Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Tranzakciós illeték 20.000 Ft alatt – kell fizetni?

2019.04.26.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 10:21

Általános, hogy ha valamilyen szolgáltatást veszel igénybe, akkor fizetned kell érte, és nincs ez másképpen a banki ügyletek esetében sem. Ha átutalást hajtasz végre, akkor tranzakciós illeték fizetése kötelező.

Tranzakciós illeték 20.000 Ft alatt – kell fizetni?

Jó, ha tudod, hogy ez törvényileg szabályozott, tehát a tranzakciós illeték tulajdonképpen az államkincstárba vándorol, vagyis a banknak gyakorlatilag kötelező ezt kiszabnia. De mi történik, ha változik a törvény? Olvass több infromációt a hitelekről, ehhez nem kell mást tenned csak kattints ide.

Nos, most éppen ez történik. 2019. január 1.-től ugyanis a 20.000 forint alatti átutalásoknál nem kell tranzakciós illetéket fizetni a törvény betűje szerint. Hogy a tranzakciós illetékről kicsit konkrétabban is szót ejtsünk, illetve Te is könnyebben felismerd a számlarészleteződön: az átutalt összeg 0,3%-a, de legfeljebb 6.000 forint lehet, készpénzfelvétel esetében pedig 0,6%. Ezek az értékek a 20.000 forint feletti tranzakcióknál megmaradnak, vagyis továbbra is ezekkel szükséges számolnod.

Mivel azonban a tranzakciós illetéket a bankok fizetik az államnak, sajnos néhány pénzintézet visszaélhet a helyzettel, és Veled továbbra is megfizettetheti! Érdemes lesz nyomon követned a számlaforgalmadat, hogy megtudd, ez a Te bankodnál is így van-e, és ha igen, akkor választanod egy olyat, ahol esetleg még a mostaninál is jobb feltételekkel vehetsz igénybe egy olyan számlacsomagot, aminél a 20.000 forint alatti utalásaid után nem vonják le a tranzakciós illetéket! Szeretnél válogatott személyi kölcsön és lakáshitel ajánlatok között válogatni? Akkor nem kell mást tenned keresd fel partneroldalunkat és tekintsd meg a legjobb ajánlatokat egy helyen, kattints ide!

Oldalunkon többnyire hiteltípusokat szoktunk ajánlani, ám megtalálhatod a legjobb folyószámla-ajánlatokat is. Konkrétan a tranzakciós illetékről nem tudunk adatokat velük kapcsolatban, viszont még így is könnyebb összehasonlítani őket, mintha bankról bankra vándorolnál. Válaszd ki a számodra leginkább megfelelőt, majd érdeklődj a tranzakciós illetékről, illetve annak ügyfelekre hárításáról az adott banknál, és ha a válasz nemleges, nyugodtan megkötheted az új folyószámla-szerződésedet! Ha egyéb kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

CIB 0 Ft-os számla – mit kell tudni róla?

CIB 0 Ft-os számla – mit kell tudni róla?

2018.11.07.

Elgondolkodtál már azon, hogy mennyibe kerül fenntartanod a bankszámládat? Ha nem, érdemes utánanézned, és hacsak nem a CIB 0 Ft-os számláját használod, nagyon meg fogsz lepődni!

Tovább olvasom
Szabad felhasználású hitel jelentése

Szabad felhasználású hitel jelentése

2019.05.31.

A szabad felhasználású hitel jelentése pontosan, mit takar pontosan, de talán nem mentél bele részletesebben, pedig előnyeid is származhatnak belőle. Nézzük meg együtt, mit is takar ez a hiteltermék!

Tovább olvasom
Kölcsön videóazonosítás segítségével!

Kölcsön videóazonosítás segítségével!

2018.03.02.

Egy ideje otthonról is igényelhetsz gyorskölcsönt, és akár 24 órán belül folyósíthatják az összeget, a videóazonosítás segítségével – ha az előzetes hitelkérelmed sikeres volt – akár negyed óra alatt túllehetsz az egészen! Ha nem tudod, hogy is működik, röviden összefoglaljuk neked.

Tovább olvasom
KHR (BAR) listásként, vehetek fel hitelt?

KHR (BAR) listásként, vehetek fel hitelt?

2017.12.19.

A KHR, a hazai pénzügyi szolgáltatást nyújtó intézmények által közösen fenntartott információs rendszer és adatbázis, amely az adatkezelést elektronikus eszközökkel, automatizáltan végzi.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával