Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Lakáshitelhez általános dokumentumok – mit kell beszerezni?

2019.12.16.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 21. 09:43

Ha lakáshitelt szeretnél felvenni, akkor már most készülj fel egy hosszadalmas procedúrára, és arra is, hogy számos dokumentumot kell majd beszerezned annak érdekében, hogy megkaphasd az igényelt hitelösszeget. A lakáshitelhez általános dokumentumok listája igencsak hosszú, és az alábbiakban fel is soroljuk őket, nehogy kimaradjon valami, és ezért elutasítsák a kérelmedet.

Lakáshitelhez általános dokumentumok – mit kell beszerezni?

A lakáshitelhez általános dokumentumok egy része megegyezik a személyi kölcsönök esetében elvártakkal, vagyis szükség van a személyazonosító okmányra. Ami lehet személyi igazolvány, jogosítvány, illetve útlevél, lakcímkártyára, munkáltatói igazolásra és bankszámlakivonatokra. Bankonként eltérő, hogy hány hónapra visszamenőleg kell bemutatnod a pénzforgalmadat, de a legtöbb esetben háromhavi bankszámlakivonatra van szükség, amit a számlavezető bankfiókodban igényelhetsz. Érdemes erre rákérdezned annál a banknál, ahol a hitelt akarod felvenni, hiszen így megspórolhatsz magadnak egy plusz utat. Fontos, hogy a kivonatok nem lehetnek 30 napnál régebbiek, ahogy a munkáltatói igazolás sem, ezért ezeket érdemes a legvégére hagyni.

További, a lakáshitelhez általános dokumentumok még az adásvételi szerződés, a tulajdoni lap, az alaprajz, egyes esetekben a helyszínrajz. Az építési engedély, a költségvetés és a használati megosztási szerződés. Ezek egy része általánosan, minden pénzintézetnél kötelező, de vannak olyan iratok is, amit nem minden bank kér be. Attól függetlenül, hogy hol igényled a hiteledet, érdemes rákérdezned pontosan, hogy mit kell bemutatnod, hiszen ezzel is csak időt spórolsz magadnak.

Ha viszont igazán komoly mennyiségű időt és energiát szeretnél megtakarítani, akkor a legjobb döntés, ha az egész procedúrát rábízod egy hitelszakértőre. Ő vagy megmondja, hogy mit kell beszerezned, vagy maga gyűjti össze a lakáshitelhez általános dokumentumokat. Ráadásul, mivel tudja, mikor, mit és hogyan kell elintézni, nagyságrendekkel rövidítheti le az egész hitelezési folyamatot!

Ezek lennének tehát a lakáshitelhez általános dokumentumok. Ha kérdésed lenne a témával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Tekintsd meg partnerünk legjobb személyi kölcsön, lakáshitel és hitelkártya ajánlatait is, kattints ide. 

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Gyorskölcsön ajánlatok – nézzük a legjobbakat!

Gyorskölcsön ajánlatok – nézzük a legjobbakat!

2020.09.10.

Gyorskölcsön ajánlatokat keresel? Nálunk megtalálod a legjobbakat! Tudjuk, hogy ezt sokan állíthatják magukról, ám mi nem csak a levegőbe beszélünk, hanem mutatjuk is őket, sőt, azt is elolvashatod az alábbiakban, hogy miért is ezek a legjobbak.

Tovább olvasom
A hitelkártya, mire jó?

A hitelkártya, mire jó?

2018.10.11.

Mióta bekerült a köztudatba, illetve az igényelhető hiteltípusok közé a hitelkártya, azóta gyakorlatilag ez a termék lett a mumus az emberek szemében. Nem véletlen, de nem azért, amire sokan gondolnának, hanem mert nem úgy használják, ahogy kellene. A hitelkártya valójában zseniális találmány, és ha megfelelően bánunk vele, akkor gyakorlatilag kamatmentes!

Tovább olvasom
Pár kattintással igényelhető egy személyi kölcsön – mutatjuk a részleteket!

Pár kattintással igényelhető egy személyi kölcsön – mutatjuk a részleteket!

2019.12.19.

Személyi kölcsönt szeretnél igényelni? Manapság már sokkal könnyebb a dolgod, mint akár csak néhány éve is, hiszen pár kattintással igényelhetsz fedezet nélküli hitelt szinte minden banknál, míg korábban ehhez bankfiókokba kellett látogatnod, és sokszor hetekig is eltarthatott egy kölcsön igénylése.

Tovább olvasom
Áthidaló kölcsön jellemzői

Áthidaló kölcsön jellemzői

2019.04.23.

Sosem ejtettünk még szót az áthidaló kölcsön lehetőségeiről, pedig meglehetősen gyakori, és nem is népszerűtlen hitelkonstrukcióról van szó. Mivel az esetek nagy többségében nem problémásak, így a hírekbe se kerülnek bele, tehát sokan nem is tudnak a létezésükről. Úgy gondoltuk, hogy érdemes lehet részletezni, mert hasznos lehet. Lássuk!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával