhatsz, így például bemehetsz egy bankfiókba, vagy egy hitelközvetítőhöz is, a kényelmet azonban mindenki szereti, és az egyszerű megoldásoknak is sok híve van. A legkevésbé megterhelő az, ha online igényled a hiteledet, ehhez pedig mi, az expresszkolcson.hu csapata kínáljuk neked a legjobb megoldást!

Tovább olvasom
Kamatmentes hitel a babaváró kölcsön?

Kamatmentes hitel a babaváró kölcsön?

2019.10.08.

Röviden: igen, de kifejtjük hosszabban is, hiszen vannak olyan pontok a szerződésben, illetve a feltételek között, amik miatt ez a kamatmentes hitel is átváltozhat olyanná, aminek kamata van. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
Igényelj online személyi kölcsönt, és kerüld el a személyes kontaktust!

Igényelj online személyi kölcsönt, és kerüld el a személyes kontaktust!

2020.04.22.

Bármilyen is legyen a helyzet, hitelre bármikor szükségünk lehet, így most, a koronavírus-járvány idején is. Fontos azonban, hogy kerüljük a személyes kontaktust, és csakis abban az esetben érintkezzünk másokkal, amikor az elkerülhetetlen. Szerencsére a személyi kölcsön online is igényelhető már jó ideje, és most különösen nagy hasznát vehetjük ennek a tulajdonságának.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával