Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hitelkártya kamatmentesség – ez mit jelent?

2019.10.14.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 21. 09:07

Egy hitelnek kamata van – ezt mindenki tudja, aki valaha egy kicsit is foglalkozott a témával. Viszont ha csak kicsit, akkor valószínűleg teljesen értetlenül állhat akkor, ha azt hallja: hitelkártya kamatmentesség. Ha neked sem teljesen világos, hogy ezt mégis hogy kellene elképzelni, akkor ajánljuk a cikkünket, hiszen mindent megtudhatsz belőle, amit az ingyenesen használható banki pénzről tudni kell!

Hitelkártya kamatmentesség – ez mit jelent?

Tévedések elkerülése végett. A hitelkártya kamatmentesség csak időszakos, vagyis nem arról van szó, hogy használod, és egyáltalán nem kamatozik. Egy bizonyos, türelmi időnek nevezett időszak után a felhasznált hitelkeretre kamatot, méghozzá igencsak magas kamatot számolnak a bankok, amit meg is fizettetnek veled. A manapság igénybe vehető hitelkártyák átlagosan 35-40% közötti értékeket mutatnak. Bár akadnak olyan, prémium ügyfeleknek szánt konstrukciók, ahol a kamat alacsonyabb, 30% körüli. Ebből azt is gondolhatnád, hogy átverés az egész, de most jön a hitelkártya kamatmentességének lényege!

Bankonként eltérő a türelmi idő, de átlagosan 45 nap. Ha az első napon felhasználod a hitelkeretedet, vagy annak egy bizonyos részét, de ezt a 45 nap lejárta előtt vissza is fizeted, akkor a hitelkártyádat kamatmentesen használtad, sőt, a bank a vásárlások után még 1-2% visszatérítést is ad. Vagyis nem csak, hogy nem fizetsz a banknak a hitelkártya használatáért, hanem még ő fizet Neked!

Fontos viszont, hogy a visszafizetés tényleg megtörténjen a 45. nap előtt, ugyanis ellenkező esetben könnyen egy adósságspirálban találhatod magad, amiből csak nagyon nehezen lehet kijutni. Épp ezért hangsúlyozzuk mindig, hogy a hitelkártya kamatmentességéhez pénzügyi tudatosság és előrelátás éppúgy szükséges, mint mértékletesség!

Ha hitelkártyát keresel, akkor oldalunkon megtalálhatod a legjobb ajánlatokat, és – mivel össze is hasonlíthatod őket – könnyen kiválaszthatod a számodra leginkább megfelelőt: Kérdésed van? Tedd fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

Partnerünk legjobb személyi kölcsön és lakáshitel ajánaltait válogatottan megtekintheted a következő linken keresztül, kattints ide. 

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mindent a babaváró hitelről, július 1.-től!

Mindent a babaváró hitelről, július 1.-től!

2019.06.30.

Mint már bizonyára tudod, a július 1.-től igényelhető a kormány legújabb családtámogatási kedvezménye. De talán vannak még homályos foltok az igényléssel, illetve a támogatás mikéntjével kapcsolatban. Ezért cikkünkben összefoglalunk mindent a babaváró hitelről.

Tovább olvasom
Pénzügyi összehasonlító portálok – miben nyújtanak segítséget?

Pénzügyi összehasonlító portálok – miben nyújtanak segítséget?

2019.06.14.

Sokan állnak szkeptikusan a hitelekhez, ami nem is csoda a 2006-os hitelválság után. Szerencsére egyre többen állnak úgy a dologhoz, hogy pénzügyi tudatossággal közelítik meg a kérdést, és hosszas mérlegelésnek vetik alá a hiteltermékeket, illetve azt, hogy szükségük van-e rá egyáltalán. A pénzügyi összehasonlító portálok az előbbiben nyújtanak segítséget. Azaz a felkeresésükkel könnyebbé teheted a döntést, hogy melyik hitelt is válaszd.

Tovább olvasom
ERSTE Most Személyi Kölcsön

ERSTE Most Személyi Kölcsön

2018.08.03.

A személyi kölcsönök piacán folyamatos a fejlődés, újabbnál újabb hiteltermékek jelennek meg. Az ERSTE Bank új személyi kölcsöne a legfrissebb; nézzük meg, mit nyújt a többi hiteltermékhez képest!

Tovább olvasom
Erste hitelkártya részletek

Erste hitelkártya részletek

2019.05.20.

Hitelkártyát igényelnél, de nem tudod, melyik banknál érdemes? Nos, ebben a cikkben nem fogjuk konkrétan megmondani, melyiket kell választanod, csak bemutatjuk neked az Erste hitelkártyáit, majd adunk egy tanácsot, hogy mit tegyél, ha döntésre szeretnél jutni.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával