Erste LTP


A legfontosabb tudnivalók

Az Erste LTP vagy másik közismert nevén Lakástakarék pénztár a hozzá kapcsolódó állami támogatással és a kedvező kamatú hitellehetőséggel a legelőnyösebb módja lakáscéljaink gyorsabb megvalósításának. További segítség, hogy kamatadó-mentes megtakarítás.

Kiemelkedően magas hozamot érhetünk el, így az Erste LTP betét ingatlannal kapcsolatos befektetésként is kiváló lehetőség!

Fontos szempont az is, hogy pénzünk biztonságban legyen, amíg gyarapodik a futamidő alatt. Az Erste LTP –ahogyan az összes többi LTP betét is kockázatmentes, ugyanis a teljes futamidőre az Országos Betétbiztosítási Alap által garantált befektetésének biztonsága.

Úgy alakították ki a különböző LTP konstrukciókat, hogy gondoltak a hosszútávon előadódó élethelyzetekre is. Éppen ezért a futamidő hossza is, és a havi megtakarítás összege is rugalmasan módosítható. Kivételt képez ez alól, ha a bank egyéb kedvezményeinek valamelyikét is igénybe vettük! Ebben az esetben a bank kérhet pl. hűségidőt a kedvezményért. Ilyenkor a futamidő már nem módosítható.


Az Erste LTP szabadon felhasználható?

A jogszabályok értelmében az LTP csak lakáscélra fordítható, viszont ezen belül számos módja van a felhasználásnak.


Ki köthet Erste LTP szerződést? Kinek jár az állami támogatás összege?

Az állami támogatásra csak magyar állampolgár jogosult. Anyagi helyzettől függetlenül igényelhető, fontos, hogy a havi megtakarítás összegét rendszeresen befizessük.

Szerződő fél csak nagykorú személy lehet, de kedvezményezettként megnevezhetünk egyenes ági, kiskorú rokont is.

A jogszabály értelmében az Erste LTP megtakarítást és az állami támogatás összegét csak lakással, ingatlannal kapcsolatos célra használhatjuk fel. A felhasználás módját adott esetben igazolnunk kell (pl. számlák, adásvételi szerződés stb.)


Hogyan használhatjuk ki akár többször is az LTP megtakarításhoz járó állami támogatást?

Többféle módon is kínálkozik a lehetőség, hogy okosan kihasználjuk!


Mi mindenre fordíthatjuk Erste LTP megtakarításunkat?

Az LTP szerződésekben aprólékosan felsorolva megtaláljuk az összes lehetséges felhasználási területet. Ehhez még hozzáadhatjuk saját kreativitásunkat is.

Ha már van saját ingatlanunk, akkor is érdemes ingatlancélú megtakarításként átgondolni a 4 éves Futamidejű LTP –t!

Ennek részleteiről bővebben itt olvashat az ajánlatok alatti részben.