Az akciós jelzáloghitelek nem csak lakáscélra igényelhetőek. Létezik szabad felhasználású, illetve adósságrendező típusuk is. Előnyük a személyi kölcsönökkel szemben, hogy mivel fedezetet kell bevonni a hitelügyletbe, lényegesen alacsonyabb kamattal juthatunk hozzájuk, illetve az akár 30 éves futamidő miatt kisebb a havi törlesztőrészlet is.

Az akciós jelzáloghitelek - Ahol bankok több engedményt nyújtanak, pl. elengedik az értékbecslés összegét a közjegyzői díjat vagy, akár a folyósítási összeget. Szóval díjmentesen igényelheted a kölcsönt.

Egy jelzáloghitelbe több, de maximum 3 ingatlanfedezetet lehet bevonni. Az ingatlanok piaci értékének maximum 80%-a lehet, de az esetek nagy többségében ennél is kevesebb. Mindenképp szükség van az igényléshez munkáltatói igazolásra, illetve a minimum 3 hónapos munkaviszony is alapfeltétel, viszont manapság a határozott idejű munkaviszony már nem kizáró ok. Vállalkozók is igényelhetnek jelzáloghitelt, de legalább egy éves vállalkozói múltat és egy lezárt üzleti évet igazolniuk kell. A KHR státusz viszont feltétlenül kizáró ok! Ha a jelzáloghitelt hitelkiváltásra vesszük fel, akkor a problémamentes hitelmúltat igazolni kell, amihez pénzintézettől függően 2-6 havi bankszámlára van szükség.

Fontos tudni, hogy a jelzáloghitel 90 napot meghaladó késedelme esetén a bank felmondja a szerződést és elárverezheti azt, ezért fontos, hogy biztonsággal fizethető legyen a törlesztőrészlet. A hitel és a futamidő gondos kiválasztásával lehet alacsonyan tartani. Érdemes a lehető leghosszabb futamidő mellett dönteni, hiszen így a törlesztőrészlet alacsony lesz, és a későbbiekben lehetőség nyílik az elő-, vagy végtörlesztésre is. Az előtörlesztéssel a futamidő, vagy a törlesztőrészlet csökken, de akár egyszerre mindkettőt is lehet választani. Tudni kell, hogy ez szerződésmódosítást is jelent, aminek a díját ki kell fizetni. A végtörlesztésnél is fennáll a díjfizetés valószínűsége.

Ha jelzáloghitelt szeretnél felvenni, akkor mielőtt leadod az igénylésedet, tekintsd meg akciós ajánlatainkat, és hasonlítsd is össze őket a többivel, hogy a legjobb mellett dönthess! Oldalunk segítségével ezt könnyedén megteheted, és ha kérdésed, észrevételed lenne, vagy tanácsot szeretnél kérni, keress bennünket bizalommal megadott elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális jelzáloghitel ajánlatait!

Tanácstalan vagy? Nincs időd foglalkozni a hitelügyintézéssel? Mi szívesen segítünk szaktanácsadással és hitelednek teljes körű ügyintézésével egyaránt.

Ismerkedj meg velünk!