Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mekkora jövedelem elég a hitelfelvételhez?

2019.04.29.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 10:35

Sokszor kapunk olyan kérdéseket tőletek, amikre hirtelenjében olyan választ kell adnunk, aminél csak a visszakérdezés lenne rosszabb. Az, hogy mekkora jövedelem kell a hitelfelvételhez, szintén ilyen, a válaszunk pedig csak annyi: az attól függ. És hogy mitől? Nos, ezt már könnyebb megválaszolni!

Mekkora jövedelem elég a hitelfelvételhez?

A fenti kérdés megválaszolásához további kérdésekre és válaszokra van szükség, mert csak így szűkíthető le adott személyre, illetve helyzetre. Milyen típusú hitelt szeretnél felvenni? Mekkora összegre van szükséged? Melyik banknál próbálkoznál meg a hiteligénylésed leadásával? És ami a legfontosabb: milyen biztosítékokat tudsz felmutatni, ami alapján a bank dönthet? Amint ezekre a kérdésekre választ adsz, azonnal meg tudjuk mondani, hogy mekkora jövedelem kell, vagy kellene kapnod ahhoz, hogy megkapd az áhított hitelt. Oldalunkon több információt olvashatsz a hitelekkel kapcsolatban, ehhez nem kell mást tenned csak kattints ide!

Lássuk az első kérdést, vagyis a hiteltípusra vonatkozót. Személyi kölcsönöknél a jövedelem kérdése többnyire a mindenkori minimálbér összege, de vannak hitelintézetek, amik alá tudnak ennek menni. Talán egyetlen olyan bank van jelenleg, ami a közmunkásoknak járó bérre hitelt nyújt, de valószínű, hogy ez bővülni fog. Ingatlanfedezetű hiteleknél szintén a mindenkori minimálbér az irányadó, viszont ebben az esetben nem tudunk olyan bankról, ami ez alatt folyósítana hitelt egyéni igénylőnek.

Az összeg kérdése szintén nehézkes. Ha kisebb kölcsönösszegre van csak szükséged, akkor biztos, hogy az előbbi pontban meghatározottak szerint vehetsz fel hitelt, ha viszont nagyobbra, és ez főleg a személyi kölcsönöknél igaz, akkor a „mekkora jövedelem” kérdésére a 4-500.000 forintos nettó fizetés lesz a válasz. Partnerünk ajánlatait is tekintsd meg, ezt itt tudod!

A harmadik kérdés az előző kettővel szorosan összefügg, és mivel a hitelajánlatok akár havonta is változhatnak, nem mennénk bele mélyebben; Neked kell figyelned az aktuális akciókat! A biztosítékok kérdése már érdekesebb, de csak jelzáloghiteleknél, ez esetben ugyanis az ingatlan értékére gondoltunk, hiszen ez alapvető a hitelösszeg kiszámításánál.

Fontos még megemlítenünk a JTM-szabályozást, ami kimondja, hogy a fizetésed 50%-át fordíthatod hiteltörlesztésre, illetve 400.000 forint jövedelem felett a 60%-át. Törvényileg nem vehetsz fel olyan hitelt, aminél ezt meghaladod, vagy ha igen, adóstársat kell bevonnod az ügyletbe.

Ha hitelt keresel, oldalunkon megtalálsz minden fontos adatot, amelyek alapján eldöntheted, mekkora jövedelemmel milyen konstrukcióra vagy esélyes. Kérdésed van? Tedd fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

A CSOK 2019 – mik az újdonságok?

A CSOK 2019 – mik az újdonságok?

2019.03.14.

Az év eleje óta terjed a hír, hogy változik a CSOK, méghozzá nem kis mértékben, így Te is hallhattál már róla, a részleteivel azonban nem biztos, hogy tisztában vagy. Pedig érdemes alaposabban tájékozódni a témában, hiszen könnyen előfordulhat, hogy míg eddig nem sikerült államilag támogatottá válnod, most sikerülhet, és új otthonba költözhetsz a családoddal! Épp ezért készült ez a cikk, hogy bemutassuk Neked és a többi olvasónknak a CSOK 2019-es újításait!

Tovább olvasom
Hitelfelvételről – hogy csináljam okosan?

Hitelfelvételről – hogy csináljam okosan?

2018.11.28.

A fenti kérdésre nincs egyértelmű válasz, hiszen ahány ember, annyiféle élethelyzet, amikhez más és más hiteltípusok tartoznak, és azokból is számtalan létezik. A most következő írásunkban tehát általánosságban fogunk beszélni a hitelfelvételről és annak buktatóiról.

Tovább olvasom
Gyorskölcsön jellemzői

Gyorskölcsön jellemzői

2018.03.21.

Bizonyos élethelyzetekben igazi mentőöv lehet, hiszen előfordulhat, hogy nem tudnak a családban kisegíteni, viszont nagy szükséged van egy bizonyos összegre, ami nem áll a rendelkezésedre. Nézzük át a gyorskölcsön jellemzői adta lehetőségeket.

Tovább olvasom
OTP Gépkocsinyeremény betét – mit kell tudni róla?

OTP Gépkocsinyeremény betét – mit kell tudni róla?

2019.05.07.

Ha azt mondjuk, gépkocsinyeremény betét, akkor az idősebbek lelki szemei előtt megjelennek a Zsigulik és Trabantok, a fiatalabbak meg talán azt se tudják, mi fán terem az ilyesmi. Vajon akkor mi történik, ha azt mondjuk, manapság is van ilyen, sőt: az OTP Gépkocsinyeremény betéten manapság már nem a KGST országok műszaki csodáit lehet megnyerni, hanem minden szempontból modern autókat, ráadásul ez egy megtakarítási forma is. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával