Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Jelzáloghitelekről bővebben

2018.12.08.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 17. 12:58

A jelzáloghiteleket a legtöbbször ingatlan megvásárlására veszik fel, de a lényege az, hogy a fedezetet vonnak be mögé. Ha épp a felvételét tervezed, akkor összefoglaljuk neked, hogy mit kell tudnod a jelzáloghitelekről.

Jelzáloghitelekről bővebben

Nézzük mit kell tudni a jelzáloghitelekről:

Először döntsd el azt, hogy mire kell a hitel, ugyanis hitelcélt kell megadnod a lakáshiteleknél, az építési hiteleknél és az adósságrendező hiteleknél, de a szabad felhasználású jelzáloghitelt bármire fordíthatod. A fedezet típusa is fontos, hiszen lehet ingatlan, de akár nagyobb értékű ingóság, például autó is. Ez után meg kell határoznod a felvenni kívánt összeget, de az fontos, hogy ez maximum a 80%-a lehet a fedezet piaci értékének. Ennél több csak akkor, ha egy másodlagos fedezetet is bevonsz az ügyletbe, és ez szintén lehet ingatlan, illetve ingóság. A következő lépésben ki kell választanod azt a hitelt, amelyiknek megfelelnek a kondíciói, és végül a futamidőt is meg kell adnod. Ha mindezekkel elkészültél, akkor teljesítened kell azokat a feltételeket, amiket minden bank támaszt a hitelfelvétellel kapcsolatban. Ha beszerezted a megfelelő dokumentumokat, akkor már le is adhatod az igénylésedet. Számíts arra, hogy mivel jelzáloghitelt igényelsz, a rengeteg procedúra miatt a hitel elbírálásának ideje akár egy hónapig is eltarthat!

Érdemes tisztában lenned azzal is, hogy a jelzáloghitel felvételekor annak költségei lesznek, amit nem fizethetsz ki a hitelből: az értékbecslés, a hitelbírálat, a folyósítás, a közjegyző és a földhivatal díjait neked kell előteremteni!

A legfontosabb azonban az, hogy alaposan fontold meg, hogy melyik banknál veszed fel a jelzáloghiteledet. Hiszen számos lehetőség közül választhatsz, és mint mindenki, nyilván Te is a legjobbat szeretnéd. Többféle kamat és futamidő közül választhatsz, ráadásul kedvezményeket is kaphatsz, ha odafigyelsz minden részletre. Oldalunk segítségével összehasonlíthatod a bankok legjobb ajánlatait. Könnyedén megtalálhatod azt a hitelkonstrukciót, ami a számodra a leginkább megfelelő. Ha kérdésed lenne, vagy tanácsot szeretnél kérni, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Autót részletre, bank nélkül?

Autót részletre, bank nélkül?

2019.03.26.

Autót részletre, de bank nélkül? Nos, ha nem is abban a formában, ahogy elsőre gondolnád, de lehetséges! Mi úgy értettük, hogy nem kell emiatt bankba menned, hiszen van más megoldás is, hogy pénzhez juss, és megvásárolhasd azt az autót, amelyikre szükséged van!

Tovább olvasom
Mire használható fel a lakástakarék összeg?

Mire használható fel a lakástakarék összeg?

2018.04.16.

Sokan nem tudják, hogy a közismert célokon felül mire lehet felhasználni a lakástakarék által elérhető megtakarítási összeget és az állami támogatást, ezért úgy döntöttünk, hogy minden részletre kiterjedően végigvesszük a lakásvásárláson és felújításon, valamint a hitel-előtörlesztésen felüli lehetőségeket!

Tovább olvasom
A hitelkiváltásról bővebben

A hitelkiváltásról bővebben

2018.01.16.

Sokan küzdenek a hiteleik visszafizetésével, hiszen a törlesztőrészletek emelkedtek az elmúlt években, míg a családok jövedelme ezt nem minden esetben követte. Van viszont megoldás a problémára, ez pedig a hitelkiváltás!

Tovább olvasom
Személyihitel-ajánlatok válogatottan, online!

Személyihitel-ajánlatok válogatottan, online!

2019.07.07.

Személyi kölcsönt igényelnél, de nincs időd végignézni az összes bank ajánlatait, viszont nem szeretnél olyan konstrukciót választani, amiről csak később derül ki, hogy nem felel meg? Mindenben a hatékonyság az első a számodra? Igyekszel mindig a lehető leginkább költséghatékony megoldásokat megtalálni? Nálunk jó helyen jársz! Oldalunkon többféle konstrukcióból, többek közt személyihitel-ajánlatokból is válogathatsz, és így mindenben a legelőnyösebb megoldásra juthatsz!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával