Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Személyi kölcsön hosszú futamidőre – mi a maximum?

2019.11.30.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 21. 09:37

Egy személyi kölcsön hosszú futamidőre szeretne felvenni, számos ajánlatból válogathat. A legtöbb banknál ugyanannyi a maximum, tehát alapvetően nem ez alapján kell kiválasztani azt a hitelt, amire beadjuk az igénylést. Persze ez is fontos, hiszen minél hosszabb, annál alacsonyabb a havi törlesztési kötelezettség, de ez más tényezőktől is függ.

Személyi kölcsön hosszú futamidőre – mi a maximum?

A személyi kölcsön hosszú futamidőre annyiban jó ötlet, hogy így alacsony törlesztőrészletek mellett is igényelhetsz magas összeget; az alapeset legalábbis ez. A felvehető hitelösszeg azonban nem csak ezen múlik, hanem a jövedelmeden is. Hiszen a hiteligényléskor minden bank a JTM szabályozás szerint köteles eljárni. A JTM szabályozás kimondja, hogy egy hitel havi törlesztőrészlete nem lehet több, mint a hitelfelvevő igazolható jövedelmének 50%-a. Illetve nettó 500.000 forint jövedelem fölött a 60%-a. Jó, ha tudod, hogy a hitelösszeg számítása esetén a bankok eltérnek a szabályozástól, viszont annak keretein belül, vagyis az 50, illetve 60% a legtöbbször csupán 30% lesz. Ebből adódik a következtetés, hogy ha túl magas összeget igényelsz alacsony jövedelem mellett, akkor szinte biztos, hogy el fogják utasítani a hitelkérelmedet.

Hogy ne kerülgessük tovább a kérdést: a személyi kölcsön leghosszabb futamideje a legtöbb pénzintézetnél 96 hónap, azaz 8 év. Ez azonban nem válaszolja meg a legfontosabb kérdést: megéri ennyi ideig törleszteni? Megválaszoljuk: nem, a THM miatt ugyanis magas lesz a hiteled költsége. Hasraütés-szerűen megnéztük az egyik bank személyi kölcsönénél, hogy milyen értékek jönnek ki, és csak egy példa: 96 hónapnyi futamidő mellett 3.500.000 forintra közel 15%-os THM jött ki, ami nem tűnhet soknak, de a teljes visszafizetendő összeg közel 6.000.000 forint lett, ami közel a duplája annak az összegnek, amit eredetileg igényeltünk. Ha ezt levesszük 60 hónapra, akkor több, mint 1.000.000 forinttal csökken ez az összeg, míg a törlesztőrészlet 59.000-ről 80.000 forintra nő. Érdemes tehát átgondolni, hogy a személyi kölcsönt hosszú futamidőre veszed-e fel, vagy sem, mert egyáltalán nem biztos, hogy jól jársz a maximummal.

Amennyiben kérdésed lenne a témával kapcsolatban, keress bennünket elérhetőségeinken vagy nézd meg partnerünk ajánlatait is, itt!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

4 szempont, amit mérlegelned kell hitelfelvétel előtt!

4 szempont, amit mérlegelned kell hitelfelvétel előtt!

2017.10.11.

Amikor az embernek hitelre van szüksége, hajlamos ösztönszerűen és gyorsan cselekedni, hogy mielőbb megkaphassa azt. Pedig bőven van mit átgondolni, már csak azért is, hogy ne kövesd el az amatőrök hibáit. 4 szempont, amit vegyél fontolóra:

Tovább olvasom
Gyorskölcsönt veszel fel, itt van pár jó tanács!

Gyorskölcsönt veszel fel, itt van pár jó tanács!

2017.10.31.

Szeretnéd a legnagyobb hatékonysággal használni a felvett gyorskölcsönödet, és a számodra legelőnyösebb hitelkonstrukciót választani? Akkor tisztában kell lenned a következőkkel, ha gyorskölcsönt veszel fel.

Tovább olvasom
Lakáskölcsön – hol és hogyan?

Lakáskölcsön – hol és hogyan?

2019.03.05.

Ingatlant szeretnél vásárolni? Lakáskölcsön, amiből rengetegféle létezik, és mivel az ingatlanpiac jelenleg még mindig felívelőben van, az ehhez kapcsolódó banki termékek piaca is folyamatosan változik. Nem egyszerű eligazodni ebben a rengetegben, ezért jelen cikkünkben ehhez adunk Neked néhány támpontot.

Tovább olvasom
Kölcsön gyorsan – válogatott ajánlatok egy helyen!

Kölcsön gyorsan – válogatott ajánlatok egy helyen!

2020.12.03.

Pénzre van szükséged, méghozzá minél gyorsabban? Sokakkal és sokszor előfordul, de van megoldás! Kölcsönt gyorsan is lehet felvenni számos pénzintézettől, csupán a megfelelőhöz kell fordulnod. És hogy melyik is a megfelelő? Az sok tényezőtől függ, de leginkább Tőled és az igényeidtől, mi csak segíteni tudunk abban, hogy a legkönnyebben találhasd meg.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával