Több hiteled is van, mindegyiket különböző időpontokban kell törleszteni, és már nem bírod követni? A törlesztőrészleteid felemésztik a jövedelmedet, pedig nem csak erre kellene költened? Ha még nem hallottál az adósságrendező jelzáloghitel termékről, itt az ideje, hogy megismerkedj vele!

Az adósságrendező jelzáloghitel célja, hogy a többfelé fizetendő tartozásaidat összevonja egyetlen hitellé. Ennek nem csupán az az előnye, hogy nem kell követned a havi törlesztéseket, hanem a megtakarítás is, hiszen az adósságrendező hitelek a régebbi hitelkonstrukciókkal szemben igen kedvező kamatokkal igényelhetőek. Ha a hiteleid között több éves személyi kölcsön, hitelkártya, vagy folyószámlahitel is van, akkor érdemes alaposan utánanézned a lehetőségeidnek, hiszen ezek kamata különösen magas lehet; a hitelkártyák 40% körüli THM értéke például kimagasló, és egy nagyobb hitelkeret akár adósságspirálba is taszíthat Téged!

Hasonló a helyzet a devizahitelekkel. Sajnos még mindig vannak olyan banki ügyfelek, akik svájci frank-alapú hitelt törlesztenek, és az árfolyam folyamatos változásának köszönhetően soha nem fizetnek ugyanannyit, sőt, egyre többet. Nekik kiváló megoldást jelent az adósságrendező hitel felvétele, mivel forint alapú, így a törlesztőrészlet a kamatperióduson belül fix.

Ugyan létezik az adósságrendező hitelnek fedezet nélkül igényelhető változata is, ám nagyobb adósság kiváltására csak az ingatlanfedezetes változat alkalmas. Lényeges megemlíteni, hogy a felvehető pénz mennyiségét nem csupán a bank által megállapított, maximálisan kiadható hitelösszeg határozza meg, hanem a fedezetül felajánlott ingatlan piaci értéke, illetve a JTM szabályozás is; ez utóbbi a jövedelmi helyzetet veszi alapul.

Ha Neked is szükséged lenne adósságrendező hitelre, akkor tekintsd meg oldalunkon a jelenleg elérhető legjobb ajánlatokat, és hasonlítsd is össze őket, hogy megtalálhasd a számodra leginkább megfelelőt! Amennyiben kérdésed merülne fel, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Ha csak késedelmes a fizetés, akkor késedelmi kamatot állapítanak meg, ha viszont huzamosabb ideig nem történik befizetés, akkor a bank felmondja a hitelszerződést, és az egész fennmaradó tőketartozást, illetve egyéb terheléseket egy összegben követeli. A felmondás ideje a szerződésben lefektetett időszak után esedékes, de általában hatvan nap.

A THM-be beleszámolják:

 •     a folyósítási díjat
 •     az ügyintézés díját
 •     az adminisztrációk költségeit
 •     a kezelési költséget
 •     az értékbecslési díjat
 •     a helyszíni szemle díját
 •     az ingatlan-nyilvántartási  díjat
 •     a hitelközvetítői díjat
 •     a számlavezetési díjat

Nem számolják bele:

 •     a közjegyző díját
 •     az ingatlanfedezeti biztosítás díját
 •     a szerződésmódosítás díját
 •     az előtörlesztés és a végtörlesztés díját
 •     az egyéb költségeket
 •     a kamatváltozásokból következő többletköltségeket

THM-el kapcsolatos információt bővebben itt találsz, kattints ide. 

Minden további nélkül, ám azt tudnod kell, hogy a szerződésmódosításnak díja van.

Az adósságrendező hitel a jelzáloghitelek egy típusa, ami arra szolgál, hogy a több pénzintézet felé, illetve több hiteltermékben felhalmozódott adósságot egyetlen hitellé vonhassuk össze. Előnye, hogy így alacsonyabb THM érhető el, és egyszerűsödik a befizetés is, hiszen csak egyetlen hitelt kell törleszteni. Az adósságrendezéshez szükséges összegen felül szabadon felhasználható többlet is igényelhető a JTM szabályozás szerint.

Ugyanazokkal, amiket a normál jelzáloghitelek esetében is támaszt a bank. Fedezetre és önerőre minden jelzáloghitel, így az adósságrendező hitel felvételéhez is szükség van, ezeken felül a KHR negatív adóslistán sem szerepelhet az igénylő, és további, a bankok által megszabott feltételek is lehetnek.

Előzetes hitelbírálat után a szükséges dokumentáció összeállítása, majd leadása a banknak. Ezután a banki értékbecslés, majd a hitelbírálat következik. Amennyiben ez utóbbi pozitív, következik a szerződéskötés, a folyósítás, a legutolsó lépés pedig a jelzálogjog bank általi bejegyzése a földhivatalnál.
Bővebb információt itt találsz. 

Egy személyazonosító okmányra, vagyis személyi igazolványra, jogosítványra, vagy útlevélre lesz szükséged, ezen felül pedig lakcímkártyát, jövedelemigazolást, bankszámlakivonatokat, adásvételi szerződést, tulajdoni lapot, alaprajzot kell beszerezned. Fontos, hogy a bank kérhet helyszínrajzot, építési engedélyt, költségvetést és használati megosztási szerződést is.

A személyi kölcsönök egyikének felvételével megoldhatod a problémát, de lényeges, hogy ez befolyásolni fogja a jelzáloghitel maximálisan felvehető összegét. A JTM szabályozás szerint a jövedelmed maximum 50%, illetve magasabb jövedelem esetén a 60%-át fordíthatod törlesztésre, , és ebbe beleszámítják az önerőhöz felvett személyi kölcsön törlesztését is.

Attól függ, hogyan tudod visszafizetni. Ha magas a jövedelmed, érdemes a rövidebb futamidőt választani, így gyorsabban letudhatod a törlesztést, míg a hosszú futamidő az alacsonyabb törlesztőrészleteknek kedvez.

Load More