Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Szabad felhasználású hitel jelentése

2019.05.31.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 10:50

A szabad felhasználású hitel jelentése pontosan, mit takar pontosan, de talán nem mentél bele részletesebben, pedig előnyeid is származhatnak belőle. Nézzük meg együtt, mit is takar ez a hiteltermék!

Szabad felhasználású hitel jelentése

A szabad felhasználású hitel összege bármire fordítható, nincs számlabemutatási kötelezettség, sem költségvetés a felhasználásáról. Ha ezt igényled, szemben a lakáscélú, vagy autóhitelekkel. Fedezettől függően két típusa létezik. A jövedelem, valamint a jelzálog alapú; az előbbi a személyi kölcsön, ami jellemzően kisebb összegű, bár az utóbbi időben már találkozhattál 10.000.000 forintos konstrukciókkal is. Ennél nagyobb összegű, mert a szabad felhasználású hitel jelentése lehet jelzálog alapú is, aminek a maximális futamideje 30 év lehet. Kizárólag forintban folyósíthatják, a felvehető hitelösszeg maximuma az ingatlan becsült piaci értékének 50-75 százaléka lehet, kivéve akkor, ha pótingatlant vonsz be az ügyletbe.

Amennyiebn további információra lenne szükséged a kölcsönökkel kapcsolatosan, akkor nem kell mást tenned csak kattints ide. 

A jövedelem alapú, szabad felhasználású hitel, vagyis a személyi kölcsön esetében mások a kondíciók. A futamidő maximum 7-8 év szokott lenni, a felvehető hitelösszeg pedig legfeljebb a jövedelem tízszerese, bár ettől eltérő példákat is láttunk már, főleg akciós konstrukcióknál.

A feltételek a fedezettől függnek, vagyis ha személyi kölcsönt szeretnél igényelni, akkor az alapvető kritériumokon kívül lesz pár dolog, ami abszolút különbözik a jelzálog alapú, szabad felhasználású hitelek feltételeitől, és ugyanez fordítva is igaz. Előbbinél a jövedelmedet kell igazolnod, utóbbinál a fedezetül szolgáló ingatlannak kell megfelelnie az elvárásoknak. Partnerünk ajánlatait is érdemes megtekintened, amit itt tehetsz meg, kattints ide. 

Szabad felhasználású hitelt ma már minden pénzintézet kínál az ügyfeleinek. Sőt, vannak olyanok is, amik kifejezetten erre szakosodtak, más típusú hiteltermékük nincs is. Választék tehát van bőven, Neked csak az a feladatod, hogy megtaláld azt, amelyik megfelel a számodra. Oldalunk a segítségedre siet, ugyanis nálunk könnyen összehasonlíthatod a különféle hitelkonstrukciókat, és ha kérdésed van abban is segítünk, csak vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

NHP - Növekedési Hitelprogramról mit kell tudni?

NHP - Növekedési Hitelprogramról mit kell tudni?

2019.04.27.

Ha vállalkozó vagy, akkor biztosan hallottál már a Növekedési Hitelprogramról, más néven NHP-ről. Sőt, talán már igénybe is vetted az eddigi három szakasz egyikét. Ha viszont nem, akkor egyrészt röviden összegezzük neked, hogy mit lehet tudni róla, illetve ismertetjük a legújabb, negyedik szakaszt, ami talán érdekes lehet a számodra.

Tovább olvasom
Gyors személyi kölcsön online összehasonlítással

Gyors személyi kölcsön online összehasonlítással

2019.01.18.

Ha hitelt veszel fel, akkor nyilván a lehető leghamarabb szeretnél a pénzhez jutni. Mindenki így van ezzel, és nem is csoda; egy gyors személyi kölcsön online gyakran életmentő lehet. Ahhoz, hogy a legjobbat kaphasd, egyvalamit mindenképpen meg kell tenned, ez pedig a hitelek összehasonlítása!

Tovább olvasom
OTP személyi kölcsön feltételei

OTP személyi kölcsön feltételei

2019.03.01.

Mindegy, hogy melyik banktól veszel fel hitelt, vannak kritériumok, amiknek meg kell felelned ahhoz, hogy az igényelt pénzösszeghez juthass. Az OTP személyi kölcsön feltételei hasonlítanak a más bankok által támasztottakhoz, ám akad néhány különbség, amik miatt érdemes részletesebben is megismerkedni velük.

Tovább olvasom
Hitelfelvételről – hogy csináljam okosan?

Hitelfelvételről – hogy csináljam okosan?

2018.11.28.

A fenti kérdésre nincs egyértelmű válasz, hiszen ahány ember, annyiféle élethelyzet, amikhez más és más hiteltípusok tartoznak, és azokból is számtalan létezik. A most következő írásunkban tehát általánosságban fogunk beszélni a hitelfelvételről és annak buktatóiról.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával