Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Új vagy használt lakást érdemes hitelből vásárolni?

2019.11.05.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 21. 09:19

A fenti kérdést inkább úgy kellene feltenni: új vagy használt ingatlant érdemes vásárolni? Hitelezési szempontból is van ugyan különbség, ám nem számottevő, mindenesetre leírjuk röviden, mire számíthat az, aki ezzel a dilemmával küzd.

Új vagy használt lakást érdemes hitelből vásárolni?

A legfontosabb különbség a hiteleknél, hogy a kizárólag új lakás vásárlására folyósított hitel kamata valamivel alacsonyabb szokott lenni, mint az általános lakáshiteleké. Ami betudható az állami támogatásnak, már amennyiben van ilyen. Manapság kezdenek eltűnni ezek a különbségek. Sőt, egyes bankoknál már nincsenek is különválasztva az új vagy használt ingatlanra igényelhető jelzáloghitelek. Ennek persze lehet köze ahhoz is, hogy a kormány bevezeti az újépítésű lakásokra is az ÁFA-t, de ez már nem a mi asztalunk, így ezzel nem is foglalkoznánk mélyebben.

Lakáshitelt itt tudsz azonnal igényelni, kattints ide.

Egy másik említésre méltó tulajdonság az újépítésű lakásokra igényelt hitelek esetében a folyósítás, illetve annak egy kitétele. A bank ugyanis csak akkor folyósít, ha a lakás kész – ennek szabályozását szintén nem fejtenénk ki –, addig viszont nem. Sok kivitelező gondolja úgy, hogy majd a vásárlók pénzéből befejezi az ingatlant, ám ez banki hitelből nem fog menni, kivéve, ha az építkezést finanszírozó banktól veszi fel a vásárló a hitelt, de ekkor is csak külön megállapodás keretein belül. Az önerőből finanszírozott lakásvásárlás persze egészen más lapra tartozik.

Az, hogy valaki új vagy használt ingatlant vásárol, rengeteg tényezőtől függ, de a hitelezés ebben már nem játszik meghatározó szerepet. A lényeg ebben az esetben az, hogy mire van lehetőség: ha egy újat tudunk megvenni, mert éppen úgy alakult, vegyük meg, ha egy használtat választottunk, akkor azt. A lakásárakat manapság már nem lehet leállítani, így az érték az elhelyezkedéstől és a mérettől függ leginkább; az, hogy új, vagy régi, alig módosítja az árat. Mindenkinek az egyéni ízlésére és persze anyagi helyzetére van bízva, hogy mit vásárol, de csak hogy konkrétumot is mondjunk: mi használtat vennénk, ám ennek csupán esztétikai okai vannak.

Mindegy, hogy új vagy használt ingatlant vásárolnál hitelből, oldalunkon összehasonlíthatod a pénzintézetek legjobb ajánlatait, és így könnyen kiválaszthatod közülük a számodra leginkább megfelelőt. Kérdésed van? Tedd fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Spórolj a babaváró hitel igénylésénél!

Spórolj a babaváró hitel igénylésénél!

2020.11.02.

Ha azt gondolod, hogy a babaváró hitel feltételei államilag szabályozottak, teljesen igazad van. Ám ha azt is, hogy emiatt gyakorlatilag bárhová fordulhatsz, ugyanazt kapod, akkor bizony tévedsz, hiszen a bankok egyrészt nem mindenben kötöttek az állam által kialakított szabályokhoz, másrészt saját kondíciós listájuk is van, ami ugyan magát a hitelkonstrukciót nem érint, minden mást azonban igen.

Tovább olvasom
Megújult a MiniKölcsön – nézd meg a változásokat!

Megújult a MiniKölcsön – nézd meg a változásokat!

2019.10.29.

A MiniKölcsön néhány éve jelent meg a magyar hitelpiacon, és akkor a leggyorsabb és legkedvezőbb ajánlatot tette le az asztalra. A fejlődés persze nem állt meg, és hasonló ajánlatok már más pénzintézeteknél is megjelentek. A MiniKölcsönnél is muszáj volt fejleszteni a terméken, hogy lépést tudjanak tartani a konkurenciával. Ehhez persze nem kellett sok, hiszen kedvező hitelkonstrukcióról van szó, de a megújult MiniKölcsön most ismét az élvonalba tartozik.

Tovább olvasom
Kamat jelentése

Kamat jelentése

2019.02.14.

Mindenki tudja, mi az a kamat – vélik sokan, de ez nem biztos, hogy így is van, vagy legalábbis nem pontosan. Úgy gondoltuk, hogy érdemes erről a témáról is írnunk egy rövid értekezést, hiszen a jó pap is holtig tanul. Akkor nézzük mi a kamat jelentése.

Tovább olvasom
CIB személyi kölcsön – hogy tudom egyszerűen igényelni?

CIB személyi kölcsön – hogy tudom egyszerűen igényelni?

2019.01.10.

Ha személyi kölcsönt szeretnél igényelni, akkor rengeteg lehetőség közül választhatsz, hiszen nincs olyan bank, amelyik ne kínálná az ügyfeleinek. A CIB személyi kölcsöne egy olyan hiteltermék, ami mindenképp figyelmet érdemel, tehát hadd mutassuk be most részletesen!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával