Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Minimálbér alatti tartozással is fel lehet kerülni a KHR listára?

2018.02.20.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 16. 11:54

A hitelek felvételének számtalan kritériuma van és előkelő helyet foglal el közöttük az, hogy a hitelfelvevő ne szerepeljen a KHR listán aktív státuszban. Sokan nem tudják, hogy mi is ez, illetve hogyan működik, ezért röviden vegyük át!

Minimálbér alatti tartozással is fel lehet kerülni a KHR listára?

Tartozásom minimálbér alatti összeg, így lehetek e KHR listás, nézzük át gyorsan.

A KHR listát régebben BAR listának hívták, így már talán többeknek lesz ismerős. A KHR listán azoknak a mulasztásait rögzítik, akik a hitelszerződésben vállalt kötelezettségeiknek nem tettek eleget a mindenkori minimálbér összegét meghaladó mértékben több, mint 90 napon keresztül. A 90 nap akkor indul, amikor a mulasztás meghaladta a minimálbér összegét.
A korábban fennálló, de a minimálbérnél kisebb összegű késedelem nem számít bele. A tartozás 90 nap alatt a minimálbér alá csökken, akkor újraindul a 90 napos időszak számlálása. Emellett van még néhány ok, ami miatt felkerülhet valaki a KHR listára, például a hamis adatokkal megkísérelt hitelfelvétel, a csalás, vagy a bankkártyahasználattal kapcsolatos visszaélés. Ezek ráadásul a büntetőjogi kategóriába is esnek, és nem feltétlenül a tartozáshoz kapcsolódnak, de a teljes képhez fontos tudni róluk.

Tehát a válasz a kérdésre egy határozott nem, de ha nem vagy biztos benne, hogy mi is a helyzet, akkor a KHR listán szereplő adataidról teljes körű információt szerezhetsz egy úgynevezett ügyféltudakozvány lekérésével, amit a számlavezető bankodnál díjmentesen tudsz megtenni. A bankod saját feketelistáján persze még így is szerepelhetsz, például egy folyószámlahitelkeret-tartozás miatt, és így elutasíthatják a hitelkérelmedet, viszont más bankoknál ez nem jelent akadályt!

Ha hitelt szeretnél felvenni, akkor megteheted, csupán annyit kell tenned, hogy más bankoknál is felderíted a lehetőségeidet. Oldalunk segítségével ezt könnyedén megteheted, sőt, össze is hasonlíthatod a különböző pénzintézetek ajánlatait, és így biztosan a számodra legmegfelelőbbet fogod választani! Ha kérdésed van, tedd fel őket nekünk megadott elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

11,17% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Pénzügyi összehasonlító portálok – miben nyújtanak segítséget?

Pénzügyi összehasonlító portálok – miben nyújtanak segítséget?

2019.06.14.

Sokan állnak szkeptikusan a hitelekhez, ami nem is csoda a 2006-os hitelválság után. Szerencsére egyre többen állnak úgy a dologhoz, hogy pénzügyi tudatossággal közelítik meg a kérdést, és hosszas mérlegelésnek vetik alá a hiteltermékeket, illetve azt, hogy szükségük van-e rá egyáltalán. A pénzügyi összehasonlító portálok az előbbiben nyújtanak segítséget. Azaz a felkeresésükkel könnyebbé teheted a döntést, hogy melyik hitelt is válaszd.

Tovább olvasom
A törlesztőrészlet – pontosan miből tevődik össze?

A törlesztőrészlet – pontosan miből tevődik össze?

2019.03.12.

Mindenki tudja, hogy ha hitelt veszünk fel, akkor azt törlesztenünk is kell; hiteltípustól és az igényelt hitelösszegtől függ, hogy mennyi is lesz a törlesztőrészlet. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy miből is tevődik ez össze. Lássuk kicsit részletesebben!

Tovább olvasom
Sberbank személyi kölcsön verhetetlen kamatokkal!

Sberbank személyi kölcsön verhetetlen kamatokkal!

2018.11.11.

Ugyan a Sberbank még nem az egyik legnevesebb szereplője a magarországi pénzügyi életnek, de egyre többször hallhatunk róla. Olyan akciókkal és hiteltermékekkel hívja föl magára a figyelmet, amik mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Tovább olvasom
Jelzáloghitelt kiváltani, miért érdemes?

Jelzáloghitelt kiváltani, miért érdemes?

2019.07.02.

Többször is feltették már nekünk ezt a kérdést, ezért úgy gondoltuk, ideje megválaszolni egy cikk formájában is, hiszen még sokakban motoszkálhat. Kiváltani a jelzáloghitelt – röviden arról szól, hogy felveszel egy másik hitelt, amiből kifizeted a már meglévőt, és az újat törleszted tovább. És hogy ez miért éri meg?

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával