Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Tranzakciós illeték 20.000 Ft alatt – kell fizetni?

2019.04.26.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 10:21

Általános, hogy ha valamilyen szolgáltatást veszel igénybe, akkor fizetned kell érte, és nincs ez másképpen a banki ügyletek esetében sem. Ha átutalást hajtasz végre, akkor tranzakciós illeték fizetése kötelező.

Tranzakciós illeték 20.000 Ft alatt – kell fizetni?

Jó, ha tudod, hogy ez törvényileg szabályozott, tehát a tranzakciós illeték tulajdonképpen az államkincstárba vándorol, vagyis a banknak gyakorlatilag kötelező ezt kiszabnia. De mi történik, ha változik a törvény? Olvass több infromációt a hitelekről, ehhez nem kell mást tenned csak kattints ide.

Nos, most éppen ez történik. 2019. január 1.-től ugyanis a 20.000 forint alatti átutalásoknál nem kell tranzakciós illetéket fizetni a törvény betűje szerint. Hogy a tranzakciós illetékről kicsit konkrétabban is szót ejtsünk, illetve Te is könnyebben felismerd a számlarészleteződön: az átutalt összeg 0,3%-a, de legfeljebb 6.000 forint lehet, készpénzfelvétel esetében pedig 0,6%. Ezek az értékek a 20.000 forint feletti tranzakcióknál megmaradnak, vagyis továbbra is ezekkel szükséges számolnod.

Mivel azonban a tranzakciós illetéket a bankok fizetik az államnak, sajnos néhány pénzintézet visszaélhet a helyzettel, és Veled továbbra is megfizettetheti! Érdemes lesz nyomon követned a számlaforgalmadat, hogy megtudd, ez a Te bankodnál is így van-e, és ha igen, akkor választanod egy olyat, ahol esetleg még a mostaninál is jobb feltételekkel vehetsz igénybe egy olyan számlacsomagot, aminél a 20.000 forint alatti utalásaid után nem vonják le a tranzakciós illetéket! Szeretnél válogatott személyi kölcsön és lakáshitel ajánlatok között válogatni? Akkor nem kell mást tenned keresd fel partneroldalunkat és tekintsd meg a legjobb ajánlatokat egy helyen, kattints ide!

Oldalunkon többnyire hiteltípusokat szoktunk ajánlani, ám megtalálhatod a legjobb folyószámla-ajánlatokat is. Konkrétan a tranzakciós illetékről nem tudunk adatokat velük kapcsolatban, viszont még így is könnyebb összehasonlítani őket, mintha bankról bankra vándorolnál. Válaszd ki a számodra leginkább megfelelőt, majd érdeklődj a tranzakciós illetékről, illetve annak ügyfelekre hárításáról az adott banknál, és ha a válasz nemleges, nyugodtan megkötheted az új folyószámla-szerződésedet! Ha egyéb kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Erste hitelkártya részletek

Erste hitelkártya részletek

2019.05.20.

Hitelkártyát igényelnél, de nem tudod, melyik banknál érdemes? Nos, ebben a cikkben nem fogjuk konkrétan megmondani, melyiket kell választanod, csak bemutatjuk neked az Erste hitelkártyáit, majd adunk egy tanácsot, hogy mit tegyél, ha döntésre szeretnél jutni.

Tovább olvasom
A hitelkiváltó hitel

A hitelkiváltó hitel

2019.04.05.

Szerencsére egyre kevesebben vannak, akiknek komoly problémát okoz a hiteltörlesztés, mert már eljutott hozzájuk a hitelkiváltó hitel híre, és léptek is ebben az ügyben. Ha Te is ebbe a táborba tartozol, akkor ez a cikk nem Neked szól, ha viszont többfelé fizetsz, és már nem tudod követni, mivel vagy elmaradásban, ráadásul ez a családi kasszát is erősen megterheli, akkor olvass tovább, ugyanis jó hírünk van. Megoldhatod ezt a problémát!

Tovább olvasom
Cofidis hiteltermékei

Cofidis hiteltermékei

2019.02.13.

A Cofidis Magyarország már jó ideje kínálja a hiteltermékeit, mégis keveset foglalkoztunk velük eddig, pedig érdemes a figyelemre. Nézzük át most kicsit részletesebben a Cofidis hiteltermékei által nyújtott lehetőségeket!

Tovább olvasom
Autóhitel személyi kölcsönnel!

Autóhitel személyi kölcsönnel!

2018.11.19.

Autóhitel, vagy személyi kölcsön? Ez a kérdés sokszor felmerül, hiszen mindkettő létezik, mindkettőből lehet autót vásárolni, és mindkettő könnyen elérhető. Vizsgáljuk meg, melyikkel járhat jobban az, aki gépjárművet szeretne vásárolni, de erre nem áll a rendelkezésére elegendő pénzösszeg!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával