Kamatadó mentes LTP – kiváló megtakarítási forma!

Kamatadó mentes LTP megtakarítással a 16%-os kamatadó összegét is megtakaríthatjuk. Az állami támogatás alanyi jogon járó juttatás, ezért akár keresettel nem rendelkező bármely magyar állampolgár is igényelheti. Kiemelkedően magas hozamot érhetünk el, lakáscéljainkat gyorsabban megvalósíthatjuk LTP-vel. A szerződés lejártakor -amennyiben hitelképes a szerződő fél, kedvező kamatozású hitellel is kiegészítheti megtakarításának összegét.


Mekkora az állami támogatás összege?

A megtakarítás időtartama és a havi befizetett összeg rugalmasan módosítható. Bankonként változó lehet a havi minimális összeg, a maximum viszont fix 20.000 Ft. Az elérhető legmagasabb állami támogatás összege évi 72.000 Ft lehet a maximális 20.000 Ft-os befizetés esetén. Ennél kisebb összegnél a befizetett éves összeg 30%-a kerül jóváírásra. Jó tudni, hogy a növekvő tőke nem befolyásolja a támogatás összegét, az mindig a befizetett éves összeg 30%-a a teljes futamidő alatt!


Kaphat-e hitelt is a kamatadó mentes LTP mellé, ha szükséges?

A szerződés lejáratakor a megtakarítás összegével megegyező, kedvező kamatozású lakáscélú hitel igényelhető. A megtakarítást önerőként felhasználhatjuk új vagy használt ingatlan megvásárlásához.


Hogyan lehet több a támogatás összege a kamatadó mentes LTP betétre?

A kamatadó mentes LTP-re kapott állami támogatás összegét növelhetjük, amennyiben több családtagot is bevonunk. Ezt többféle módon is megtehetjük:

A felsorolt kombinációk összevonhatóak, így többször is megkaphatjuk az állami támogatás összegét.


Amire figyelni kell:


Mire használhatja fel a kamatadó mentes LTP megtakarítás összegét?


További információk az LTP-ről