Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

10 kérdés és válasz a hitelfelvétel előtt

2019.04.30.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. február 28. 15:02

Hitelfelvétel előtt érdemes megtekintened a 10 kérdés és válaszra vonatkozó írásunkat, mikor és hogyan igényeljük a kölcsönt, tudj meg többet a hitel lehetőségekről.

10 kérdés és válasz a hitelfelvétel előtt

Akkor nézzük meg, 10 kérdés és válasz:

  • Jövedelem nélkül vehetek fel hitelt?

Röviden: nem. Kicsit hosszabban: adóstárs bevonásával lehetséges.

  • KHR listásként igényelhetek hitelt?

Igen, de csak két pénzintézet, a Provident és a MiniKölcsön kínál kölcsönt KHR-es ügyfeleknek. A Providentét magasabb kamattal igényelheted, a MiniKölcsön pedig maximum 300.000 forintot ad, aminek futamideje 90 nap.

  • Mekkora jövedelem kell a kölcsönigényléshez?

Az igényelni kívánt hitelösszegtől függ; ennek maximuma a rendszeres, havi jövedelmed felének és a futamidő hónapjainak szorzata. Bővebben a JTM-szabályozás fejti ki.

  • Közmunkásként kaphatok hitelt?

Igen, ám meghatározza a jövedelem mértéke. A közmunkáért kapott bér alacsonyabb, mint a mindenkori minimálbér, ezért ilyen igénylésre csak kevés bank ad pozitív hitelbírálatot.

  • Hány hónap munkaviszony szükséges?

Ez bankonként változó. Van olyan bank, ahol három hónap, és olyan is van, ahol egy év, emellett ezt a hitel típusa is befolyásolja.

  • Általában milyen dokumentumokra lesz szükségem, ha alkalmazott vagyok?

Munkáltatói igazolásra, bankszámlakivonatokra, bizonyos esetekben közüzemi számlákra, nyugdíjasként pedig nyugdíjszelvényre mindig szükség van.

  • Vállalkozóként milyen dokumentumokra lesz szükségem?

A vállalkozásodra vonatkozó NAV jövedelemigazolást, adóbevallást, illetve nullás adóigazolást minden esetben kérik a bankok, a többi hiteltípustól és banktól függ.

  • Adóstárs bevonására mikor van szükség?

Ha egyedül nem vagy hitelképes, vagyis akkor, ha nincs jövedelmed, vagy ha az nem elegendő az igényelni kívánt hitelösszeghez. Bizonyos bankok egyes hiteltermékek esetében kötelezővé is teszik.

  • Mekkora hitelösszeget kaphatok?

Szintén a jövedelmedtől függ, a kiszámítási módja a 3. pontban szerepel. Ha nem elég, akkor kötelező az adóstárs bevonása. Jelzáloghitel felvételekor a megvásárolni kívánt ingatlan értéke is befolyásolja.

  • Fedezet mikor szükséges az igényléshez?

Abban az esetben, ha ez feltétele a hiteligénylésnek, vagyis minden jelzáloghitelnél, további információkat itt találsz a hitelről, kattints ide. Partnerünk legjobb személyi kölcsön, lakáhitel és hitelkártya ajánlatait meg itt tudod megtekinteni, kattints ide.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

A hitelkiváltásról bővebben

A hitelkiváltásról bővebben

2018.01.16.

Sokan küzdenek a hiteleik visszafizetésével, hiszen a törlesztőrészletek emelkedtek az elmúlt években, míg a családok jövedelme ezt nem minden esetben követte. Van viszont megoldás a problémára, ez pedig a hitelkiváltás!

Tovább olvasom
KHR (BAR) listásként, vehetek fel hitelt?

KHR (BAR) listásként, vehetek fel hitelt?

2017.12.19.

A KHR, a hazai pénzügyi szolgáltatást nyújtó intézmények által közösen fenntartott információs rendszer és adatbázis, amely az adatkezelést elektronikus eszközökkel, automatizáltan végzi.

Tovább olvasom
Adósságrendezés személyi kölcsönnel

Adósságrendezés személyi kölcsönnel

2019.03.26.

Többször is fejtegettük már az adósságrendezés személyi kölcsönnel előnyeit, de új olvasóink kedvéért ismét elővesszük a témát, ezúttal egy másik szemszögből. Mikor érdemes ezt személyi kölcsönnel megoldani?

Tovább olvasom
A hitelfelvétel egyszerű, de hamarosan indul az ünnepi szezon!

A hitelfelvétel egyszerű, de hamarosan indul az ünnepi szezon!

2018.11.02.

Tudjuk, hogy még csak ősz van, de már benne járunk, és alig van némi idő hátra karácsonyig. Sokan az utolsó pillanatra hagyják az ajándékok megvásárlását és az ezzel kapcsolatos dolgokat. A korábbi évek tapasztalatából tudhatnák, hogy mindenki más is ezt teszi, és emiatt tömeg és lökdösődés tapasztalható mindenhol.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával