Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hitelfelvételről – hogy csináljam okosan?

2018.11.28.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 17. 12:54

A fenti kérdésre nincs egyértelmű válasz, hiszen ahány ember, annyiféle élethelyzet, amikhez más és más hiteltípusok tartoznak, és azokból is számtalan létezik. A most következő írásunkban tehát általánosságban fogunk beszélni a hitelfelvételről és annak buktatóiról.

Hitelfelvételről – hogy csináljam okosan?

Ha kölcsönön gondolkodsz, akkor nyilván utánanéztél már néhány dolognak, amit a hitelfelvételről kell tudnod. A legfontosabb, hogy utánanézz a kritériumoknak, vagyis annak, hogy az adott hitelhez miket kell teljesítened. Csak a példa kedvéért: ha hathónapnyi munkaviszonyt kérnek tőled, de csak négy hónapja dolgozol a munkahelyeden, akkor biztos, hogy ezt a hitelfelvételt elutasítással fogod zárni. Ellenben minden feltételt tudsz teljesíteni, akkor jó esélyed van arra, hogy megkapd az igényelt pénzösszeget. A feltételekhez tartoznak továbbá azok a dokumentumok is, amikkel igazolhatod a fizetőképességedet, és ezeknek szintén meg kell felelniük az elvárásoknak. Fontos még az is, hogy annyi legyen az igényelt összeg, amennyit a bank ki is fog adni. Hiszen az adósságfék-szabályozásnak köszönhetően ma már nem vehetsz fel akkora kölcsönt, aminek a törlesztőrészlete több mint a jövedelmed fele, illetve bizonyos esetekben a 60%-a.

Van még egy nagyon fontos lépés, amit nem szabad kihagynod, mielőtt hitelfelvételbe kezdesz, ez pedig a hitel, illetve az azt kibocsájtó bank kiválasztása. Természetesen hiteltípustól függ, hogy mennyi ajánlatot találsz a piacon, de szinte mindenből számosat találhatsz, ha alaposan utánanézel a lehetőségeknek. Akár bankon belül is lehetnek többfélék, így semmiképp sem hagyhatod ki az összes tényező mérlegelését, mielőtt leadnád a hiteligénylésedet. Érdemes szakértő tanácsát is kikérni, hogy mikre figyelj, de akár már az is elég, ha egy szűrést követően átnézed a hitelek kondícióit, és össze is hasonlítod őket, mert csak így tudod kiválasztani azt, amivel évek múlva is elégedett leszel.

Oldalunkon szerencsére könnyen meg tudod ezt tenni, hiszen összegyűjtöttük a pénzpiacon jelenleg elérhető legjobb ajánlatokat, táblázatba rendeztük őket, és minden fontos tudnivalót közzétettünk a minél könnyebb hitelfelvétel érdekében, ráadásul az aktuális akciókra is felhívjuk a figyelmed. Ha kérdésed lenne, keress bennünket elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Decembertől kedvezőbb konstrukcióban érhető el a babaváró kölcsön!

Decembertől kedvezőbb konstrukcióban érhető el a babaváró kölcsön!

2019.12.22.

A babaváró hitel már új korában sem volt rossz konstrukció, nem véletlenül tett szert igen hamar komoly népszerűségre. Viszont decembertől kedvezőbb lett, bár ennek előnyét csak azok „élvezhetik”, akiknek nem születik gyermekük a megszabott öt éven belül.

Tovább olvasom
Minimálbérrel rendelkezem, kaphatok személyi kölcsönt?

Minimálbérrel rendelkezem, kaphatok személyi kölcsönt?

2018.01.03.

Az alábbiakban elolvashatod a jövedelemmel összefüggő legfontosabb tudnivalókat, amiből az is kiderül, hogy minimálbérrel kaphatsz-e személyi kölcsönt.

Tovább olvasom
Lakástakarék, mit kell tudni róla?

Lakástakarék, mit kell tudni róla?

2018.05.29.

A lakástakarék, azaz a lakás-takarékpénztár állam által támogatott megtakarítási lehetőség; az állami támogatás mértéke fix 30% befizetésenként, de ez maximum évi 72.000 Ft lehet, Ebből következik, hogy a maximálisan befizethető összeg havi 20.000 (évi 240.000) Ft.

Tovább olvasom
Pénzügyi összehasonlító portálok – miben nyújtanak segítséget?

Pénzügyi összehasonlító portálok – miben nyújtanak segítséget?

2019.06.14.

Sokan állnak szkeptikusan a hitelekhez, ami nem is csoda a 2006-os hitelválság után. Szerencsére egyre többen állnak úgy a dologhoz, hogy pénzügyi tudatossággal közelítik meg a kérdést, és hosszas mérlegelésnek vetik alá a hiteltermékeket, illetve azt, hogy szükségük van-e rá egyáltalán. A pénzügyi összehasonlító portálok az előbbiben nyújtanak segítséget. Azaz a felkeresésükkel könnyebbé teheted a döntést, hogy melyik hitelt is válaszd.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával