Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Személyi kölcsön okosan – hasznos tippek, még mielőtt döntene!

2017.09.09.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 15. 11:31

Személyi kölcsön okosan is igényelhető, de ha nem nézünk utána kellőképpen néhány dolognak, ha nem számolunk, a szükségesnél nagyobb terhet vehetünk a nyakunkba.

Személyi kölcsön okosan – hasznos tippek, még mielőtt döntene!

Személyi kölcsön okosan megválasztott futamidővel

Itt azt érdemes megfontolni, hogy mekkora havi törlesztőt engedhetünk meg magunknak. Ez fontos adat ahhoz, hogy meghatározhassuk a futamidőt. Ha gyorsan vissza akarjuk fizetni, érdemes rövidebb határidőt választani. Ha viszont már van valamilyen egyéb törlesztendő hitelünk, ez nem lesz jó, mivel a rövidebb határidő magasabb törlesztő részlettel jár. Havi szinten, hosszabb távon ez már megterhelő lehet.

Amennyiben másik kölcsönt is törlesztünk, inkább válasszunk hosszabb futamidőt. Ha úgy alakulnak a dolgok, hogy pl. visszafizettük a régebben felvett hitelt, még mindig dönthetünk az elő –vagy akár a végtörlesztés mellett, lecsökkentve a hitel költségeit.

Személyi kölcsön okosan kiszámolt és vállalt törlesztő részlettel

Mennyi a havi jövedelmünk? Terheli-e másik kölcsön vagy egyéb fix havi fizetnivaló? Mennyibe kerül a havi megélhetésünk, a rezsi, a tankolás, a biztosítás, a gyermekek iskoláztatása, egyéb díjak stb.? Marad-e legalább némi tartalékunk, ha bármi gond, baj adódik? Mindezeket szükséges alaposan feltérképezni, kalkulálni. Ez ingyen van, ha viszont rosszul döntünk, mert nincsenek meg a megfelelő információk, az sokba kerül!

Személyi kölcsön ajánlatok okosan összehasonlítva, mérlegelve, felelős döntéssel kiválasztva

Minden számunkra fontos adat birtokában vagyunk? Eljött a kutatómunka második fázisa: vessük össze a bankok aktuális ajánlatait! Először válasszuk ki azokat, amelyek szóba jöhetnek az alapos kutatómunka során nyert információk alapján.
Nézzük meg mindegyiknél a választható hitelösszeget, futamidőt, a havi törlesztés összegét, a kamatot, a THM-et, ezek jellegét (fix vagy változó) és – amennyiben van, – a többi információt is.

Nézzünk át minden adatot az összehasonlításnál, majd válasszuk ki azt, amelyik minden szempontból, hosszú távon is vállalható számunkra.

Ezt a legkönnyebben az expresszkolcson.hu-n tehetjük meg.
Itt megtalálja az összes bank személyi kölcsön ajánlatát  az adatokkal együtt egy helyen, egyszerűen összehasonlítható formában.

A kiválasztott ajánlatra kattintva máris a bank oldalán olvashatja a további részleteket és akár rögtön el is indíthatja igénylését.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Személyi kölcsön kalkulátor: miért érdemes használni?

Személyi kölcsön kalkulátor: miért érdemes használni?

2018.11.21.

Lassan már 24 óra is kevés, hogy elvégezd a napi teendőidet, nemhogy még új ügyeket is intézz? Ha úgy döntesz, hogy személyi kölcsönt veszel fel, akkor nem biztos, hogy kiismered magad a hitelek között. Ezért érdemes először az interneten, a személyi kölcsön kalkulátor segítségével felmérni, hogy mit kínálnak manapság a bankok.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön külföldi utazáshoz – Nem kell lemondania álmairól!

Személyi kölcsön külföldi utazáshoz – Nem kell lemondania álmairól!

2017.04.19.

Személyi kölcsön külföldi utazáshoz? Miért ne? Fizesse később és menjen akkor, amikor szeretne! Elterjedt ez a megoldás, ha éppen nem férne bele a családi költségvetésbe. Ha a gyerekek iskoláskorúak, a szünidő alatt a legkézenfekvőbb a családi nyaralás.

Tovább olvasom
Hitelfelvételről – hogy csináljam okosan?

Hitelfelvételről – hogy csináljam okosan?

2018.11.28.

A fenti kérdésre nincs egyértelmű válasz, hiszen ahány ember, annyiféle élethelyzet, amikhez más és más hiteltípusok tartoznak, és azokból is számtalan létezik. A most következő írásunkban tehát általánosságban fogunk beszélni a hitelfelvételről és annak buktatóiról.

Tovább olvasom
Legkedvezőbb hitelek – oldalunkon megtalálod, amire szükséged van!

Legkedvezőbb hitelek – oldalunkon megtalálod, amire szükséged van!

2019.07.09.

A legkedvezőbb hitelek egy helyen, ezt keresed? Könnyű dolgod van, hiszen nem kell mást tenned, mind böngészni az interneten. A korábbi években viszont rengeteg gyaloglással járt volna, és ezzel nem is ért volna véget a dolog. Hiszen rengeteg adatot össze is kellett volna hasonlítanod, ami nem biztos, hogy a kedvenc elfoglaltságod. Az adatok begyűjtése, rendszerezése, majd összehasonlítása hosszadalmas. Nem is biztos, hogy mindegyikre szükség van ahhoz, hogy világossá váljon a számodra, az adott hitel megfelelő, nem az, vagy épp a legkedvezőbb.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával