Jelzáloghitel fix részletre? Ma már ez sem lehetetlen! Nyilvánvaló tény, hogy valamit valamiért, de a fix részletű jelzáloghiteleknek gyakorlatilag nincs hátrányuk, csak a megfelelőt kell kiválasztani!

Lássuk először, hogy miért érdemes a jelzáloghitelt fix részletre felvenni. Ha az árfolyam-ingadozás mellett a kamatváltozás veszélye is fennáll, akkor a legjobb döntés ebben a formában felvenni a jelzáloghitelt. A kamatváltozás akkor lehetséges, ha a hitelfelvétel időpontjában érvényes kamatláb változik a kamatperiódus alatt. Ez esetben viszont érdemes átgondolni a kamatperiódus hosszát, mert a kamatláb a kamatperiódus alatt akár csökkenhet is, ez pedig a törlesztőrészlet csökkenésével jár együtt, ha nem fix részletre vettük fel a hitelt! Ma Magyarországon viszont az a helyzet, hogy a jegybanki alapkamat nagyon alacsony, és innen már szinte csak emelkedni tud, így mindenképpen érdemes a jelzáloghitel fix részletre, mert a veszteség a futamidő végén az ellenkező esetben többszázezer forint is lehet!

A fix részletű jelzáloghitel lehet szabad felhasználású és ingatlancélú is, de mindkettőnek hasonlóak a feltételei. A szokásos 18. betöltött életév, a személyi igazolvány és a lakcímkártya, valamint az állandó, bejelentett, magyarországi lakcím elengedhetetlen, illetve be kell szerezni egy munkáltatói igazolást, és a minimum 3 hónapos munkaviszony is fontos, viszont a határozott idejű munkaviszony nem kizáró ok. Vállalkozóknak legalább az egy éves vállalkozói múlt és egy lezárt üzleti év a kitétel. Fontos tudni, hogy a KHR listán való szereplés automatikus elutasítást jelent!

A fentiek mellett a fedezetül szolgáló ingatlanra is vonatkoznak előírások, amik bankonként eltérnek, tehát az sem mindegy, hogy milyen lakást, vagy házat szeretnénk fix részletű jelzáloghitelre megvásárolni! Azt is fontos tudni, hogy az ingatlan piaci értékének maximum 80%-át kaphatjuk meg hitel formájában, de ez az esetek nagy többségében ennél alacsonyabb.

Ha jelzáloghitelt fix részletre szeretnél felvenni, akkor mielőtt beadod az igénylésed, hasonlítsd össze a bankok legjobb ajánlatait, és válaszd azt, amelyik a számodra a leginkább megfelelő! Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Tanácstalan vagy? Nincs időd foglalkozni a hitelügyintézéssel? Mi szívesen segítünk szaktanácsadással és hitelednek teljes körű ügyintézésével egyaránt.

Ismerkedjen meg velünk!