Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Személyi kölcsönt, mennyi idő alatt kaphatom meg?

2017.11.02.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 15. 12:55

Mivel a személyi kölcsönt mindig egy adott cél miatt vesszük fel, ezért nem mindegy, hogy mekkora átfutási idővel (a benyújtásától a folyósításig terjedő időszak) számolhatunk. Ennek ideje bankonként változó. Vizsgáljuk meg, mitől is függ az, hogy mikor kapjuk meg a hitelünket.

Személyi kölcsönt, mennyi idő alatt kaphatom meg?

Személyi kölcsönt átlagosan mindössze 2-3 nap alatt el lehet érni, de legrosszabb esetben is egy hetet vesz igénybe. Sőt, ha a saját számlavezető bankodhoz fordulsz, akár már néhány órán belül a számládon lehet a pénz. Kimondható, hogy minél problémásabbak a körülmények, annál több időt vesz igénybe a folyamat.

Nézzük, mi történik a személyi kölcsön átfutási ideje, azaz a hitelbírálat alatt:

  • az aláírt dokumentumok és egyéb szükséges nyomtatványok bankba küldése, ellenőrzése
  • KHR lekérdezés
  • munkabér ellenőrzés (3 vagy 6 hónapos munkaviszonnyal)
  • adósminősítés / bírálat
  • szerződéskötés / folyósítás

A hosszabb várakozási idő annak köszönhető, hogy a bankoknak egy jogszabályi rendelkezés értelmében alaposan át kell világítaniuk, azaz el kell dönteniük, hogy a kiadott pénzük valóban olyan adóshoz kerül, aki a későbbiekben vissza tudja azt fizetni. Természetesen ezt az elbírálás során figyelembe veszik majd a saját hitelbírálati szabályzatuk szerint is.

A gyorskölcsön egyik nagy előnye, hogy igénylés esetén gyorsan átjuthatsz a hitelelbírálási tölcséren, ezért sokkal hamarabb megkaphatod az általad ígényelt összeget fedezet bevonása nélkül, elkerülve a jelzáloghiteleknél történő értékbecslést és egyéb folyamatokat.

Abban az esetben is hamarabb bírálják majd el az ügyedet, ha egy viszonylag kisebb összeget szeretnél felvenni.

Ha a vizsgálódás során a banki dolgozók meggyőződnek arról, hogy az igénylő vagyoni és jövedelmi helyzete rendben van, tehát a feltételek adottak egy személyi kölcsön felvételéhez, akkor nyert ügyed van: megállapítják a kölcsön összegét, aláírjátok a kölcsönszerződést, és már folyósítják is az igényelt gyorskölcsön összegét.

Még többet szeretnél tudni a személyi kölcsönről? Kattints ide!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

11,17% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

11,73% - 19,86%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Gyorskölcsön mennyire gyors?

Gyorskölcsön mennyire gyors?

2018.09.12.

Akár veled is előfordulhat, hogy minél hamarabb szükséged van készpénzre. Ha nem áll a rendelkezésedre megtakarítás, és családon belül sem tudod megoldani a dolgokat, viszont azonnali megoldásra van szükséged, akkor válaszd a gyorskölcsönt. De a gyorskölcsön mennyire gyors azt mutatjuk!

Tovább olvasom
Személyi kölcsön kalkulátor: miért érdemes használni?

Személyi kölcsön kalkulátor: miért érdemes használni?

2018.11.21.

Lassan már 24 óra is kevés, hogy elvégezd a napi teendőidet, nemhogy még új ügyeket is intézz? Ha úgy döntesz, hogy személyi kölcsönt veszel fel, akkor nem biztos, hogy kiismered magad a hitelek között. Ezért érdemes először az interneten, a személyi kölcsön kalkulátor segítségével felmérni, hogy mit kínálnak manapság a bankok.

Tovább olvasom
Banki hitelek online összehasonlítva

Banki hitelek online összehasonlítva

2019.03.25.

Nemrég feltették nekünk a kérdést, hogy miért is jó a banki hiteleket online összehasonlítani. Hirtelen nem is tudtunk rá válaszolni, annyira meglepő volt, hiszen az okok nyilvánvalóak. Ha téged is érdekel a válasz, olvass tovább, mert kifejtjük!

Tovább olvasom
Pénzügyi összehasonlító portálok – miben nyújtanak segítséget?

Pénzügyi összehasonlító portálok – miben nyújtanak segítséget?

2019.06.14.

Sokan állnak szkeptikusan a hitelekhez, ami nem is csoda a 2006-os hitelválság után. Szerencsére egyre többen állnak úgy a dologhoz, hogy pénzügyi tudatossággal közelítik meg a kérdést, és hosszas mérlegelésnek vetik alá a hiteltermékeket, illetve azt, hogy szükségük van-e rá egyáltalán. A pénzügyi összehasonlító portálok az előbbiben nyújtanak segítséget. Azaz a felkeresésükkel könnyebbé teheted a döntést, hogy melyik hitelt is válaszd.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával