Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Szabad felhasználású jelzáloghitel – Hitel kedvezőbb feltételekkel, korlátok nélkül

2017.08.25.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 11. 13:57

Szabad felhasználású jelzáloghitel felvételével pl. rendezhetjük régebben felvett hiteleinket, könnyebben valósíthatjuk meg céljainkat akkor is, ha éppen nem áll rendelkezésünkre elég készpénz. Elszámolási kötelezettség nélkül használhatjuk fel éppen arra, amire szeretnénk. Közkedvelt hitel típus ingatlannal rendelkezők körében.

Szabad felhasználású jelzáloghitel – Hitel kedvezőbb feltételekkel, korlátok nélkül

Szabad felhasználású jelzáloghitel – Hasznos információk

A szabad felhasználású jelzáloghitel esetében a hitelt nyújtó bank a tulajdonunkban lévő ingatlant tekinti fedezetnek a tartozás visszafizetésére. Az ingatlan tulajdoni lapjával igazolnunk kell, hogy valóban jogosultak vagyunk rendelkezni vele. Azt azonban jó tudni, hogy szükség lesz jövedelemigazolásra is, hiszen egy ingatlan önmagában még nem jelent fizetőképességet!

A szabad felhasználású jelzáloghitel igénylésekor fedezeteként felajánlott ingatlannak köszönhetően sokkal kedvezőbb feltételekkel juthat hitelhez. A hitel kamatai lényegesen alacsonyabbak, ebből adódóan a havi törlesztő részletek is könnyebben vállalhatóak. A hosszabb futamidő, ami akár 20-30 év is lehet, tovább csökkenti a havi költségeket.

Milyen ingatlantípusokat ajánlhatunk fel fedezetként a jelzáloghitelhez?

A bankok hirdetményeikben meghatározzák, hogy mely ingatlantípusokat tekintenek elfogadhatónak egy jelzáloghitel fedezeteként. Ezek a következők lehetnek:

Lakóingatlan (ezen belül lehet családi ház, ikerház, sorházi lakás, társasházi lakás, osztatlan közös tulajdonban lévő lakóingatlan, vegyes funkciójú lakóingatlan, (utóbbi csak amennyiben a lakásként használt terület 50%-nál nagyobb!) stb.

Hétvégi ház, nyaraló, üdülő

Beépítetlen terület – építési telek

A felsoroltakon kívül bizonyos, egyéb ingatlantípusok is szóba jöhetnek, melyek némely pénzintézetnél elfogadhatóak fedezetként.
Egy jelzáloghitel ügyletbe legfeljebb 3 ingatlan vonható be fedezetként. A bankok az ingatlan típusán kívül meghatározzák az ingatlan minimumként elvárt forgalmi/piaci értékét, illetve a HB értékét. (Hitel biztosítéki érték).

Már megterhelt ingatlanra vehetünk fel további hitelt?

Amennyiben a fedezetként felajánlható ingatlanon már van egy jelzáloghitel, viszont újabb kölcsönre van szüksége, bizonyos feltételek megléte esetén kaphat további hitelt. Ehhez szükség lesz megfelelő mértékű jövedelemre is, mely garantálja, hogy mindkét hitelt biztonságosan fizetni tudjuk. 400.000 Ft alatti jövedelem esetén annak 50%-áig, míg 400.00 Ft feletti jövedelemnél annak 60%-áig terhelhető hitellel a jövedelmünk.

A fedezetként felajánlott ingatlanra vonatkozóan a bankok úgy rendelkeznek, hogy az ingatlan aktuális piaci értékének max. 80%-ig terhelhető hitellel. Tehát a két hitel együttesen nem haladhatja meg az ingatlan piaci értékének 80%-át. Némelyik banknál csak ennél kisebb mértékű megterhelést fogadnak el.

A szabad felhasználású jelzáloghitel előtörleszthető? Hogyan járunk jobban?

A jelzáloghitelek visszafizethetőek, ezért is érdemes hosszabb futamidőre vállalnunk. Ezzel jelentősen lecsökkenthető a havi törlesztő részlet. ha pedig az évek során anyagi helyzetünk lehetővé teszi, hamarabb is visszafizethetjük tartozásunkat. Igaz, hogy az elő-és végtörlesztés költségekkel is jár, összességében azonban még így is sokat spórolhatunk, hiszen a kamatoknál kisebb költséggel kell számolnunk. Az előtörlesztés költségeiről a bankok ide vonatkozó hirdetményében tájékozódhatunk.

A bankok aktuális szabad felhasználású jelzáloghitel ajánlatait itt egy helyen összehasonlíthatja!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Adósságrendező hitel felvétele pénzügyei egyszerűsítésére

Adósságrendező hitel felvétele pénzügyei egyszerűsítésére

2017.01.12.

Adósságrendező hitel felvétele pénzügyei egyszerűsítésére? Adósságrendező hitel felvétele akkor lehet kedvező megoldás, ha jelenlegi hitelének vagy hiteleinek törlesztő összegét egyre nehezebben tudja befizetni. A futamidő hosszabbításával és/ vagy a havi törlesztő részlet mérsékelődésével élhető szintre tudja hozni fizetési kötelezettségeit. Egy átgondolt lépéssel megszabadulhat régi hiteleitől és leválthatja egy hitelre.  Fizessen havonta egy összegben, akár még kevesebbet […]

Tovább olvasom
Minden, amit az adósságrendező hitelről tudnod kell

Minden, amit az adósságrendező hitelről tudnod kell

2023.07.21.

Az adósságrendezés nem jelent mást, mint kettő vagy több hitel lecserélését egy hitelre. Így kisebb költséggel és egyszerűbben lesznek kezelhetőek a hitelek. Az adósságrendezés egy olyan változtatás, ami kedvezően hat az ügyfél kiadásaira, és kezelhetőbbé teszi a pénzügyeit. Az Expresszkölcsön szakértőitől röviden és közérthetően az adósságrendezésről.

Tovább olvasom
Erste folyószámlahitele

Erste folyószámlahitele

2019.04.14.

Váratlan kiadás, vagy hó végi pénzzavar esetén több lehetőség közül lehet választani: egyrészt ott a kölcsönkérés egy rokontól, ismerőstől, de ez egy idő után kényelmetlen és kínos lesz, ha gyakran ismétlődik. A másik lehetőség egy bankhoz fordulni, de ez rengeteg ügyintézéssel jár. Mi a megoldás? A hitelkeret! Nézzünk meg egy példát alaposan, és legyen ez az Erste folyószámlahitele!

Tovább olvasom
Áthidaló kölcsön jellemzői

Áthidaló kölcsön jellemzői

2019.04.23.

Sosem ejtettünk még szót az áthidaló kölcsön lehetőségeiről, pedig meglehetősen gyakori, és nem is népszerűtlen hitelkonstrukcióról van szó. Mivel az esetek nagy többségében nem problémásak, így a hírekbe se kerülnek bele, tehát sokan nem is tudnak a létezésükről. Úgy gondoltuk, hogy érdemes lehet részletezni, mert hasznos lehet. Lássuk!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával