Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Lakáshitelnél elfogadható a zártkerti ingatlan?

2019.08.27.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 12:43

Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás, így mi is mondhatjuk azt, hogy ahány jelzáloghitel, annyi ingatlan. Fontos viszont, hogy milyen típusú ingatlanról beszélünk, hiszen például a vályogházakat manapság már csak kevés bank fogadja el fedezetként, mivel igen korszerűtlennek minősül, bár tény, hogy számos előnye van a modern házakkal szemben. De vajon lakáshitelnél elfogadható a zártkerti ingatlan is?

Lakáshitelnél elfogadható a zártkerti ingatlan?

Azt, hogy lakáshitelnél elfogadható-e a zártkerti ingatlan, a zártkert meghatározásával kell kezdenünk, a zártkert megnevezést ugyanis ma már nem használják hivatalosan az ingatlanok minősítésére, azonban az ingatlanok tulajdoni lapján még számos eseten ez található. Zártkerti ingatlan kategóriába a pincék, a gyümölcsösök, a szőlők és a gazdasági épületek tartoznak, amik külterületeken helyezkednek el, és külterületen lévő ingatlanokat a pénzintézetek többnyire nem fogadnak el hitelfedezetként. Ebből kikövetkeztethető, hogy ha szabad felhasználású, illetve lakáscélú jelzáloghitelt szeretnénk felvenni, és a fedezetül bevonni kívánt ingatlan zártkerti, akkor a bank nem fogja elfogadni azt.

Vegyünk egy példát is. Amennyiben a fedezetül bevonni kívánt ingatlan lakóházként használatos, de a földhivatalban zártkerti ingatlanként tartják nyilván, akkor a hitelkérelem elutasításra kerül. Ahhoz, hogy egy bank elfogadja fedezetként, át kell minősíttetni, de sajnos erre nem minden esetben van lehetőség.

Ha hitelt szeretnénk felvenni, akkor csak a következő ingatlantípusok fogadhatóak el fedezetként:

  • lakás
  • családi ház
  • sorház
  • ikerház
  • üdülő
  • hétvégi ház
  • építési telek
  • vegyes funkciójú ingatlan, vagyis üzlettel egybeépített lakóingatlan, kivéve, ha a lakófunkció meghaladja az 50%-ot

Sajnos tehát nincs pozitív válaszunk arra a kérdésre, hogy lakáshitelnél elfogadható-e a zártkerti ingatlan. Ha viszont egyéb ingatlantípusra szeretnél hitelt felvenni, oldalunk a rendelkezésedre áll az összehasonlításhoz, kérdéseiddel pedig fordulhatsz hozzánk is megadott elérhetőségeinken! Partnerünk ajánlatait is érdemes megnézned, ehhez kattints ide. 

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

5 tipp első lakás vásárlásához

5 tipp első lakás vásárlásához

2021.03.03.

Az első lakásodat vásárolnád meg a közeljövőben? Fogadd meg tanácsainkat, és egyszerűbb lesz minden!

Tovább olvasom
A CSOK 2019 – mik az újdonságok?

A CSOK 2019 – mik az újdonságok?

2019.03.14.

Az év eleje óta terjed a hír, hogy változik a CSOK, méghozzá nem kis mértékben, így Te is hallhattál már róla, a részleteivel azonban nem biztos, hogy tisztában vagy. Pedig érdemes alaposabban tájékozódni a témában, hiszen könnyen előfordulhat, hogy míg eddig nem sikerült államilag támogatottá válnod, most sikerülhet, és új otthonba költözhetsz a családoddal! Épp ezért készült ez a cikk, hogy bemutassuk Neked és a többi olvasónknak a CSOK 2019-es újításait!

Tovább olvasom
A lehető legtöbb lakáshitel igénylése

A lehető legtöbb lakáshitel igénylése

2020.03.16.

Az ingatlanárak emelkedésével a hitelösszegek is nőnek, hiszen a legtöbben csak így tudják megoldani a lakásvásárlást. Az alábbiakban arra teszünk kísérletet, hogy összeszedjük azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével a lehető legtöbb lakáshitelhez juthatsz hozzá.

Tovább olvasom
Lakásárak – hol és mennyiért lehet lakást, vagy házat vásárolni?

Lakásárak – hol és mennyiért lehet lakást, vagy házat vásárolni?

2019.06.12.

Mivel pörög az ingatlanpiac, valószínűleg Neked is megfordult már a fejedben a lakásvásárlás. Nem csoda; manapság már szinte mindenkinek van valamilyen jelzáloghitele, hiszen kedvező feltételekkel lehet hozzájutni. Mivel a lakásárak szép lassan az egekbe szöktek az utóbbi néhány évben, egyre kisebb a mozgástér, és ez főleg a Budapesten keresgélőknek jelent problémát.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával