Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Új vagy használt lakást érdemes hitelből vásárolni?

2019.11.05.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 21. 09:19

A fenti kérdést inkább úgy kellene feltenni: új vagy használt ingatlant érdemes vásárolni? Hitelezési szempontból is van ugyan különbség, ám nem számottevő, mindenesetre leírjuk röviden, mire számíthat az, aki ezzel a dilemmával küzd.

Új vagy használt lakást érdemes hitelből vásárolni?

A legfontosabb különbség a hiteleknél, hogy a kizárólag új lakás vásárlására folyósított hitel kamata valamivel alacsonyabb szokott lenni, mint az általános lakáshiteleké. Ami betudható az állami támogatásnak, már amennyiben van ilyen. Manapság kezdenek eltűnni ezek a különbségek. Sőt, egyes bankoknál már nincsenek is különválasztva az új vagy használt ingatlanra igényelhető jelzáloghitelek. Ennek persze lehet köze ahhoz is, hogy a kormány bevezeti az újépítésű lakásokra is az ÁFA-t, de ez már nem a mi asztalunk, így ezzel nem is foglalkoznánk mélyebben.

Lakáshitelt itt tudsz azonnal igényelni, kattints ide.

Egy másik említésre méltó tulajdonság az újépítésű lakásokra igényelt hitelek esetében a folyósítás, illetve annak egy kitétele. A bank ugyanis csak akkor folyósít, ha a lakás kész – ennek szabályozását szintén nem fejtenénk ki –, addig viszont nem. Sok kivitelező gondolja úgy, hogy majd a vásárlók pénzéből befejezi az ingatlant, ám ez banki hitelből nem fog menni, kivéve, ha az építkezést finanszírozó banktól veszi fel a vásárló a hitelt, de ekkor is csak külön megállapodás keretein belül. Az önerőből finanszírozott lakásvásárlás persze egészen más lapra tartozik.

Az, hogy valaki új vagy használt ingatlant vásárol, rengeteg tényezőtől függ, de a hitelezés ebben már nem játszik meghatározó szerepet. A lényeg ebben az esetben az, hogy mire van lehetőség: ha egy újat tudunk megvenni, mert éppen úgy alakult, vegyük meg, ha egy használtat választottunk, akkor azt. A lakásárakat manapság már nem lehet leállítani, így az érték az elhelyezkedéstől és a mérettől függ leginkább; az, hogy új, vagy régi, alig módosítja az árat. Mindenkinek az egyéni ízlésére és persze anyagi helyzetére van bízva, hogy mit vásárol, de csak hogy konkrétumot is mondjunk: mi használtat vennénk, ám ennek csupán esztétikai okai vannak.

Mindegy, hogy új vagy használt ingatlant vásárolnál hitelből, oldalunkon összehasonlíthatod a pénzintézetek legjobb ajánlatait, és így könnyen kiválaszthatod közülük a számodra leginkább megfelelőt. Kérdésed van? Tedd fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Személyi kölcsön lakáshitel helyett: mikor lehet jó választás?

Személyi kölcsön lakáshitel helyett: mikor lehet jó választás?

2023.08.04.

Személyi kölcsön vagy lakáshitel? Ingatlan vásárlásakor merülhet fel ez a kérdés, és válasz is egyszerű. Néhány dolgot kell csak mérlegelni a döntés előtt. Mekkora összegre van szükség? Jelzáloghitel vagy szabad felhasználású hitel felel meg jobban a céljainknak? Gyorsan kell a pénz? Ha ezekre a kérdésekre tudjuk a választ, akkor azt is tudjuk, hogy személyi kölcsönt vagy lakáshitelt igényeljünk.

Tovább olvasom
Személyi kölcsönök előnyei – miért érdemes igényelni?

Személyi kölcsönök előnyei – miért érdemes igényelni?

2019.11.02.

Minden hitelkonstrukciónak megvannak a maga előnyei, ami miatt érdemes őket választani egy adott célra. A személyi kölcsönök előnyei számosak, ám csak akkor, ha a megfelelő célra választjuk őket, ezt pedig behatárolják a kondíciók. Lássuk részletesebben, hogy mit is értünk ez alatt!

Tovább olvasom
Átlagos jövedelemmel mennyi lakáshitelt kaphatok?

Átlagos jövedelemmel mennyi lakáshitelt kaphatok?

2020.01.16.

Ismét egy kérdés, amire nem lehet, vagy legalábbis mi nem tudunk egyenes választ adni. Mennyi az átlagos jövedelem? Amit a statisztikusok mondanak, vagy az átlagember jövedelme? És pontosan melyik átlagemberé? A probléma ezzel az, hogy a statisztikákba beleszámolják azokat a fizetéseket is, amelyeket egy átlagember el sem tud képzelni. A végükön pedig általában rengeteg nulla van, és hiába él csupán néhány ember az országban, aki ennyire magas jövedelemmel rendelkezik, ezek az összegek alaposan eltorzítják a statisztika végeredményét.

Tovább olvasom
Erste hitelkártya részletek

Erste hitelkártya részletek

2019.05.20.

Hitelkártyát igényelnél, de nem tudod, melyik banknál érdemes? Nos, ebben a cikkben nem fogjuk konkrétan megmondani, melyiket kell választanod, csak bemutatjuk neked az Erste hitelkártyáit, majd adunk egy tanácsot, hogy mit tegyél, ha döntésre szeretnél jutni.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával