fbpx

Blog

Itt híreket, érdekességeket, újdonságokat találsz. Cikkgyűjteményünk többféle témával foglalkozik, a célunk az, hogy naprakész információkat adjunk a különböző hitelekről, biztosításokról, pénzpiaci változásokról. Nyomon követnéd a pénzügyi világ történéseit, szeretnél képben lenni az aktuális állami támogatásokkal kapcsolatban? Mindezt megteheted itt, folyamatosan frissülő blog-hírfolyamunkban, ahol közérthető formában olvasva kaphatsz választ esetleges kérdéseidre.

Mi a különbség a CASCO és a kötelező biztosítás között?

2022.07.28.

A biztosított által okozott kárt téríti meg a gépjármű kötelező felelősségbiztosítás, amennyiben az másik járműben keletkezik. A biztosított által okozott kárt, ami a saját gépjárművében történik, a CASCO biztosítás fedezheti.

Tovább olvasom

Le lehet mondani a kötelező biztosítást?

2022.07.28.

Igen. Két esetben. Az autó eladásakor, és a biztosítás fordulónapján. A biztosítás fordulónapján csak abban az esetben, ha egy másik gépjármű kötelező felelősségbiztosítást már megkötött a biztosított.

Tovább olvasom

Mitől függ a kötelező biztosítás havi díja?

2022.07.28.

Az gépjármű típusától, a gépjármű korától, a tulajdonos életkorától és lakhelyétől, és a bonus-malus besorolástól függ a gépjármű kötelező felelősségbiztosítás havi díja.

Tovább olvasom

Hogy lehet kedvezményt kapni?

2022.07.28.

Többféleképpen is lehet kedvezményt kapni a gépjármű kötelező felelősségbiztosítás díjából. A bonus-malus rendszer ad kedvezményt, és az együttkötés is kedvezménnyel járhat.

Tovább olvasom

Mire fizet a kötelező biztosítás?

2022.07.28.

A biztosított által okozott kárt téríti meg a gépjármű kötelező felelősségbiztosítás, amennyiben az másik járműben keletkezik.

Tovább olvasom

Milyen járműre kell kötni kötelező biztosítást?

2022.07.28.

Személygépkocsi, tehergépkocsi, utánfutó, lakókocsi és motorkerékpár. Ezekre a járművekre KÖTELEZŐ gépjármű kötelező felelősségbiztosítást kötni.

Tovább olvasom

Miért vannak kiemelt termékek az oldalon?

2022.04.29.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Tovább olvasom

Hogyan lehet kötelező biztosítást váltani?

2020.09.03.

Ebben az esetben a biztosítási évforduló a mérvadó, minimum 30 nappal előtte kell postázni a felmondást a biztosító által kért adatokkal együtt. Ha eladjuk a gépjárművet, természetesen felmondhatjuk a biztosítást. Ha nincs felmondás, a szerződés minden évben automatikusan meghosszabbodik.

Tovább olvasom

Mit jelent a bonus-malus rendszer?

2020.09.03.

A bonus-malus rendszer a gépjármű üzembentartó közlekedési előzményeit tartja számon, az által okozott baleseteket, illetve a balesetmentes közlekedés időtartamát. Minél hosszabb a károkozás-mentes időszak, annál kedvezőbb a biztosítás, illetve alacsonyabbak a díjak. A balesetet okozóknál épp ellenkezőleg, az ő biztosítási besorolásuk rosszabb lesz, és a díjaik is emelkednek.

Tovább olvasom

Mennyibe kerül a kötelező biztosítás?

2020.09.03.

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díját a gépjármű, annak üzembentartója, valamint az úgynevezett bonus-malus rendszer befolyásolja. A biztosító a fizetendő összeg meghatározásánál figyelembe veszi többek között a gépjármű típusát, korát és teljesítményét. Ezek mellett nézi, hogy a tulajdonos és az üzemben tartó ugyanaz-e, valamint kéri az üzemben tartó és jogosítványa korát, lakóhelyét, a munkakörét, és azt is, […]

Tovább olvasom

Ajánlataink

Archívum