Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Fix vagy változó kamatozású lakáshitelt érdemes felvenni?

2019.12.14.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 21. 09:41

Amikor jelzáloghitelt akarunk felvenni, akkor választhatsz, hogy fix vagy változó kamatozású kölcsönre adod be az igénylésedet. Manapság abszolút nincs egyetértés még a szakemberek között sem, hogy melyiket éri meg igényelni; jelen cikkünkben a saját véleményünket írjuk le.

Fix vagy változó kamatozású lakáshitelt érdemes felvenni?

Szerintünk a fix vagy változó kamatozású kölcsönök közül érdemesebb a fix mellett dönteni. És hogy miért? A változó kamatozású hitelek ideje lassan lejár a véleményünk szerint, és emellett akkor is kitartunk, ha most sokan csóválják a fejüket erre a kijelentésre. A változó kamatozású hitelek jelenleg lényegesen olcsóbbak, mint a fixek, viszont kockázatosabbak is, hiszen a kamatfelár és a jegybanki alapkamat bármikor megváltozhat. Amennyiben emelkedik a jegybanki alapkamat, növekszik a változó kamatozású kölcsönök kamata is, és ennek egyenes következménye a magasabb törlesztőrészlet is. Magyarországon már régóta nem változott a jegybanki alapkamat, de ez nem tartható fenn már sokáig, állítsanak bármit is az unortodox gazdaságpolitika messiásai, és ha változik, egész biztosan nőni fog. Ebben az esetben már nem is lesz kérdés, hogy fix vagy változó, hiszen a fix kamatozású hitelekkel járhatunk a legjobban.

Ha követed a pénzügyi híreket, akkor Te is olvashattál ezzel kapcsolatos elemzéseket, amik szerint 2020 előtt nem várható, hogy a jegybanki alapkamat emelkedne. Tehát addig szinte biztosan alacsonyak maradnak a változó kamatozású kölcsönök kamatai is. Akkor nem kell tehát a fix vagy változó kamatozás dilemmájával törődnöd, ha extrém alacsony futamidőben gondolkodsz, hanem nyugodtan felvehetsz egy változó kamatozású kölcsönt, mert így anyagilag mindenképpen jobban jársz.

Ha eldöntötted, hogy mely kamatozású kölcsönt szeretnél felvenni, akkor már csak meg kell találnod a megfelelő konstrukciót. Hasonlítsd össze oldalunk segítségével a jelenleg elérhető legjobb ajánlatokat, és válaszd azt, amelyik a leginkább megfelelő! Ha kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén! Nézd meg itt az ajánlatokat, kattints ide.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Cetelem személyi kölcsön – mit kell tudni róla?

Cetelem személyi kölcsön – mit kell tudni róla?

2019.03.16.

A személyi kölcsönök piaca egyre csak bővül és bővül, hiszen ez a legnépszerűbb hiteltermék az ügyfelek körében. Nem véletlen, hiszen egyszerűen és gyorsan hozzáférhetőek, a kondícióik pedig kedvezőek. Magyarországon manapság szinte minden banknál találhatunk olyan hitelkonstrukciót, ami megfelelhet az igényeinknek, így a Cetelem Banknál is.

Tovább olvasom
Kamat és THM – Mire figyeljünk az ajánlatok összehasonlításakor?

Kamat és THM – Mire figyeljünk az ajánlatok összehasonlításakor?

2017.06.05.

Személyi kölcsön kamat és THM: mit is takarnak ezek a fogalmak pontosan?

Tovább olvasom
Legkedvezőbb hitelek – oldalunkon megtalálod, amire szükséged van!

Legkedvezőbb hitelek – oldalunkon megtalálod, amire szükséged van!

2019.07.09.

A legkedvezőbb hitelek egy helyen, ezt keresed? Könnyű dolgod van, hiszen nem kell mást tenned, mind böngészni az interneten. A korábbi években viszont rengeteg gyaloglással járt volna, és ezzel nem is ért volna véget a dolog. Hiszen rengeteg adatot össze is kellett volna hasonlítanod, ami nem biztos, hogy a kedvenc elfoglaltságod. Az adatok begyűjtése, rendszerezése, majd összehasonlítása hosszadalmas. Nem is biztos, hogy mindegyikre szükség van ahhoz, hogy világossá váljon a számodra, az adott hitel megfelelő, nem az, vagy épp a legkedvezőbb.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön hosszú futamidőre – mi a maximum?

Személyi kölcsön hosszú futamidőre – mi a maximum?

2019.11.30.

Egy személyi kölcsön hosszú futamidőre szeretne felvenni, számos ajánlatból válogathat. A legtöbb banknál ugyanannyi a maximum, tehát alapvetően nem ez alapján kell kiválasztani azt a hitelt, amire beadjuk az igénylést. Persze ez is fontos, hiszen minél hosszabb, annál alacsonyabb a havi törlesztési kötelezettség, de ez más tényezőktől is függ.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával